пятница, 3 октября 2014 г.

Prostora za rast

Kako narediti otroka kotu za odrasle

Morda nihče ne sedež v hiši ni prežeta s toliko skrivnosti, kot je prežeta z otroki. In čim starejši so otroci, bolj je razvidno, njegov, Tj. Za najstnika soba je Sveti holies. To je zelo pomembno, da ustvarite pravo vzdušje. Kako to storiti in kaj paziti pri pretvarjanju "baby" "za odrasle" "MK-nedelja" je dejal strokovnjaki.



- Preoblikovanje otroška soba, v najstniških se zgodi, ko otrok vstopi v odraslost - v 12-13 let, " pojasnjuje oblikovalec-psiholog Sergej Lemeshev. In v tem obdobju je potrebno pravilno, da prerazporedi vrtec v pravi "laboratorij za oblikovanje" novo osebnost, ga delijo na več področij oblikovanja, za študij, počitek in spanje. Odvisno od izbire pohištva, njegovo ureditev, izbor pribor in oblikovalec žetonov.

- Sodobne sobe za Mladoletnike je zagotovo sintezo spalnice, dnevna soba, knjižnica in študija ob istem času, - pravi oblikovalec-dekorater Ana Fedicheva. - Glavna naloga v organizaciji prostora - najbolj odražajo v celoti narave svojega prebivalca, in da je soba bolj udobno in funkcionalno. In ne pozabite, seveda, da se posvetuje s svojimi mladiči, da se naučijo, kaj mu je všeč več.

Bambus zavese

Najboljše najstniške razdelimo na dve glavni področji - izobraževanje (aktivno) in pasivne (za spanje), nadaljuje Sergej Lemeshev. - To je kraj za zabavo, za ločeno od aktivnih študijskih področjih - torej otroka je psihološko lažje dojemajo učni proces (to je še posebej pomembno v zgodnjih fazah). Tam je tudi najboljši način, da poskrbi in mini življenjski prostor za zabavo prijatelji. Vendar pa je spalni del je bolj zasebno in intimno, in pomembno je, da ločeno od ostalega prostora. To je mogoče storiti z uporabo vrata, steklene predelne stene (če prostor dopušča), izvirno bambusa zaslonih ali zavese, več anodiziranja kot vedno v modi.

- Urediti sobo s pohištvom, " pravi Ana Fedicheva. - Dobra možnost v tej zvezi - police, ki so pritrjeni na strop s posebnimi nosilci, ali odprte police. Tudi pisalno Mizo, lahko služijo kot dober "delilnik" prostor, če je nenavadno kompliciranih obrazcev, na primer, podolgovate in zaokroženo na koncih, v obliki kapljic, ki opozarja eden od elementov Kitajski znak Yin-Yang, - v besedo, izdelani v zelo aktualna še danes, sodoben slog.



Postavitev v prostoru, lahko tudi pomoč v delitev v cone. Na primer, študija pas, ki se lahko nahajajo na majhnem odru, ali je v naselju zgornja meja lahko nekoliko podcenjena. In bo Desk, da se v bližino okna ali bo postelja - ni važno. Glavna stvar je, da ne bo dal na mizo tako, da vaš otrok med lekcije, ki so bile s svojo nazaj na vhodna vrata pritisnete psihološko in ne morem osredotočiti.

Past za prenosnik

Mize so eno-ali dvo-stolpec, z roll-out mize in eksperimentalno - nenavadne oblike in vsebine, " pravi Ana Fedicheva. Ampak, ne glede na design in konfiguracijo, je železno pravilo je, da je delovna površina mize Zobov'pleteno trajnostnega in dokaj prostorno in bife je nastavljiva po višini. Dolžina naj bo približno 90-120 cm, širina - 50-70 glej Tabelo lahko v celoti dreves'lesena in krita s lesa ali plastike. Bolje je, če koti ne bo oster. Zanimivo novost - delovna miza z nastavljivim naklonom vrhovi in past za postavke.

Comp''yuter ne smejo biti dani na mizi - to bo potreben poseben uro ali posebne comp'računalniška miza, ki je najbolj priročno, položaju na delovnem mestu. Stol študent mora biti tudi urejene po višini. Padec in rast, ne samo sedež, vendar je nazaj na stol, ki je prav tako mora biti dovolj elastično in toga.

Immured posteljo

Pohištvo, brez katere ne more storiti, ne - omare, police-police za knjige, zvezke, CD-ROM in DVD-jev in posteljo. Psihologi svetujejo aktivno delovno površino, ki poskrbi pohištva preprosta, jedrnato opisuje, in v naselju so dobrodošli nemoteno abstraktne linije, eksperimentalne oblike, ki odsevajo individualnost in značaj otroka.



Veliko pozornost je posvečena funkcionalnost pohištva - to mora biti nameščena tako, da je v sobi je bilo še vedno dovolj prostora, prostori ne smejo videti močno steljo. Zaželeno je, da se v garderobo je bil v tako imenovani "spalna" različica s zrcali vrata - za udobje. In če je velikost prostora, jo lahko izberete in malo omari še posebej velja za dekleta. Spanje območje je lahko v obliki bolnišničnih postelj (z najmanj širine 90 cm in nujno z ortopedske mreži in vzmetnice), in v obliki kavč-knjige. Enostavno zložljiv mehanizem bo trajalo veliko dlje, celo z vsakodnevno uporabo, poleg kavč zavzame manj prostora.

Kače in kitaro

Lahko tudi dopolnjujejo med'jer pouf, fotelj ali majhen kavč (za goste), Omarico na kolesih, kava miza. V mladostniku bodo cenili toaletno mizico, mlad človek - posebno stojalo za zvočne ali video opreme. Velik pomen skladiščnih sistemov - to je lahko kot ponavadi omare in predalniki z veliko predali, in postelja z posodo ali kava miza s prilepko pokrov (built-ni sistemi za shranjevanje). Med nenavadne novice - zvo-konstruktorji v obliki satja, iz katerih lahko zgradite vse številke, piramida, kača, krog, mavrico, itd., In zložljivi stol, ki je razbila daje dodatno ležišče. Bilo bi lepo, da opremiti sobo športni trener, da zapustijo prostor za glasbeni instrument, če je vaš otrok, ki se ukvarjajo z glasbo...

Je kovinska

Kot za materiale, za omare in stojala je primerna kombinacija lesa ali kovine in barvo (barve na izbiro najstnik), lahko uporabite okno za primer, kozarec dopolnilni tabela, knjižnica s steklenimi vrati itd., Naravnih materialov, seveda, raje - to je odvisno od zdravstvenega'I otrok. Ozadje in tla, naj izberejo tudi iz naravnih vlaken: papir, les, sisal, bambusa (Ozadje) in parket ali parketne Plošče, pluta talna (na tla).



Z lestenci v kapni

Drugi dejavnik, ki vpliva na zdravje'jaz sem otrok, ki je, nedvomno, pravilna osvetlitev, " pravi Svetlana Lebedkova, izredni Profesor, kandidat tehničnih Znanosti Oddelka za tehnologijo razsvetljave v Moskvi Inštitut za energijo. - Ne uporabljajte v teen soba lučka manjšo velikost in svetlost kot v preostali apartma - vizija najstnik potrebuje predvsem veliko svetlobe, in shranite to ne sme biti! Osnastki soba žarnice, lahko uporabite "halogenske luči", ampak z zrcalni učinek, in posebno hladno z izboljšano prepustnost svetlobe. Prepričajte se, da je neposredna svetloba ne hit v oči med razredi ali branjem, bi morali obravnavati neposredno knjigo ali zvezek. Na splošno svetlobe v deček je prostor mora biti dovolj. Kombinacija različnih tipov svetilk, - na primer, glavni stropna svetilka lahko dopolnijo zakamskoe svetlobe. Tudi v najstniških soba ne more storiti, ne da bi Namizno svetilko ali talna svetilka. Osvetlitev lahko vgrajeni v postelji (halogenska luč). Če je soba je prisotna v različnih virov svetlobe, ki jo daje možnost, da spremenite osvetlitev prostora, odvisno od situacije.

Art-poudarek

Barve v boy ' s soba bližje "za odrasle" style, kot da "baby", tako da ni potrebno, da bi dobili odnesel bogatih barvah. In to je preveč svetle barve ne obljubim ničesar, ampak psihološko utrujenost in napetost. Bolje, da dodate mirno inter'jer nenavadno poudarki: plakati, foto okvirji, zavese, blazine... Dober vpliv na najstniška psiha mirno, jasno, tone in tople barve: rumena, zmerno-oranžna, zlata, zelena, svetlo modra, bela. In vse lončena barva: rjava, bež, terakota. Izogibajte se umazano in temno kombinacije - so depresivno. Stene bodo težave v bolj nevtralnih barvah, kot zgornjo mejo. In na tla vrgel kože-imitacija - ta bo služil kot umetnost naglas. Zavese in zavese poskusite zamenjati tkanine, žaluzije in "play" z pohištva, tapetništvo.



- Kar je najpomembnejše, ne pozabite: soba teen je ves svet, mikrokozmos, osebno zasebni prostor vašega otroka, ki bo zagotovo jih je treba obravnavati s spoštovanjem in razumevanjem, " pravi psihologinja Sergej Lemeshev. - Ne zlorabi svojih odraslih otrok, če bo pripraviti na novo poslikal strop grafiti ali obkleit številne plakate novo Ozadje - dajte mu priložnost, da sami Izrazijo! Vse ima svoj čas, in nekega dne je spet Poblete vaš strop, da sprememba kulise.

Polina CHUMAKOV

Fotografija www. akidscorner. com

Vir: "Moskovsky Komsomolets"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика