среда, 8 октября 2014 г.

Elastični betona. Mit ali resničnost?!

 


Zamisel o razvoju takšne sorte konkretnih je bilo v razvoju za 15 let. Ideja tega materiala je bilo ugotovljeno v normalnem lupini. Dejstvo, da lupina je obogaten z potrebne kompleks mineralov, ki jim daje elastičnost. Ni bilo veliko težav, da dodate te minerale in betonsko konstrukcijo.







Nova vrsta konkretnih neverjetno elastična, odporna na razpoke v več stokrat, kot ponavadi, vendar še vedno na 40-50 odstotkov lažja.

Take konkretne ne bo prekinil celo na zelo močno ovinkih. Tudi potresi so ne boji njega. Obsežno mrežo razpoke po takšni testi ne bodo vplivale na njeno trajnost. Po odstranitvi obtežbe betona se bo začel postopek izterjave.

Kako je to dosegel? Skrivnost je zelo preprosta. Tudi dež, voda, ravnanje s konkretnimi in ogljikovega dioksida v ozračje prispevala k oblikovanju kalcijevega karbonata v beton. Ta snov in pečat razpoko.



Slika na štedilnik uporabi sile, izkrivlja blok cementa za 5%. To je videl, da je štedilnik celoti, čeprav je prekrita z razpoke. Preprosto bi konkretni so bili uničeni.

Po odstranitvi obremenitev. Obnovljeni oddelek tablice bodo imeli enake moči kot prej.

To konkretno se bo predstavil v gradbeništvu kritičnih konstrukcij, ali cest ali mostov. V stanovanjske gradnje preprečuje širjenje visoke cene. Pa vidi napredek na tem področju.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика