пятница, 23 мая 2014 г.

Razvrstitev grelniki vode 2008-10-08 14:26:12

Gradnja in rekonstrukcija.

Razvrstitev vodo
2008-10-08 14:26:12

Grelniki vode so izdelani za reševanje dveh pomembnih nalog v hiši - ogrevanje in zagotavljanje tople vode. V nekaterih modelih od teh naprav, teh dveh funkcij, ki so v kombinaciji.

Glede na vrsto energetskega vira naprave lahko razdelimo na:

  • električni;
  • plin;
  • delo na tekočih goriv (dizelskega goriva);
  • delo na trda goriva (drva, briquette, premog).

Za grelnike zemeljski ali utekočinjen plin, tekočina ali trdna goriva lahko govorijo o dveh vrstah naprav z odprto zgorevalne komore in z zaprto zgorevalne komore.

Odprite zgorevalne komore so naprave, ki uporabljajo zrak za zgorevanje iz prostora, v katerem so nameščeni. Kurilne izdelki bodo poslani v ozračje skozi dimnik.

Zaprto zgorevalne komore so naprave, v katerih polnilnega zraka je izveden izven kurilne izdelkov je prikazana tudi skozi dimnike, vendar zaprto komoro, ki je popolnoma ločena od stanovanjske prostore.

Na načelu ogrevanje pretočni in akumulacijski grelniki za vodo.

Pretočni grelniki vode

Pretočni grelniki vode segrevanje vode v procesu, ki poteka skozi izmenjevalnik toplote, t.j. med njene uporabe, nima zmogljivosti z vnaprej segreto vodo in zahtevajo minimalno omrežja, oskrba z vodo.


Najenostavnejši primer teče grelniki - grelci, ki so nameščeni neposredno na mešalnik pipo, kuhinjo in kopalnico v obdobju, ko v naših apartmajih v obdobju popravila toplote-sistem oskrbe ne vroče vode.

Drug primer, ki teče grelniki - plin-vroče vode stolpec z odprtim zgorevalne komore, je široko uporabo v mestu, vključno z Moskvo, stanovanja iz 60-ih in 70-ih letih.

Obstaja veliko modelov, ki teče, grelci iz najbolj primitivnih do zapletenih.


Najbolj kompleksno je opremljen z avtomatsko vzdrževanje nastavljene temperature, ko spreminjanje pretoka vode v okviru določenih omejitev in varstvo grelec z dela v odsotnosti vode. Ta zaščita se imenuje "suha teči protection".

Zbirni grelniki

Ta vrsta grelci je v svoji zasnovi nekatere zmogljivosti, ki proizvaja za ogrevanje vode.

Tako montaža kotlov so tla in stene, in je naprava deluje pod pritiskom in brez pritiska.

Bolj kompleksni modeli so praviloma samodejno vzdrževanje nastavljene temperature vode. Pred kratkim z'pojavil model z vgrajeno mtrobinson teče. Seveda, podpora temperatura vode ni in ne more biti na grelniki, premoga ali lesa.

Najlažji kumulativni steno grelec operacijski brez pritiska - zmogljivost in vgrajen električni grelec za tuš v vrtu.


Istega tipa grelci se uporabljajo na kmetiji za umivanje rok in pripomočke.

Zbirni grelci, ki delajo pod pritiskom, še eno kratko ime - kotla. Kotel je zaprti posodi s prostornino od 25 do 160 l, notranjost, ki je nameščen grelnik. Grelec ima dva načina delovanja: zgornji fazi za hitro (12-20 min) ogrevanje celotnega obsega do 80 ljudi in dolžnost - dolgo ohraniti določeno temperaturo.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика