понедельник, 13 октября 2014 г.

Hidroizolacijo materialov, prodoren, premaz, valjani hidroizolacije, krovstvo, Fundacija

Naše delo
    +38 (044) 223-25-08

    +38 (067) 445-08-25

    ab * zabudova. kiev. ua
    Nalaganje...

    Nalaganje...

    Hidroizolacijo

    Hidroizolacijo materialov v gradbeništvu

    Glavno orožje v boju za udobno bivanje - hidroizolacijo. Stari graditelji so izumili vse glavne metode boja proti vlažnosti in veliko starodavnih tehnik in materialov ustreznih danes.

    Vadim GONCHAR, POSEBEJ O GRADNJI. Pogodbe Hidroizolacijo

    Prvi hidroizolacijo material, je bila, očitno, živalske maščobe. Tako hidroizolacijo je bil zelo drag, tako radoveden um začeli iskati zamenjavo živalskih maščob. Rešitev so našli nekaj: cenejši rastlinskih maščob, smol produktov suhe destilacije lesa, tar) in v nekaterih regijah, naravni bitumen. Prvi dve materialov, oblikovanih na podlagi tehnologije, ki so speljane skozi hidroizolacijo, tretji je postal prednik, velike družine, ki zajema in blizu, da ga valjani hidroizolacijo.

    Impregnacija hidroizolacijo v preteklih stoletjih ni izgubil priljubljenost. To je zaradi enostavnosti izvedbe del. Nekateri materiali, ki so preživeli skoraj nespremenjen. Na primer, kuhan rastlinsko olje, laneno olje, ki je že dolgo uspešno uporablja za impregnacijo dreves'lesenih konstrukcij, ali enako katrana, ki združuje vode prehranjevanju vsaj koristno, protiglivično.

    Pred kratkim je veliko kemije, ki je predlagal, da gradijo novo visoko učinkovite polimer impregnacija na osnovi oligomers, silikoni, akril, epoksi smol in drugih sintetičnih smol.

    Oligomernih hidroizolacijo je logično nadaljevanje poskuša zmanjšati stroške Maslenitsa. Pripravite ga iz petrokemikalije, v tem smislu, je sorodnik motorno olje in dizelsko gorivo. Glavni zaščitni učinek temelji na nesmesovany ogljikovih hidratov. Uporablja takšen zdravljenja lahko samo suho, to je glavni problem - kako v mokri kleti, da na suhi podlagi? Poleg tega impregnacija ponavadi vsebujejo organska topila, tako po uporabi nekaj časa vonj.

    Ne, da se posuši stene in se odstrani z impregnacij topila, znanstveniki in tehnologi razvili izolacijski emulzija. V tej zadevi nesmesovany vode organska gnojila v obliki majhnih kapljic enakomerno porazdeljeni v paleto vodo rešitev. V stiku z mokro površino vode je srednja transportwagen maščobnih kapljic v matriko, kjer so uspešno držijo skupaj, izdelavo betonskih neprebojna. Glavna stvar je, da ni pretoka vode, ki se lahko opere še ni polimerizatsiya delcev. Tako emulzije ustvarili za veliko vrst organskih snovi, ampak v boju proti vlažnosti najbolj pogosto akrila in silikonov.

    Akrilna impregnacija

    Ime "akrilna impregnacija" ni povsem pravilno. Prvič, to ni čisto impregnacija, ker del polimer ostaja na površini, ki tvorijo film. In drugič, povečati učinkovitost akril spremeni, vse v acryl-stirena, akril butadien, Metalli in drugi kopolimeri. Kot je za nas je v tem primeru posledica je pomembno, ne zapletenosti kemijske strukture, pustiti svobodo, da se nanašajo na ta skupina "POLIREM VD-1624" "elastično", "TEŽKO" SPE "Težko", "ELASTIČNO" (AMO), Disom-Lastic (SODITE SA), FLEXY-PLAŠČ (Terraco), FOLBIT 800 (TM KREISEL), Indecolor (TM INDEKS), SOPRO FDF 525, CERESIT CT 17.

    Bližnji sorodniki impregnacij - akril in polimerne vodo-nepropustno agenti, razlika, ki je, da ti prodrejo globlje in pustite manj izrazito film na površini. Ta "POLIREM VD-1713", DELFIN (TM ATLAS), NEPTUN (TM "Stroy-Master), CERESIT CT CT 10 12, CT 13.

    Silikonska impregnacija

    V tem pregledu smo zavestno o'DOMO v tej skupini silana in siloxane, slanty in drugih homolognih vrst polimerov silicija, ker je, kljub notranje razlike, njihovih nosilcev v Dinh Splošno načelo gradnje in zaprite določitev lastnosti. Silikoni, zanimivo, na primer, povezan z večino gradbenih materialov, z izjemo dreves. Te snovi vsebujejo funkcionalne skupine, je lahko "šivanje sopolimerizatsiya s silikati (pesek, cement, keramika, steklo, gramoz) in organskih polimerov - laki, barve, plastika. Najbolj dragoceno je njihovo sposobnost, da tvorijo enotno celoto z mineralnimi delov stavbe, ki zajema notranji površini pore, razpoke in kapilar stalno tanko plast. Surovi minerali enostavno navlažiti z vodo, pobrati in navlažite. In tanek, mastni film na notranji impregnirani s silikonsko materialov, vode, ne pustite, da sami ne spere: hvala kemične "sidra" na osnovi silikona, ima zelo težko. Trg ponuja silikonska impregnacija "ACasa" (LLC Hydrabad"), "Krita-80" (staro ime NEPTUN, TM "Stroy-Master"); AC-10 (TM "POLIMIN"); NGL-11 (rastlin Kremnypolymer "), " POLIREM VD-1915 "; Antipluviol (TM MAPEI); CERESIT ČLEN 11; AQUABLOCK; Disom-Hidrofugo (SODITE SA); Silcoat (TM TERRACO) in drugi, ki se Imenuje optimalne izdelke za zunanje površno uporabo.

    Hidroizolacijo temeljev, strehe, stene Drugi pa'kzin materialov

    Če situacija zahteva bolj korenite učinek, kadar voda vdre v steno od spodaj navzgor, do kapilar, iz gradnje Arsenal volumen ekstrakta, "svetovalec" impregnacija, ali vbrizgavanje materialov. Kot pove že ime, so tudi obdelana, vendar ne za način uporabe, in z vstopom v glasnosti steno v matriki betonske ali zidane. Brizgo za takšno vbrizgavanje je kladivo, ki v "bolniški" wall bližje na tla, drill nagnjena pišu luknje za skoraj celotno debelino monolith. V prejeti 2-3 cm luknje vnesite repelenti. V enostavnih zadevah, ego, je bil s težo od cev ali tok, ampak včasih, se za pospešitev in povečanje globinska impregnacija, ki se uporablja za vbrizgavanje pod pritiskom. To hidrofobne rešitev zapolnjuje pore, viri kapilare in microcracks, izpodriva vodo iz njih. Rezultat takšne predelave, je neprekinjeno, ki je neprepustna za vodo, območje okoli oboda prostorov. Tako je oskrba z vodo na dnu cut off, tako drugo ime za to tehnologijo - shut-off naprava za hidroizolacijo. To se uporablja, ko želite, usahnil prostor nad mokri kleti ali stavbe na barjanski ali poplavljenih tleh. Vendar pa ne smemo pozabiti, da del strukture pod pasom hidroizolacijo ostaja hidrirani.

    Delovni vbrizgavanje zahteva, da rešitve, ki so bile tanke, ter tech, navlaženo gradbenih materialov in absorbira v njih. Te zahteve, ki ustrezajo posebnim injiciranje formulacij "POLIREM VD-1710 "Vodoparad", DISOM-VLAŽNO (SODITE SA), POLIFLUID (Somefor), CERESIT CO 81 (v kombinaciji s CERESIT silent hill 5), in dobri stari silikonsko tekočino GKZ-94 ("Kremnypolymer"), razredčenega z kerozina.

    Prebojna hidroizolacijo

    Poglobljena študija mehanizmov močenje gradbenih materialov je omogočilo, da razvijejo nove vrste impregnacija hidroizolacijo. Za to izumil posebno ime: "prebojna". Navzven je lahko prozorno tekočino, debel pasta ali prah, zaprl vodo, vendar mehanizem delovanja kot različne izdelke istega. V vodi topne komponente hidroizolacijo prodrejo v betona na velikih globin (do 100-300 mm) in vnesite v kemijske reakcije z apnom, vedno prisoten znotraj betonsko maso, in drugi snovi in mineralov, obstajajo. Interakcije izdelki so značilna izjemno nizka topnost v vodi, tako da takoj začnejo še, da kristalizira iz rešitve. Kristali so oblikuje poseben obrazec je dolgo, tanko iglo, ki raste v šopi ali ščetke na površini nato usmerjena v notranjosti. Na veliko povečavo, kot na primer "vse" Pora izgleda nastavite antitank ježi ali poplavne gozdove, z manjšo povečanje kristali spomnite lepe žamet tapetništvo. To je v obliki in ureditev kristali, sklenjenih uspeh. Površinska napetost (in se zbira v kapljice rose) ne daje tekočina steče, pronica med vlakna in tanke, kristali in mokro x. Izkaže se, da so kristali, ki je majhen del obsega pore, tako da je neprepustna za vodne kapljice. Ob istem času, pari prosto selijo v katero koli smer. Takšna selektivnost pasovne širine daje dejstvo, da so stene zelo hitro suši in je nikoli ne zmočil.

    Ta lastnost prodira hidroizolacijo v kombinaciji z enostavno uporabo in delovanje, ki jo v zadnjem času zelo v modi. Danes na trgu izdelki "VIATRON, GIDROSIL BS", "GIDROTEX", "LAKHTA", "CON-MEŠANO - PLAST zaščite", proizvedene v Ukrajini in skupnosti neodvisnih držav, kot tudi uvoženi materiali v okviru blagovne znamke KARAT-P, OSMOSIL (INDEKS), PENETRON, GNOJEVKA, HURAH CONCETRATE, CERESIT CR 90. Nekateri od njih so skupaj in združiti lastnosti prodorno in pokrivala in hidroizolacijo.

    Hidroizolacijo

    Impregnacija in prekrivanje streh v nekaj podobnega. Oba sta določena na površini in prodrejo v telo materiala, ki je zaščiten. Razlika je opazna v analizo mehanizmov delovanja. Obdelava impregnacija hidroizolacijo vodi k dejstvu, da na površino por in kapilar mikro razpoke v steni postane hidrofobne (nesmesovany): impregnacija, še posebej, prodoren, deluje v o'glasnost. Hidroizolacijo prodre dovolj daleč, da se zagotovi varen prijem. Ona deluje predvsem na površini, ki tvorijo neprekinjeno gosto neprebojna plast. Kot to tanko plast je zaupana pomembna naloga", da ne zamudite", zahteve, se pred'težko. Povečuje te zahteve dejstvo, da zelo pogosto, še posebej, ko odkrijete že zgrajene stavbe, uporabljajo nepremočljiva so z obratnim vode tlak. Vode ne pritisnite zaščitni sloj zidu, in, nasprotno, poskuša na trganje. Torej, prvič, plast mora imeti visoko oprijem na podlagi. Drugič, čeprav je težko, da prednost), parna zapora mora biti vodotesna in vodoodporna.

    Tretjič, pomembno je, da se ohrani celovitost, zlom žilavost in elastična naključno deformacije ni povzročila pokanje.

    Veliko število nasprotujočih si zahtevkov, odtenki pri uporabi tehnologije in značilnosti načina delovanja led na dejstvo, da je družina obrazovannyh izolacijski materiali razdeli v številne specializirane vrste. So različni fazi, sestava, tip'jguchego in stopnjo spremembe.

    Najbolj očitno merilo za razvrščanje uporablja v'Yaguchi. Na tej podlagi prevleka, so razdeljeni v cementa (mineralna in organska.

    Razlika v'agocomoo

    Hidroizolacijo spojin na cementa'agocomoo proizvodnjo, trgovino, in dal v suhem vrste, pakirana v vrečke ali plastične žlice. Neposredno v o'predmet svoje vodstvo v delovnem stanju, mešanje z vodo, da paste in se uporabljajo neposredno po tem, brez čakanja, dokler zmes, ki bodo izkoristili pravico v vedro. Za pokrivala in hidroizolacijo so: "OBRTNIK Z-80", "BudMajster Krita-116", "HAROSET B", "LAH", "POLIMIN GI-1", "POLIREM STP-605" "Dodatno", "STRAX - zaščita pred vlago, Tokaj-GEE ", " FEROZIT 360 ", CERESIT CR-65, DICHTUNGSSCHLAMME 810 (TM KREISEL), ELASTOLIQVID (TM INDEKS), IDROSILEX PRONTO (TM MAPEI), PEČAT PLAŠČ (TM GNOJEVKA), SOPRO DS 422, WOODERS (TM ATLAS).

    Včasih za povečanje operativne značilnosti namesto vode pri mešanju uporabljen polimer iz lateksa razpršenost. V tem primeru je rekel o dveh komponent premaza hidroizolacijo. Je podano v obliki niza dveh embalažne enote: Mishka (segmentov) suh prah in vedra (pločevinke) razpršenost. Učinek je dosežen le, če z uporabo obeh komponent. Za dvo-komponentni tesnilna sredstva so: "OBRTNIK - emulzija gdresource № 11" (ki se uporablja za mešanje cementa-peščena rešitev), "Stroy-Master Krita-156", "HYDRO-ZIT BL", "Gidrotex", "POLJE-MIN - GI-4 ", AQUASZCZEL 820 (TM KREISEL), DSf 423 (TM SOPRO), MAPELASTIC (TM MAPEI), CERESIT CR 66.

    Poleg Splošnega materiala v zbirki cementa hidroizolacijo vključuje več visoko specializirane vrste: material za napravo gidrozaschitnyh plast v izolacija, sistemi in materiali za hitro popravilo nehoteno uhajanje.

    Na napravi zunanja izolacija je zelo pomembno, da je plast izolacije je suho: v vlažna toplotna prevodnost poveča dramatično. Zato obvezno'obvezni element za toplotno izolacijo pie je zaščitna plast lastnostmi hidroizolacijo. On opravlja številne funkcije: zaščito pred fizičnimi poškodbami, bi se izognili mokro in zagotavljanje oprijema z dodatno dekorativne končna. Ta sloj se lahko izvede na podlagi suhe mešanice "BudMajster-FROSTOP HRP", "POLIMIN U-21", "POLIREM 131", "Tokai-MSK-G", ARMIERUNGS-GEWEBEKLEBER 220 (KREISEL), "FEROZIT 110", CERESIT ct 190, CERESIT CT 85.

    Značilna skladb za odpravo uhajanje je zelo hitro nastavitev po stiku z vodo, in v procesu otrdelost razširjeni sestavi. Postopek robljenjem fistula vključuje zelo hitro mešanje sestave vode, oblikovanje pečat, v velikosti in obliki spominja zaprt luknjo, dejansko polnjenje in pridržite za nekaj minut. Takoj, ko cementa zgrabil je z razširitvijo trdno riving v svojem skladišču, blokira sproščanje vode, tudi če gre z dostojno tlak. V družini tesnilna sredstva so: "Gidrotex B", "Lahti - voda cevi", "POLIREM STP-631", "STRAKS BAR'KURIRSKE", BETONRAPID, KARAT-FIX, PENEPLUG, GNOJEVKA WATERPLUG, HURAH OBLIŽ'N PLUG, CERESIT CX 5, CX 15, CX 1.

    Organika

    Govorimo o pokrivna in hidroizolacijo organskih'vezivna sredstva. Nesporni vodja te skupine je stara in vedno mladi bitumna. V zadnjih 4000 letih bitumen hidroizolacijo večkrat dokazal svojo učinkovitost, medtem ko niti Fundacija niti tehnologija ne spreminja. Danes, kot v antiki, gradbeniki z veseljem uporaba bitumna mastic, ki dandanes se prodajajo pod blagovne znamke "bitumen Mastic" (Žitomir rastlin strešne kritine in hidroizolacijo materialov), IBE-100 (LLC "Trobljenje"), "SLOVAR - hidroizolacijo ", CERESIT CP 41, CP 44, Polybit Polytex UR, Polyprime WB, PLASTIMUL (MAPEI) in druge, Da se izboljša elastičnost in oprijem na osnovi bitumna dodajanje sintetičnih iz lateksa in gume, pridobivanje spremenjen kiti. Skupina tesnilne mase so: "Žarek" ("Halo " 1"), "SLOVAR in izolacija", CERESIT BT 42, 42 CP, CP 43, Polycoat RBE, KREISEL SZCZELBIT 830, "KOMBI-PLAST" (SCHOMBURG).

    Poleg vedno ustrezne bitumen pred kratkim z'pojavil mastic na sintetične organske. Tako, "ASOFLEX-RM-Boden" (SCHOMBURG) in "HIPER-Desmo" razvite na osnovi poliuretana, "Ne-Butil-2" ("Halo " 1") - butyl gume, CERESIT CL 51, 50 CL, SOPRO ERS 525, MAPEGUM WPS (TM MAPEI), Wooder E (TM ATLAS) - na sintetične smole, in CERESIT 50 CE, CE, 49, EPOEMULSIO (TM INDEKS), TRIBLOCK (TM MAPEI) - v epoksi smolo.

    Hidroizolacijo temeljev, hidroizolacijo materialov

    Valjani hidroizolacijo

    Valjanih materialov - so narejene po metodi uporaba bitumna-polymer'asucaga na steklenih vlaken (steklena vlakna, steklena vlakna) ali netkanih poliester osnove. Zgornji površini materiala je prekrita z zaščitno mineralnega peska, peska ali polimerni film, in spodnjem polimernih filmov. Stekla krpo osnove non-elastični in se je sposobna prilagoditi velikim naporom, da bi prekinil je majhna (3%) sevov.

    Poliester je bolj elastična zaradi te lastnosti lahko traja tudi do 40%, ne da bi poškodovali. Zato, poliester, so pogosto uporablja v modelih, kjer je mogoče večjih deformacij nepremočljiv pokrov. Fundacij, ki zahteva skrbno pripravo površine, in pred embalaže ali etikete zvitki, je treba napolniti. Valjanih materialov, ki se nahaja v enem ali več plasti. Njihova višina je odvisna od vpliva vodni stres.

    Prav vzpostavitev času valjani hidroizolacijo ni mogoče, ampak na kraj svojega videza je bil verjetno stojalo'je povezana z izhodi na površini olje, izdelke ali delne oksidacije iz bitumna. Starodavno mesto, ki inženirji opazil, da je navaden platno ali pergament, je precej zamudil označi s segreto olje ali bitumna postane gosto in neprebojna za vodo, hkrati pa ohranja prožnost. Tako se je rodila v strešni material.

    Klasični strešni material je list posebne strešne lepenke, impregnirani z bitumnom in pokriti iz dveh straneh bitumen'azochim in posuje na eni strani, posebno mineralno dressing (da bi se izognili). Zaradi lažjega prevoza in polaganje tal-ravni veter gor v a tesen kolobarjih, in so že napotitev, prilagodite in uporabite. Zato, hidroizolacijo materiali te družine se pogosto imenuje valjani hidroizolacijo.

    Zaradi stanja material ni listek, ga je treba odpraviti. Za to obstaja več tehnik. Če strešni material kup, na primer, na tleh v kopalnici, da bi se izognili pristranskosti, to je določena, ima osnovno plast screed. Na napravi hidroizolacijo strehe skozi drevesa'vasi, gradbeništvo, strešne kritine material krepjat ali dreves'lesene letvice ali posebne ključavnice, ki je zelo podobna veliki pushpin. Če ste izvedbo horizontalne hidroizolacije strehe betona, strešne kritine ali prilepite na bitumen mastic, ali napravlyayut, velikosti'accouche spodnji plasti z bitumenskimi'asucaga toplega zraka iz posebnega gorilniki.

    Razvoj valjani hidroizolacijo je trenutno potekajo v treh smereh. Prvič, razvoj novih materialov podlagi. Za povečanje vzdržljivosti in trajnosti kartonske zamenjava steklenih vlaken ali krpo iz polimernih vlaken.

    Drugič, spremenite z bitumenskimi vezivi. V tradicionalnih bitumen vnesite gume, sintetičnih polimerov in drugih dodatkov, ki bi bilo bolj plastically in odpravi glavnih pomanjkljivosti običajne strešne kritine material - ozko temperatura koridor operaciji (pri nizkih temperaturah, strešni material postane krhka in odmori in na visoko - velikost'aksts in deformirane).

    Tretjič, razviti bistveno novih polimernih materialov, ki se uporabljajo za iste namene. Taki materiali so isol - bezosnovnyj navite material, sestavljen iz napolnjena modificiran bitumen, folgosa, ki se razlikujejo od isol prisotnost folijo na eni strani, geomembranes so izdelane iz polimerov ali elastomerov (sintetični kavčuk).

    Strešni material, izdelan na sodobnih (steklotarnykh ali polimerni osnovi, z uporabo modificiran bitumen, pogosto imenuje evroruberoida. Je res elastičen, trpežen in lažji za uporabo, tako da postopoma vedno bolj priljubljena. Vendar klasični strešni material ne predloži pozicije, kot dokazuje obseg proizvodnje v stotine milijonov kvadratnih metrov na leto. Na ostrešje letniku ALAC, RCP, prozorni papir blagovnih znamk P, BDP, bituminoznye papirja na Ukrajina uspešno proizvodnjo JSC Lutsk kartonske rastlin", JSC "Laitoksen", JSC "Slavuta pripravljeni strešne kritine papirja krško, JSC" Rubel "(Odesi v Ukrajini), Kijev gradbena podjetja" Stroyindustriya ", Žitomir rastlin strešne kritine in hidroizolacijo materialov. Poleg tega hidroizolacijo roll pod svoje blagovne znamke proizvaja LLC "Trobljenje" (TM "CREMBOS"), LLC "Obrat kritine" akvaizol " (TM "Robert"), JSC "Stroyinvest" ("STROITEL-ELAST", "STROIPLAST ") in mnogi drugi. Tudi tam so ruski TM "broken Glass" (RCRS), "TECHNO-ELAST" ("TechnoNIKOL") in drugih uvoženih proizvodov: geomembranes nizko gostoto polietilena (LDPE) in visoko (HDPE) tlak iz NAUE tesnilni trak MAPEI-Pre, polietilen samolepilna hidroizolacijska CERESIT W 21, BT 12, BT 85, BT 85 R BT 85 PVC, BT 85 SR.

    Glina varianta

    Včasih v novo gradnjo, še posebej industrijske, lažje hidroizolacijo strukturni elementi, ki vključujejo gline gradov.

    Glina je enostavno meša z vodo, ki oblikujejo plastične testo, ampak se tesno Pakirani v suhem stanju, da ne pustite, da spusti-tekoče vode, ki je neprepustna plast. Seveda, postopek polnjenja gline ključavnice ali vrata), je veliko težje in težje, kot biti zajeti temelje maščobe, vendar gline za razliko od cenejše in bolj dostopno. Zato, gradnja velikih, temeljnih struktur prevozov gline izolacije.

    Danes pri gradnji velikih industrijskih predmetov'predmete okoli svoje temelje obliki ovira plast z trambulina gline - ta zaščita je poceni in učinkovito. Njene perspektive dokazuje dejstvo, razvoj novih tesnilni materiali, ki uporabljajo učinek otekanje glina, na primer, pred kratkim na trgu'zdelo primerno, da na delo bentonit preproge blagovne znamke BENTOFIX, NAUE. Za razliko od tradicionalnih gline, ki jih ne bi smela biti trebovat - dovolj, da sheathe preproge zunaj Fundacije. Kadar so mokre, vsebovane v obsegu Mata spremenjen bentonit (mineral iz zbirke glina) nabrekne - gelation, in posledično gel tesen zamašijo pore betona.


    Vir: http://www. zabudova. kiev. ua

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Яндекс.Метрика