четверг, 22 мая 2014 г.

Skrivnosti odraža prostora

Ogledalo je bila prisotna v inter'Yeri z nazepam'nepozabne trenutke. Glede na starost in prevladujoče mode je igral različne vloge: od ogromne površine sten in stropov v majhni delci v ozračju. Za sodobne dom je ogledalo, ki je postal obvezen element'obvezna, ker skupaj z utilitarno namen ima veliko prednosti. Zlasti je čudovit okras in pomaga, da bistveno spremeniti prostor.

Gradiva na temo

Podvojitev pridobil
Dolgo nazaj, videl svoj odsev na čisto površino vode, ljudi, ki niso želeli, da dela s svojim kolegom. Tako v hišah iz Starodavne Vzhodu'zdelo, polirani obsidian, v Egiptovski palače - polirano, da ogledalo konča ploščico iz čistega zlata, in na Kitajskem gladko bronasti diski. Res, stari svet je bil zelo iznajdljiv v prizadevanja za ustvarjanje skrivnostno, odraža predmetov površino. Prototip moderne ogledala z'pojavil šele na začetku XV. stoletja, na znameniti stekla tovarn na Murano. Prvič je bil ustvarjen ogledalo celotne kristalno steklo: master odrežite na še vroče stekleni valj in zvijemo polovic na bakreno površino. Odprtje Benečani postalo prelomnica v zgodovini ogledala: kovinski ogledalo postopoma izginili iz uporabe in jih nadomestiti s tehniko, pihalnega in litje ogledalo, steklo.

Ni treba posebej poudarjati, da ogledalo, ki je bilo vredno bogastvo, zato so bile na voljo le do prvega oseb držav in najbogatejših člani svojega časa. Francoski monarh Frančišek I v XVI stoletju, ne prihranek denarja, zbranih ta čudež. Od Baročne dobe, ogledalo postala neto'capacious del Palače notranjost. Najboljši umetniki ustvarili za ogledala okvir barje in gilded lesa, prevleka jih s srebrom in zlatom, incrustar slonovine in dragih kamnov. Slavno Royal jewelers izumil majhna kopalnica ogledalo, prilagajanje njihovih Lozica emajl. V sedemnajstem stoletju je prinesla nova odkritja v ogledalo, proizvodnja. Rezultat bilo možno, da se je bistveno povečala ogledalo površino. Ogledalo ni več samo predmet v tradicionalni nabor stvari, za udobje plemenito oseb in postopoma postala del inter'jer. Od takrat, londonsko Evropi, vsi na svoj način, skušali presenetiti seboj v številu in razkošje ogledala.

Absolutni zakonodajalec umetniški okus je bila Francija, torej risbe, sobe in boudoirs v gradovih Fontainebleau in Chambord, ki je okrašena z res ogledala. V gradnji, potem Versailles, Ludvika XIV in celo uprizorjena celotno galerijo več kot tristo ogledala. V stuccoes in gilding, carving, in drugih dragih zaključek spremljajo zrcalni površini nova Kraljeva rezidenca, je prinesel sodobniki v začudenju. Mimogrede, hvala podobno veličino Palace notranje zadeve francoske monarh in prejel njegov slavni vzdevek Sun King. Tipične za ta časovni okvir, Louis XIV" postal okvir za ogledalo, izdelanih vzorcev in venci cvetja, plezalne rastline in slike od morskih školjk. Ogledalo Zbirke in galerije, ogledala na stenah in v dekoracija pohištvo velikodušno odraža plemenito procesijo in točk, razširitev prostora in če odvzeli mesto stene, vendar polnjenjem z svetloba, ki se odbija od lestenci in sveče!

Ogledalo metamorphosis

V XVIII stoletju zamenjati svečanosti in massiveness Baročno ogledalo okvirji prišel prefinjenosti in enostavnost rocaille. Oblike predmetov, med'jer najti gladke krivulje, valovite črte in igrivost: namesto venci prišel cuplock, eksotične okus in droben ženski številke. Vse te gospe pribor v velikih količinah prisoten v inter'bogata notranjost vsak dom. Ob tem ogledala še naprej vgradite v steno, in v zgornji del knjižne omare in toaletno mizico. Velika površina ogledala, običajno sestavljen iz dveh delov, jekla v tem času obvezno'obvezni dodatek kurišč.

Imperij poslano ogledalo, v luči gilding, vklesan dekor in okvir gilded bronasto ščetke. Maidens'atacati stoletju prinesel nove tehnične izboljšave - stekla, jekla zerkala" ne, živo srebro in srebro. Čez čas, masa in poceni kopiranje je privedlo do padca okus. Zadnji val klasičnih ogledalo art v inter'Yeri padel na kratko stoletja art Nouveau dobe; nato manufacturability in estetiko na čas spet z'skupaj pa rezultat, ki je bil zabaven milost, ogledala, okviri.

Težko je reči, kdo je prišel do ideje za uporabo ogledala, v pohištvo incrustation, vendar le, jo ujel na enkrat in za vedno. Na nek čuden način ogledala spremenil obraz domačem okolju. S sposobnostjo, da razmislimo, se napolni prostor s svetlobo in inter'er - sijaju.

Ni naključje, da se danes v modi spet starinsko pohištvo, stvari s "preteklosti", uživajo veliko priljubljenost.

Vključno s starinsko ogledala v bogato okrašen okvirji. V sodobnem inter'Yeri, praviloma združuje značilnosti nekaterih zgodovinskih stilov. In če je ogledalo je element, ki ima to ali ono dobe, ki v svojih oblikah in slog kader zagotovo uporabljajo klasični motivi, ki so danes nov zvok.

Trenutno ogledala in minimalističen inter'jer. Seveda, ki jih mora izpolnjevati Splošne slog. Tukaj pridejo na površino geometričnih oblik, obdelujejo pesek za peskanje ali z uporabo svila-sitotisk. In pogosto brez okvirja. Za minimalism z pristranskost v tipični etno protja rattan okvir ali dekor tega modi danes črnega lesa. V času kot keramike in, seveda, kovin iz hladno bleščice iz jekla z vrhunsko izvirno ustvarjanje. V zadnjem času v design inter'Yeri zelo priljubljena vse elemente zarjaveli kovinski mize, fragmenti tla, pribor (fitingi) za pohištvo. Popoln dodatek za takšno urbano minimalism bo postala ogledalo, uokvirjena v oblikovanje letnik kovine.

Za prijave

Na nekaterih področjih ogledala zahteva opredelitev, na primer v kopalnici, wc in anteroom. Za druge ogledalo - stvar povsem "prostovoljno". Kakorkoli že, to je bil šele pred kratkim. V sodobnem inter'Yeri ogledalo brez pretiravanja dobil svoj drugi veter. S pomočjo ogledala, ne samo okrasite, ampak tudi vizualno spremeniti konfiguracijo prostora. Ni skrivnost, da se zrcaljeni steno v majhni sobi precej razširi. Pogosto za pomoč ogledala oblikovalec spretno skrije pomanjkljivosti sobi. Če inter'Yeri ni dovolj svetlobe, ogledalo, ki bo popraviti te.

Najbolj pogosto ogledalo danes se uporablja kot sredstvo za krepitev iluzijo, svetlobe in prostora: pravilna umestitev različnih svetilke in pravilno razmišljanje jih v ogledala dobesedno širi tudi izven prostorov.

No, če je taka tradicija se je rodil v Palači inter'Yeri, drugi smrtniki nimajo ničesar drugega, kako uporabo magične lastnosti ogledala. Mimogrede, ni nič manj učinkovite so se v tako velikem obsegu različico dekor. Za primer, kot je ponavljanje fragmentov geometrijske oblike. Tako je predpostavka, da lahko "izreži", da ustreli določitvi pregledovalnik zmeden in zmedeno pravi in se odraža prostora. Poleg tega s pomočjo ogledala lahko ustvarite simetrije parketa tla vzorec, obokan odprtine ali Windows.

Danes najpogostejša možnost omogoči ogledala v sobi je, morda, vsak prostor, ne, svoje drsna vrata. Tako, ogledalo, ki opravlja več pomembnih funkcij. Zrcaljeni stropi so tudi dokaj pogosta tehnika. Na eni strani ta odločitev nam omogoča, da se poveča višina manjša soba, z drugim - je izviren način, stropnih dekoracijo, ki se skriva izolacijo pred hrupom, vgrajene v razsvetljavo in druge potrebne stvari. Poleg tega, ogledala, pomembne za seks! Vgrajeni v tla, ploščice, so videti zelo nenavaden. Treba je priznati, da to ne velja stekla, in vse vrste pseudosulcata, na primer, polirani kovinsko površino. S pomočjo ogledala kopalnica lahko spremenijo v eno najbolj spektakularnih površin v domu.

Sijaj ploščice, chrome-platirani podrobnosti, lepe dodatke - vse skupaj se odraža v ogledala, osvetljena s številnimi svetilke, - impresivno predstavo.

Ampak kot dodatnega vira svetlobe ogledalo, ki je predmet poljubnega. Prvič, to ne kot neposredni sončni svetlobi, zato je ogrevanje, ki je hitro umiril. Zato, ogledalo morajo biti postavljeni tako, da je svetloba, je padel, ne na njega, ampak na predmet ali kot prostor, ki ga odraža.

Moram reči, da je obseg ogledalo proizvodnje prijetno presenečena sorte. Za začetek, da se proizvajalci ponujajo veliko možnosti končal pohištvo, izdelano ogledalo letal, in zadeve, v katerih je ogledalo je dekorativni element. Kot je za oblik, velikosti in vrste ogledala na željo, sanje in ustvariti nekaj povsem edinstvenega, preveč, obstaja veliko, da izberejo. Danes ponuja srebro in aluminij ogledala, tonirana in barve, prevlečen z okraski in slike, ki jih dopolnjuje svetilke, police in različnimi dodatki, ki so pisanih ogledalo plošče ali, nasprotno, podlago s strogo geometrijo. Najbolj priljubljeni so različne oblike zrcala "diamond vzorec". Zelo v modi pribor so zrcala, ki z različnimi učinki, še posebej povečala. Ogledalo z zoom je zdaj v zbirki skoraj vseh vodilnih proizvajalcev in prihaja v kompletu z glavne ogledalo ali pohištvo za kopalnico. Obstajajo tudi druge eksotične vrste ogledala, recimo, s posebno razsvetljavo in ogrevanje. Slednji so, mimogrede, ne znoj, kar je zelo priročno za mokre prostore.

Ampak ne glede na ogledalo - velika ali majhna, bogata uokvirjena ali celo brez njega, starodavno ali moderno, je še vedno pomemben element položaj.

Jan ROSSO

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика