четверг, 9 октября 2014 г.

Stanje v nacionalnih posebnosti

Med veliko stilov stanovanjskih notranje zadeve'jer si vsi želimo, da bi našli enega, v kateri smo se počutili najbolj udobno in naravno. Klasične umetnosti večno, brez dvoma. Vendar, ustvarjalne narave vse bolj nagibajo danes na območjih, ki so odločilno vlogo je igral za podrobnosti in odtenkov. Kot, na primer pri ustvarjanju razmer v etnično duha. Za razlago vesolja, se je očitno uvlekatelno, in rezultat je, v resnici, je pogosto nepričakovano.

Prvi je, da poslušate sebe in s'izvedeti, kaj združenja, ki so rojeni v besede "etnično slogu v notranjosti'Yeri". Žal, se je to zgodilo, da je koncept etnične današnji Slehernika drastično zmanjšal. Kot pravilo, med'ladje v etnično slog we call to, v katerem je veliko naravnih in dodelavo materialov; njen estetski obliki gline ali dreves'Yana pribor, grobe tekstil, svetilke, narejene iz rižev papir. Drug pomemben atribut ta slog je postal protja pohištvo. Vsi zgoraj, seveda, ima pravico, da obstajajo. Vendar, za božjo voljo za pravosodje je treba omeniti, da je le v tem neverjetno širših pojmov, kot je "ethnics".

Etnične slogu v notranjosti'notranjost vključuje ozračje s pomočjo nacionalnih barvah, značilen za tradicijo ljudi, kulture.

Tako, recimo, Sredozemsko design s svetle barve, veliko smalt in keramike, ki sije gilded pribor in tkanin v isti ukrep, ki ga lahko imenujemo etnične, in Japonski minimalism ali Skandinavskih naravnosti, nemški pragmatičnosti ali Indijski "pravljico".

Po tem, samo pomisli na to: zgodovina absolutna večina ljudstev sega tisoče let, v času, ki je spremenila način, tradicije, umetnosti, filozofije itd.,

Zato, etnične slog, ki je nastala kot tisoč let, ki opravljajo vpliv različnih kultur. V resnici, nobeni od obstoječih stilov v filozofskem pomenu besede, se lahko imenuje etnične, so vključili v proces evolucije, delno na novo in "uporablja" v drugih narodov. Da podoživlja vsaj enako grške klasike, ki je bila oblika izražanja estetskih idealov ljudi, vendar je bil tako popoln in universal, ki je pridobil nesmrtnost.

Vendar pa take razprave, je malo verjetno, da se zanima za nekoga, ki je bil tekoč, da okrasite inter'jer svoje stanovanje ali hišo v skladu z eno od modnih trendov danes - etnične. V tem smislu veliko bolj koristno, da se preuči najbolj pogostih in priljubljenih primeri stanovanjske razmere v etnično slog.

Kaj se skriva Shoji?

Inter'notranjost v Japonski slog je najprej največ odprtega prostora, katerega zmogljivosti so omejene samo potrebne strukturne elemente, kot so stene, tla, strop, v drugih primerih, ki podpirajo stebri ali stene. Zasebna počitniška hiša je idealen kraj za izvedbo Japonski slog hiše: območje, ki običajno omogoča. Poleg tega obstaja še en razlog, zakaj Japonske estetike je priljubljena ravno lastniki primestnih nepremičnine. Kot je znano, v tradicionalni Japonski hiši nadaljevanje inter'notranjosti in vedno je bila pokrajina. To funkcijo narodnega doma ne bi mogel biti bolj primeren, da se zavedaš, da je v pogojih hiše, izdelava, na primer, eden od stene v zimskem vrtu ali na terasi drsna, samemu sebi možnost, da občudujem lepoto pokrajine.

Mimogrede, o drsna modelov. Japonski notranjost doma nima stacionarnih stene; razdeljen je z mobilno predelnih sten ali zasloni, tekstil ali papirja zavese. Lahek in prenosen particije, praviloma imajo okvir iz lesa, v katerega ste vstavili kvadratov steklo, Mat ali rižev papir. Japonski pravimo jim "Shoji". Današnji Evropejci ' zanimanje za tradicijo in kulturo v tej državi je precej pripravljeni Zahodni miselnosti, da zaznavajo Vzhodni estetike. Tako pogosto v Evropski inter'Yeri prostor je razdeljen na funkcionalnih območij je prek teh particij.

Ni vredno shematično in samodejno prenese vse značilnosti Vzhodne inter'notranjost v smislu naša realnost. Če želite ustvariti vzdušje Vzhodno hišo, da je dovolj, da izberejo, da je le nekaj značilnih in najboljše lastnosti. In jih izvajajo s okus in občutek delež.

Japonski slog označuje minimalno vsebino prostor. Material okolje Vzhodnega inter'jer prilagodi za udobno obstoj v to naše compatriot je nastala predvsem funkcionalno pohištvo. Ker, kot vi ne poskusite, da se naučijo, kako uporabljati Mat namesto običajne postelje in tla blazine namesto sedeži - ni bilo o p'ATI minut. Poleg tega, boste videli, da se uležejo sit ali skoraj na tla, včasih ga je le preveč hladno. Zato ne upogibanje palico in vodenje estetiko Orientalski slog, ki najbolje bi bilo, da bi dobili, recimo, nizko široko divan z mizo za njem, drevesa'Jana omare ali police, postelje (vsi taki! in, seveda, vse vrste omare z drsnimi vrati. Glavni pogoj - pohištvo naj bo iz naravnih materialov.

Ne smete res, da se vključijo in okrasitev prostora. Spomnimo se, da je značilna za Japonsko inter'jer je minimalizma, je enostavnost in eleganco podrobnosti. Kot pravilo, pomembno vlogo tekstil. Dobrodošli ne le tkanine, zavese in žaluzije, ampak tudi vse vrste preproge in predpražniki. Ta nacionalni značilnost danes uspešno sposodil Zahodni proizvajalci, ustvarjanje celotno industrijo, materiali in stenske obloge v Orientalski slog. Značilni motivi so hieroglyphs, podoba listov ali cvetov; poleg tega, kot sestavni del prevleke namenjeni za okrasitev, bolj iz slamic, rafija, juta, sisal, bambusa in drugih rastlinskih materialov.

V naši postopno starosti, kot smo vsakodnevnih izkušenj informacije in primeru preobremenitve, zato želijo, da pridejo domov, da zavrne razburjanja in najti dolgo pričakovani mir, potopljen v atmosfero coziness in toplino. Najverjetneje, to je razlog, zakaj smo nagnjeni k inter'Yorov, minimalno bogati dekorativni. Utrujeni za dan zavesti je preprosto potrebno okolje, v katerem si lahko privoščite meditacijo, in oko je prekinil s pisano paleto okoliških svetu.

V vroče ritme Safari

Druga možnost je, mirno in harmonično Japonski slog lahko svetujemo, je, da ustvarite v hiši malo Afriki. Kdo ve, morda neodpustljiv majhno število Sončnih dni v letu, ki je del naše Severne širine, nas spodbuja, da ustvari take eksotične okolje. Ali je razlog, žeja navdušuje in iskanje estetike, provokativna, dinamičen način življenja in ne bi'je čez rob energije. Iz praktičnega vidika, da bi stanovanje Afriške okus, in ne potrebujejo globalno reorganizaciji prostor. In to, vidiš, je velik plus.

V srcu "Afriške" vzdušje - barve. Paleta stene - od vseh mogočih odtenkih terakota do ognjeno-rdeče, od svetlo rumene do temno rjave. Posebno mesto v inter'Yeri glede žaluzije črni barvi, ki simbolizira barvo Afriške noč, kar bi bilo idealno rešitev za meje in posameznih kosov pohištva.

Pomembna značilnost "Afriške" inter'jer tradicionalno postane naravnih materialov. V nasprotju s tiho Japonske estetike, je najbolj primerno paleto palisander, sandalovina, ebenovine in mahagoni, wenge in che. Posnemajo Afriške dekor, je treba uporabiti nepričakovane in eksotičnih elementov, na primer, slonovine, rog, želvovina, itd. Ne zanemarjajo vse vrste šamanskih ritualov maske in teak kipi idole, etnične glasbila, kot so Tom-Toms, pokriti s kožami divjih živali, osti, grobo keramične posode ali dreves'lesene škatle. Dobrodošli dodatki iz kača in krokodil, kožo, zobe in kremplje divje živali, ribe'ACA lestvice, nato pa'I ptic, skratka, vse, kar se nam zdi povsem eksotične.

V smislu pohištva moramo biti pozorni predvsem na temo dela priročnika, tudi iz okolju prijaznih materialov. Dobra alternativa dreves'leseno pohištvo s nit bo kovani metal. Bo videti dobro in protja mize, zofe in naslanjači iz iste rattan vlakna, abaka, palm lubje, postelje iz bambusa, stojala, police beljene vrvi iz palmovih listov, in vklesan dreves'Yana ali zraka, stkano iz prilagodljiv trto zasloni. V dekoracija pohištva, ki jih uporabljajo kože divjih živali ali bolj human pletene preproge vseh vrst, iz rastlinskih materialov, lesa slikarstva v duhu naivna umetnost. Slednji so, mimogrede, spominja na otroške risbe, rock grafiti Paleolitika, zavzema posebno mesto v oblikovanje vzdušja Afriške inter'notranje zadeve, ker je uporabljen v ljudskih obrti, Črna celina z nazepam'nepozabne trenutke.

Vendar, prenašati situacijo, "je v eni sapi" - ni lahka naloga. Druga možnost je,, boste morda želeli ustvariti vzdušje precej Evropske high-tech s etnične dotakne. V tem smislu, še enkrat, to je naivna umetnost se lahko upošteva kot podlaga pri ustvarjanju inovativnih in nepričakovanih inter'notranjosti, kjer vse temelji na interakciji sodobnih gospodinjskih aparatov, vgrajen halogenske svetilke in pribor... v obliki, na primer, ritual maske od črne ebenovine.

Na stičišču kultur

Druga priljubljena različnih etničnih slog so vse vrste spomini na teme Arabske umetnosti. Nemogoče je, da ne priznavajo svojevrsten čar inter'notranjost hiše, spremenila v tako seraglio - s številnimi m'vse preproge in blazine, fine srebrni nakit, ti hookahs, obilje tkanin in zastori, slike odalisques in, recimo, zbirka turški in Afganistanske pištole, usnja, ki ščiti in slavnostno meči Janissaries. Mimogrede, podobno kavč, preprogo sijaj odlično prilegajo in ravno ploščo, plazma in druge funkcionalne lastnosti vseh sodobnih luksuznih hiš.

Barv, da izberejo paleta, ki kaže, da intenzivno rdeče-rjavih tonih. To velja tako za pohištvo in vse vrste prevlek, ki, seveda, bi tudi morala biti narejena iz naravnih materialov. Na tla masivnega lesa, primerne izdelke avtorskih kovanje in vitraž Okna.

Duh Orienta razkošje in blaženosti, ki bo ustvarilo veliko dodatkov, od arabske preproge in blazine, Maroški mize, kovinski vaze in svečnike, keramike in drugih preiskav in konča masivni srebrni nakit. Glavna stvar - pam'ne pozabite, da v drago inter'notranje zadeve št mesto poceni kopije!

Vzhodni inter'Yeri, seveda, skoraj bistvenega pomena drapery tkanin. Baldahine, zavese, preproge, odeje, mora biti prisoten v neomejenih količinah. Mimogrede, tekstil dobrodošli ne le v dekorativne in uporabne namen-lahko se uporablja z uspehom, da okrasite stene ali stropa.

V bolj resno, da je konstruktivno smislu "Arabska" inter'jer prevzame prisotnosti vseh vrst stenskih niše. Sami lahko okrasite stene v kamen. Bo videti dobro in teksturirane štukature posnemajo grobo ravna gline površino. Vendar, vse podrobnosti mora biti izveden na najvišji ravni.

Seveda, to etnično vprašanje v inter'Yeri še zdaleč ni izčrpana. Po vsem, variacije na teme iz nacionalne barve, številka ni. In izberemo tiste, ki najbolje odražajo naš pogled na etnično pripadnost. Še posebej danes, ko se že seznanili z zgodovino in kulturo določene države, pogosto postane neke vrste knjiga Hobiji v precej vredni hobi je za potovanje po državah in celinah.

Svetlana Rosso

Vir: Revija "Država pregled"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика