пятница, 10 октября 2014 г.

Načelo vrtečih diskov 2006-11-02 15:13:02

Gradnja in rekonstrukcija.

Načelo vrtečih diskov
2006-11-02 15:13:02

Znano je, da obrnete ključ v ključavnici povzroča, da se premaknete ali zasučete skrit notranji del zaklep cilinder, ki vodi v njeno odprtino. Ena od pogostih struktur cilindra ključavnica uporablja vzmeti in palice - tako imenovani Pene. Take ključavnice obstajala že več let in se, po mnenju večine strokovnjakov, so odličen način za zaščito prostorov. Vendar, grad izdelka z izviri in klini ni omejitev popolnosti. Leta 1907 finski inženir-izumitelj E. Zato je izumil original zaklepanje vrat valj, ki vsebujejo niz rotirajočih diskov.

Zakaj valj rotacijske pogone?
Kaj je valj z vrtečimi diski? Preprosto, ta naprava znotraj nabor disket ali ploščicami. Vsako pralno-sušilni stroj ima zarezo na strani. In v različnih podložke te vdolbine se lahko v različnih krajih. Svojih predpisov posameznih digitalno kodo valja. Če aktivacijske kode valja v svojo korist podložke so zamaknjena tako, da je njihov zaseg line up. V tem žleba ne jeklena palica, ki vam omogoča, da še naprej zavrtite ključ v ključavnici. Če aktivacijske kode ne ujemajo s kodo cilindra - zarezo ne vrstijo v vrsti, in jeklena palica bloki nadaljnje gibanje.
Pomembna značilnost cilinder ključavnice, ki temelji na vrtečih diskov, je svojo visoko raven zanesljivosti in trajnosti. Njena zanesljivost je v veliki meri posledica odsotnosti vzmeti - "šibke točke" vse mehanske izdelkov. V gradu jeklenke pin vnesite prisotnost vzmeti poveča posebne naloge, ki so jim dodeljene. Kot je znano, je pritisk IDUs v ustrezne delovne stranske tipke. Tako v procesu nameščanje in odstranjevanje ključ je medsebojno obrabe, kot IDUs, in ključ, ki se na neki točki lahko privede do zavrnitve mehanizem. V istem valj z vrtečimi diski takih izvirov ni, in ko obrnete ključ je le potiska podložke. Trenja in obrabe, tako je tudi manjka. Kot lahko vidite, ta uporabna funkcija je vključena v načrt cilindra od vrtljiv zgoščenke.
Druga pomembna prednost jeklenk z vrtljivimi podložke, za pravico se lahko šteje, njihovo odpornost na neugodne klimatske razmere, kot so dež, sneg, zmrzali. To stabilnost, še enkrat, je ena od lastnosti izgradnjo teh jeklenk. Res, v valju pnah ko hit in zmrzovanja vlage seveda vzmeti in zatiči kršene, ki v mnogih primerih ne dovoli, da odprete ključavnico, brez segrevanja. V istem disku valj vlage in ledu, ki se nahaja med diski, ne predstavljajo resne ovire za odpiranje. Potrebujete nekaj več začetno napor za premikanje zaljubljen led diski, v prihodnosti, saj ledu bo igrajo vlogo mazanje. Ta prednost je še posebej pomembno v državah, s hladno in ostro podnebje (ne po nesreči na Finskem, 95% cilinder ključavnice so diska struktura).
Poleg zgoraj navedenih prednosti, cilinder ključavnice z vrtečimi diski imajo eno bolj pomembna pozitivna lastnost: zelo visoko stopnjo tajnosti. Jeklenke podjetje ABLOY, vedno imam disketo obliko, so skrivnosti, ki znaša več sto milijoni in milijoni kombinacije. Za primerjavo ravni zasebnosti zaklepanje naprave na vzmeti in policikličnih aromatskih ogljikovodikov, navadno v razponu od nekaj deset do več sto tisoč.
To se morda zdi nenavadno, vendar je seznam prednosti in cilinder rotacijski pogoni to še zdaleč ni izčrpana. Druga pomembna značilnost stojalo', povezane s sistemi zaklepanja. Mnogi proizvajalci ključavnice ponujajo danes sistemi zaklepanja. Kaj je to? Skratka, sistem zaklepanja je mehanski sistem kontrole dostopa, v katerih je vsak lastnik osebni ključ ima sposobnost, da odprete vaš ključ za vse ključavnice sistem, odprto, da je to dovoljeno. Ni druge ključavnice s svojo ključno, da ne bo odprta. Različne obraze, seveda, lahko imajo različne ravni dostopa in odprta za različne skupine ključavnice. Minimalna raven odpre na Splošno le en grad, tudi kot lastnik najvišji ravni s svojo ključno odpira vse ključavnice sistem. Na Splošno, sistem zaklepanja in priročno, da poda svoje lastnike, ki imajo za izvajanje velikih SV'ASCI tipke, razen nepooblaščen dostop.
V sistemi zaklepanja glavno vlogo, in možnost odpiranja enako grad različne tipke. V sistemih, v jeklenk s rotacijski pogoni ta učinek se doseže z uporabo t.i. master-podložke, ki so na strani dveh ali več črta namesto enega. To nikakor ne vpliva na trdnost in zanesljivost obeh disk in cilinder. V jeklenk na vzmeti in PAH ta učinek je mogoče doseči na drugačen način - z uporabo master IDUs, ki se ne dve, ampak tri ali več delov. Tako ključe, z različno globino kosi bodo lahko odpre isto valja. Povečanje števila delov, kot je znano, ne poveča zanesljivost izdelka kot celote, in-v primeru master IDUs, položaj je zapleten zaradi dejstva, da s'so zelo majhne dele (značilnost velikosti 1-2 mm), so bolj nagnjeni k tveganju selitve, motenje, izgubo. In končno, veliko skrivnosti in cilinder, rotirajoči disk vam omogoča, da ustvarite veliko in superlarge sistem zaklepanja (lahko računajo na deset tisoče gradov! Na voljo jeklenk na PAH.

Kdo in kaj valjev zagotavlja
Danes, le nekaj podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo grad členov, v katerih so vrtečih diskov. Vključujejo finskega podjetja ABLOY (v Ukrajini za 3 leta teče non-trgovinski predstavnik tega podjetja). Proizvaja več vrst disk jeklenke, ki na trgu Ukrajine, ki se najbolj pogosto jeklenke ABLOY Classic (Sl. 1) in ABLOY Disklock Pro

V ABLOY valj Classic je ravno valj, prototip, ki je izumil Emile Hensan leta 1907. Ima več kot 360 000 000 kombinacije in ni izgubil svoj pomen vse do sedaj. Jeklenk ABLOY Disklock Pro, je skrivnost, več kot 1 milijarde 970 000 000 kombinacije, predstavlja nov korak v razvoju jeklenk na prelomno podložke. Ima simetrični ključ. Cilinder je opremljena s posebno napravo - disk, upravljavec, ki zagotavlja, da se pri odstranjevanju tipko diski, ki se vrstijo in je bila odpravljena v prvotni položaj, ki je namenjen nadaljnji nemoten tipko enter.
Za razliko od klasičnih valj valj, ABLOY Disklock Pro omogoča vrtenje v obe smeri urinega kazalca in v nasprotni smeri urnega kazalca. Posledica tega je, da lahko deluje z obema grajske stavbe proizvodnja ABLOY in ohišji iz drugih proizvajalcev. Če želite to narediti, je potekala v različnih standardov - finska, Skandinavski, Ameriški, angleški, Avstralije in nemški DIN, ki je bil razširjen v naši državi.
Jeklenk ABLOY Disklock Pro postavljen kot trgovec, zaščita od nepooblaščenega uporabnika, da bi novi tipke. Nov ključ lahko izvede samo trgovec ABLOY, ki imajo potrebno opremo in javnih naročil, v primeru, da bo naročnik lahko utemelji svoje pristojnosti grad - pred'bo pokazal kodo kartice, ki prihaja s ključavnico.

Če želite uporabljati
Značilna jeklenke ABLOY je, da so dopolnjene z ključavnice različnih vrst:
• vrata ključavnice (del, false);
• profil ključavnice za vrata, iz aluminija in kovine, plastične);
• žabice
• ključavnice;
• ključavnice za različne izdelke in naprave, ki zahtevajo zaklepanje (Bankomati, trgovinske opreme, plačilo telefonov, igra stroji, električne stikalne plošče, kovinske omare, predal).
VIR: Gradnja in rekonstrukcija

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика