пятница, 10 октября 2014 г.

Jamb 2006-11-02 15:11:49

Gradnja in rekonstrukcija.








Jamb
2006-11-02 15:11:49

Pred kratkim politik ponavadi govori veliko o začetkom gospodarskega okrevanja. Predstavniki nekaterih panogah je povsem pripravljen, da delite ta pogled. Te dejavnosti vključujejo predelavo lesa. Proizvodnja "mizarstvo" za gradnjo še posebej nasilno barve razcvetela v Kijevu. Kje, če ne v kapitalu (se prodaja za levji delež milijonov proizvedenih v Ukrajini vrata,), lahko vidite gradbeni boom - zgodnje Oznanil, da se je gospodarsko okrevanje? Raziskovanje novih odnosov'ASCI lesarske in gradbene, morda, informativen, kot poslušati zgoraj zmagoviti kriki.

Ekspandiran in četrta skupina Tarantia, ki je bila dana naloga, da raw gozd, da bi dobro Okna in vrata. Kalina Ivanovič sramotijo nekaj neznanega človeka: - Da mu krsto raw gozdov ni, cada bo umrl parazitom!
Anton Makarenko. Pedagoška pesnitev

Potni list industriji
Število podjetij - približno 1 tisoč
Proizvodnja Oken in vrat, v 2000 - o 972, 1 tisoč kvadratnih m
Izvoz glasnost je neznaten.
Uvoz glasnost do $ 10 milijonov

Človeški jezik
Pri gradnji joiner izdelki vključujejo Okna, okenske police, vrata, stopnišča elementi, kalupi (robovi Odbor, Odbor za tla, platband, obloge, noge), to lahko vključuje tudi podporne strukture - žarki, les za lesene špirovci, itd. Zadnji v Ukrajini običajno ne "na kolena"hitrosti do kraja. Vendar v razvitih državah Stroibank - iz lesa (glej, na primer, POSLOVNE № 36 4. septembra 2000, strani, 28-31).
Vrata so zunanje in notranje. Zunanji, seveda, povečana moč. Njegov doseg za odebelitev strukturnih elementov. Kot vse na tem svetu, tam so vrata ", a La Sovjetski" in "Euro". Strukturno, ne res, da je drugačen. Ločimo jih predvsem na ceno in kakovost. Res, "Sovjetski" vrata, pogosto zbirajo od pohištvo-imenuje masivni les in vrednotijo nad vse. Zato, ti vrata, odvisno od modela, lahko stane $ 40, $ 400.
Windows v svoje veliko dela je, seveda, zunanji. So Windows, preveč, so "Sovjetski" in "Euro".
Euro okna (vrat), je izdelek iz lesa (pogosto v obliki prilepljena žarek, ki je, energija sonca), PVC ali aluminija, z zatesnjeno steklo enot. Če Evro vrata brez stekla, značilen funkcija je samo prisotnost teh materialov.

Proizvodnja
Lesnopredelovalna panoga v Ukrajini za mnoge. Članica statistika Odbor pravi, da v 1495. Vendar, on vključuje v ta slika in žagah. Tako dejansko (po anketiranimi zdravniki), so bile stolarnia manj kot tisoč podjetij.
Članica "okna in vrata" statistike so skromno, ni jasno in temelji na zastarelih precej groba razčlenitev po blagovnih skupin. Vendar pa je s statistiko nevladnih še slabše. Obstaja le oceno, avtorji, ki (obrtniki in proizvajalcev) se trudijo, da določitev tržne zmogljivosti "oči". Bo naredil in mi... Goskomstat "ne ve"kaj mizarstvo, ornamenti, Odbor za tla, okenske police, itd., - To nas odgovorno prepričani, delavci državnega statističnega Odbora. Jasno je, da to ni njihova krivda. Račun za zgoraj omenjene države-dovolj-line "materiali", da v državi, zaradi česar se 1495 podjetij. In ker v les in vključuje suho Odbor tla, in surovega lesa - neposredno Okna in vrata.
Okna in / ali vrata v Ukrajini po uradnih podatkih proizvaja 741 podjetja (603 podjetja, da Windows, 637 - vrata). Preprosto ocene kažejo, da večina podjetij (499) so Okna in vrata. Vendar uspešno sodobno proizvodnjo, namenjeno kapitala, pogosto javnost samo okno ali vrata ali vrata določene vrste (na primer, samo notranja vrata izdelana iz tkane tkanine'snop energije sonca in satja polnil). Univerzalne možnosti, od najstarejših, največjih ukrajinskih lesnopredelovalni obrati - od "žagan les" ", da barve stol" - ni posebno priljubljena. Ta univerzalnost temelji na starodavnih tehnologije.
Med novo istega podjetja, so zelo malo univerzalne in velika (približno eno takih podjetij, preberite na strani 36, 37). Organizacija takšne proizvodnje za večino ukrajinskih podjetnikov - je predrag.

Trgu
Okna in vrata - 90% vrednosti vseh lesenih predmetov. Odbor za tla, ornamenti in drugimi - 10%.
Tako, Goskomstat ne pove zelo veliko o tem, Okna in vrata in, ne pove nič o ornamenti, "obloge", talne Plošče. Ni problem, se prepričajte sami. Vrednotenje pristop, mimogrede, pogosto izvaja s strani proizvajalcev in prodajalcev.
Ureditev v prostoru je 30 kvadratnih metrov bo treba: 4 kvadratnih metrov vrata (tj. dveh kosov); 3-4 kvadratnih metrov Windows; 22 na meter plinth, plus še 5, ki teče metrov, - za obrezovanje (zakaj robovi nakup svežnjev); 30 kvadratnih m tla Odboru; najmanj 5 metrov, ki teče iz ohišja, do 10 cm. m "letvi", da je tako noge. Razmerje med zunanjo tradicionalnih (drevesa'lesa, jeklenih vrat in Euro vrata na ukrajinski trg, se lahko izrazi kot 3:1. Let ' s note, delež dreves'lesena vrata Evra v istem trgu: to je 10-15%. Ta "nepazljivost" na drevo ima dve razlagi: odsotnost moda in strogo požarne predpise. Na vprašanje: kako se prodaja vse-ukrajinski "Sovjetski" notranja vrata in njihove groenloh? - Večina prodajalcev anketiranih odgovorilo skoraj enoznačno. Vrata starega tipa "v kosih" - štiri-krat več. Zato, "denar" obseg prodaje vrata stare in nove vrste primerljivi ("vsak"-je dražji). Obseg prodaje dreves'lesena Okna v denarnih enotah, v skladu s prodajalci, 15% celotne prodaje Euro Windows (drevesa'lesene, aluminijaste, plastične in skupaj). Obseg prodaje dreves'leseni "newroomh" v denarju, kot je pokazala naša raziskava, približno 2, 5-krat presega obseg realizacije dreves'leseni "Euro" steklene embalaže.
Tako, da je vsota vseh v kup. Približno nosilce stanovanjske gradnje slavni dovolj za spopadanje z gradbeniki. V Kijevu za leto pokončna kot 1,500,000 kvadratnih metrov stanovanja. V Ukrajini - več kot 3 milijone kvadratnih m Če upoštevamo povprečje meritev področju stanovanjske politike in malo vaje v aritmetično - letna zmogljivost ukrajinski trg Okna in vrata bodo izražena z vsoto najmanj $ 25 do 30 milijonov na Domačem trgu, izgradnje mizarstvo in litih izdelkov (talne plošče, ki je do 40% trga talnih oblog), se ocenjuje, da ne manj kot $ 150 milijonov, Če menijo, obnovitvena dela (ki bo dodate za vse zgoraj navedene številke vsaj eno tretjino), se bo izkazalo, da trg porabi: okna in vrata - za $ 30-40 milijonov eur; druge mizarstvo - približno $ 200 milijonov

Monolog okno proizvajalca o ceni
Komercialni Direktor "dobre Sreče plus" (g Kijevu, proizvodnja Oken in vrat) Vladimir YATSUNENKO:
- Si vprašal o cenah na trgu kapitala Windows. Moje mnenje je, da to ni pravo vprašanje. Tukaj je stvar. Cenik v kateri koli Zahodni družbi je debelo knjigo z več sto modelov. In vse od njih pa se uporabljajo samo kot ilustrativni primeri možne variante naročila. Naročite jih kupec izdelka, praviloma razlikujejo od teh primerov.
Velika večina Kijev podjetja, ki iščejo pripravo cenikov veliko lažje. Na primer cena, lahko zapišemo: en kvadratni meter takšne vrste operacijskega sistema Windows, je vreden, pravijo, $ 100. Mimogrede, si do pred kratkim in mi. Ampak, tako da boste lahko zlahka zavede in kupec (neutemeljeni stroške), in sam (manjka prihodki na velikih predmetov). Linearni odnos med velikost okna in svojo ceno dejansko ne zgodi.
Pred kratkim smo "run - " računalniška'računalniški program, ustvaril Oddelek za "srečno" - "Uspeh-soft". Program "meni, da je" risbe okno. Na podlagi konfiguracije'predmet, pralni šteje stroški materiala in opreme, naredi itemized razčlenitev plače, in tudi z vrha. Izkazalo se je dokaj natančne ocene. To vam omogoča, da naredite veliko "opazovalni" stroške (in posledično večja produktivnost)...

Kratek "drevesa'Jan" bibliografija
Videl, Shura. Oprema za primarno lesnoobdelovalnih. POSLOVNI № 47, 24. novembra 1997, S. 36.
Ljudi v stiski na suhi Odbor. Sušilnice za les. POSLOVNI № 11, 23. Marca 1998, S. 68, 69.
Spolno velikani'2000. Sektor poročilo parket proizvajalcev. POSLOVNI № 21, 22 maj 2000, str 32-34.
Parket trgovina za $ 60-500 tisoč POSLOVNIH № 21, 22 maj 2000, str 35-37.
Izdelava pohištva iz plošča materialov na $ 15-900 tisoč POSLOVNIH # 31, 31. julij 2000, 22-25 C..
Proizvodnja lepljenih dreves'lesenih izdelkov za $ 50-500 tisoč POSLOVNIH № 36, September 4, 2000, str 28 do 31.
Vzdušje'2000. Industrijska pregled proizvajalci pohištva. POSLOVNI № 43, 23. oktobra 2000, str 43-47.
Izdelava pohištva po posameznih naročil. Delavnica za $ 15-100 tisoč POSLOVNIH № 43, 23. oktobra 2000, str 50-52.
Gradnja joiner in litih izdelkov za $ 10 do 60 tisoč POSLOVNIH № 10, 5. Marca 2001, S. 42-44.

Sub'predmeti
Vsestranskost stara okna in vrata, proizvodnjo, ne v svojo korist (kot je, vendar pa, in njihove ugleden velikost). Podjetja, ki delujejo na gradnjo aktivna regija - Kijev - je ozko specializiranih in majhne.
V Kijevu predstavlja dreves'lesena vrata in Okna, ki se izdajo, ne manj kot 200 podjetij. Oblikovani izdelki za kapitala naredi približno petsto podjetij. Med njimi prevladujejo kvantitativno podjetniki-fizične osebe, ki delajo na Bazar. Ampak o blagovnih o'premik z njimi skoraj enako dejansko "podjetja"s svojo blagovno znamko, seveda, trgovin in usmerjena ne le na prodajo, temveč tudi na trdnih pogodb z velikimi gradnje.
Zanimivo je, da je kapital proizvajalci Oken in vrat s pošteno dejavnosti ustvari lastno inženiring razvoj. Klic vsaj patentirana kotu okna'enotnost podjetja "KWin-Uk", ki prihrani na predelavo in Montažo opreme, ali comp'utilizaban management system, izdelani "Uspeh-soft". Tako daleč, skoraj vse "podjetja" in (poleg tega) fizične osebe, ki se osredotoča na trgu kapitala, so zelo ozke specializacije, ki zajema eno ali dve specializirane. Potreb teh podjetij, v zameno, je ustvaril nov razred podjetij, ki proizvajajo polizdelki, najbolj pogosto je prilepljena žarka (beam)in suho Odbor.

V Kijevu predstavlja dreves'lesena vrata in Okna, ki se izdajo, ne manj kot 200 podjetij.

Vendar, Ukrajina je ne samo mala podjetja. Država je podedoval ogromno vojsko nekdanjih doki (lesnopredelovalni obrati; to je prva izjema pravilo). Vsak od njih ima globalni proizvodni cikel (od žaga, da na slikarskem oddelku) in je sposobna proizvajati pakiranje, ornamenti, Okna, vrata, parket, pohištvo. Vredno je rekel, da samo Goskomprognostat nadzira dve sto-plus tovarne, ki proizvajajo mizarstvo.
Med nekdanja Doki zelo malo "pogojno zdrava" podjetja (delovna vsaj na pragu donosnosti). Dovolj je reči, da je letni obseg prodaje rastlin, ki so v prvih desetih najbolj uspešnih "post-Doki", več sto tisoč, od UAH.
To ne pomeni, da medtem ko popolnoma razpadlo ali brezupen. Nekateri od njih so pred kratkim kupili novo ambiciozno lastniki v obraz, recimo, velikih gradbenih podjetij. Kaj bo prišlo ven, to je jasno. Ime drugega razen "all-ukrajinski pravila" malo ". Koncentracija kapitala in proizvodnih sil, je pokazala, da na svetu "nova velika" - družba z osebjem na stotine ljudi, ki si prizadevajo za ustvarjanje omenjeno celoten ciklus proizvodnje: to je, na primer, Zaporozhye "Forum", Kharkiv "gradnja-Service", Kremenchug "Maple leaf", Lutsk "AMEX", več rastlin v bližini Kijeva.

Uvoz-izvoz
Med ukrajinsko podjetja bolj malo obvlada proizvodnjo lahkih notranja vrata. Večji del je za uvoz.
Verjetno v ukrajinski narave, so redne uvozne dreves'lesenih oknih. Masovni izvoz, se to ni zgodilo. Sosedje-smo - ali gozdna, ali "napredno". In tisti, ki v svojih drugih dreves'lesenih oknih dovolj. Raje kot slika na zunanjem trgu dreves'lesena vrata. Enako velja oblikovani izdelki z talne plošče.
Precej drugačna je situacija na trgu notranja vrata. V najnovejših modelov pogosto uporabljajo MDF, laminat ali shponirovannye, in številne mobilne ograde. To omogoča poenostavitev in zmanjšanje stroškov izdelka, pridobiva na ceni tudi v "trgu" proizvajalcev. Med ukrajinsko podjetja kar nekaj tistih, ki obvlada proizvodnjo lahkih notranja vrata. Torej, tukaj je domači proizvajalec za plug ne prepagate.
Glede izvoza, ne bi mogel napisati, če v zadnjih mesecih ni bilo preboj eno ali dve ukrajinske družbe "v območju Moskve".
Znano je, da ukrajinski vrata izdelana iz lesa nekoliko razblinili, monopol ruskih proizvajalcev v ruski prestolnici. Diši dedek Stalin. Teza o ", da premagati sovražnika na svojem ozemlju" spomnite?

Raw
V zadnjem letu ali dveh z'tam se je pojavil specializiranih proizvajalcev "reset" raw - posušene plošče in les-eurosta.
Ukrajina - skoraj najbolj "gozdarstvo" je država v Evropi. In, izgleda kot ena izmed najbolj "debel": masa, hujšanje gozdne vire. Naša oddaja lesa v Evropi je ogromno (o, ki je izdal in koliko pogovor je dolg in posamezno). Čudno, vendar je še ni preselil naših gozdov, čeprav ukrajinska vlada bo vedno lahko (če želijo), da opazujejo v Evropi mnogoletnie skladišča, recimo, suho ukrajinski parket prazne.
Vendar, lesarske in imamo ni mirovala. S'tam se je pojavil specializiranih proizvajalcev "reset" raw - posušene plošče in les-eurosta. Takšne proizvodnje, v skladu s svojimi nasprotnimi strankami, ki imajo zelo visoko dobičkonosnost.
Res, kakovost kubični meter suhih smrekovih desk, ki je primerna za pogoje za okna in vrata, proizvodne stroške $ 110-150, če ne več. Linearni metrov lepljen lameliran les "kalibra" h mm - $ 2, 6-2, 8.
Poleg lesa, Ukrajina se je naučil, da proizvajajo in Okna z dvojno zasteklitvijo. To je zelo resen in kompleksen, proizvodnja. Vendar pa je v kapital, obstaja več podjetij, "na to temo". V najbolj "napredno" - nepodporovane ugled med tesarji in dolgoročnih pogodb. Mimogrede, okna podjetja pri izbiri dobavitelja stekla ne proti uporabite "ponudbe" tehnologije, organiziranje med steklarjev ", ki teče" na najboljše kakovosti in pogoji dobave.
To je tisto, kar ne vemo, tako da naredite pribor. Tudi vijake lokalni "joiner je" ljudje ne marajo, da kupujejo domače proizvajalce.
S ffado-in-barve poslovanja je nekoliko bolje, vendar ne zelo zanimivo: tudi če so strpni kakovosti, je še vedno bistveno manjša tujih turistov.

Blitz-intervju'Yu gradnje politika
Izvršni Direktor D.O.O. "KWin-Uk", Kijev, ukrajina, proizvodnja Oken in vrat iz lesa, aluminija, PVC), Denis Andros
PODJETJE: redne stike velike stroyorganizatsy z izvajalci, ki izdelujejo Okna in vrata? Po vsem, glavni razvijalec vedno je pripomoček, proizvodnja. Lahko dogovorite za sproščanje njenih mizarstvo. Denar je našel.
Denis Andros: ni vsak glavni razvijalec je njihovo proizvodnjo. Toda tudi tisti, ki ga imajo, le redko se trudijo vzpostaviti joiner parcele. Vsako stvar, cementa, opeke ali vrata - potreba, da se zdi, da moramo biti sposoben narediti. Torej, vse, kar je, na Splošno, je odvisno od osebja problem in problem podporne tehnologije. Da bi našli ustrezne kvalificirane ljudi je težka naloga.
PODJETJE: kako komunicira veliko Graditelja s proizvajalcem, recimo pogojno, mizarstvo?
Denis Andros: Skoraj vseh večjih o'predmet prevzame izvajanje razpisu za dobavo artiklov med'notranje zadeve, vključno z isto Okna-vrata. Razpisna Komisija meni, da je kakovost izdelka; - proizvodnih zmogljivosti podizvajalca; analizira prednaročila da je bil opravljajo; pregled vseh dokumentov (vključno s certifikati); upoštevati je cena na koncu. Velika večina stikov med gradbeniki in podizvajalci v Kijevu je tako.
PODJETJE: ali je mogoče združiti delo s ponudbo pogodbe in trgovini na drobno?
Denis Andros: Ne samo, da je možno, da je to potrebno. Vendar, obstaja veliko "pasti". To je potrebno upoštevati ne le potrošnikov moda (posamezniki, bolj komplicirani kot izgradnjo organizacije), ampak tudi psihologija strank.
VIR: Poslovne

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика