среда, 8 октября 2014 г.

Načine pozimi concreting.

Glavne metode pozimi concreting.

Negativni vpliv temperature na proces določanja in strjevanjem betona.

Posledice zimskih concreting.






Problem pozimi concreting - nizki temperaturi.

Negativni vpliv temperature na proces določanja in strjevanjem betona.

Razlog:

- Upočasni proces hidratacije cementa (povečanje v smislu nabora trajnost betona)

- Zamrznitev vode (stop hardening)

Nizki temperaturi 0 +10 C zavira proces hidratacije cementa. Raztegne pogoji iz trajnost betona. Primer:. v. +20 Do 7 dni konkretne dobičkih v višini do 70% alkohola. Na temperaturo zraka +5 C, izraz 70% konkretnih moči lahko traja 3-4 tedne.

Visoki temperaturi katalizatorja kemičnih procesov. Zato je pri izdelavi armiranega betona proizvodov, ki se uporabljajo paro swietlik izdelkov. Na pare za zdravljenje, v komori z armiranega betona podprte 70-80 C plus vlažnost. Kot rezultat konkretne hitro pridobivajo blagovne znamke moč. In 70% alkohola, betona lahko dobite za 8-12 ur (standardni 20 stopinj pogoji podobni trdnost betona je dosežen v roku 7 dni).

Nizko pozitivno temperatura upočasni proces določanja in sušenja betona, negativna - to popolnoma ustavi. Razlog za to je, da je zamrznitev vode v mladih konkretne. V odsotnosti vode za hidracijo proces je nemogoče. Voda je nujna sestavina izobraževanja cementa. Cement je treba stopiti v stik z vodo (vlage) v celotnem času zorenja.

Roka nominalni trdnost betona je 28 dni, za katere je pridobiti potrebne moči.

Pozimi concreting

Predpostavimo, da je temperatura, pri kateri izdelujemo delo - negativne. Naloga je, da ne dovolite, da voda za zamrznitev, ki je del konkretne. V tem primeru ni dala suhe cementne. V resnici, tehnologija zimske concreting usmerjene v ohranjanje vode iz zamrznitve.

Glavne načine za varčevanje vode za mešanje betona pred zmrzovanjem:

- Uporaba ogrevanje betona

- Uporabo dodatki proti zmrzovanju v beton (razminiranje)

- Hrambo konkretne film grelniki in t. p.

- Gradnja začasnega zatočišča z ogrevanjem toplote pištole.

Uporaba hladilnega sredstva dodatkov v konkretnih je najbolj pogost način. Najbolj konkreten rastlin, pripravo konkretnih zimskih dodatkov. Pozimi betona, proizvedene v različicah, ki se razlikujejo odstotek dodatkov.

Dodatki proti zmrzovanju in so vpisane v konkretne enostavno odstotek količino cementa, ki je vključen v to ali ono blagovne znamke konkretnih. Količina hladilnega sredstva dodatka, je odvisno od temperature zraka, ki bo concreting.

Ogrevanje do konkretnih se običajno uporablja za obsežno gradnjo, kjer obstaja tehnična možnost. Je zelo malo verjetno, dogodek za zasebno razvijalec.

Hrambo beton je najbolj racionalen način concreting pozimi, ko temperature +3-3. To zahteva oblikovanje konkretnih pokrijemo s PVC folijo ali izolacija. Ko concreting v zimskem času konvencionalna betona brez dodatkov proti zmrzovanju, in temperaturo zraka znižal na-5-15 treba uporabljati plin, električna pištola.

Če uporabljate dodatno ogrevanje toplotne pištole, zavetje, PVC folije ni na površini betona, in začasno okvir table, bruskov. Višja kot je temperatura v šotoru, hitreje bo proces sušenja

V večini primerov primarni niz trajnost betona, ki je dovolj 1-3 dni topli termalni pištole. V tem času konkretne dobičkih v višini do 50% nominalne moči.

Posledice zimskih concreting

Če nič ni naredil, in konkretne freeze - ne obupa. Otrdelost krvnih bodo obnovljena, takoj ko si opomore pozitivno temperatura in voda za odtaljevanje. V situaciji, betona, promorozhennye v nekaj hladne dni, bo nadaljeval zdravljenje z nastopom odjuge.

Ko padmarajan trpi vrhnjo plast betona. Če oblikovana talna plošča, osnovno ploščo, z ostrim zmrzali trpi površini, ne matrične strukture.

Razlog:

- Notranji array betonsko konstrukcijo shrani toplota, ki nastaja pri reakciji interakcije cement in vodo. Pomoč varovalne funkcije opaž in zunanji sloj betona.

- Voda je, kot najlažji komponenta betona, dvigne. Še posebej, če je beton z dolivanjem je bila razredčena z vodo. Rezultat je odvečno vodo v zgornjem delu tablice, in seveda, zdrobljen vodo-cementno razmerje v tem delu načrta.

Če je beton je še vedno zamrznjeni, odtaljevanje se ne pričakuje, da sprejme ukrepe za reševanje. Zajema gradnjo PVC folije za zamrznitev in odtaljevanje ciklov, ki bo potekala v pomlad si ne uniči šibka zgornji sloj betona. Moč bo biti nižja od ocenjene razred betona, vendar ne tako slabo, kot v primeru samo vrgli v sneg in dež nezreli konkretne.

Ne zajema, zamrznjeni betona, spomladi lahko izgubijo del svojih zgornji sloj. Sneg, ki je ležala na načrtovanje, pomlad bo stopil čez dan in podderzat ponoči, tako uničujejo že tako slabe površine.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика