четверг, 22 мая 2014 г.

Čarobna darila

Praviloma slogu, v hiši je nastala, ne le z zunanjimi in dekor oprema. Pogosto ne manj pomembni so deli in vseh vrst "stvari". Bodo, čez čas, z'v vsakem inter'Yeri, so stvari najnujnejše, tako veliko govoril o tem, okus in življenjski slog gosti.

opravljanje stvari, ki so vključeni v vsakdanjem življenju, na prvem mestu pa mora vključevati jedi. Ni naključje, da se predmeti tabela postavitev na vseh časih so bili in ostajajo jasna izbira za darilo.

Njegovo Veličanstvo nastavite

Verjetno, brez njega nemogoče je, da ne v hiši. Še posebej, brez čaja. Vendar, da tekmujejo v priljubljenosti z njim lahko nastavite kave. Strinjate se, zjutraj, med, kava ali čaj uporabljamo vsak dan skodelice; skoraj vsakdo je najljubši. Vse skupaj se da lepo kuhinjo, nedoslednosti. Vendar pa je za prihod gostov iz košar dobili določa - in potem kava ali čaj slovesnosti pridobi poseben pomen, postane sveto ritual, kot tudi priložnost, da se dokaže, lepo vedenje. Je bila od sredine XVII stoletja, ko čaj je bil prvi prinesel iz Kitajske v države Zahodne Evrope. Najprej je pil zlasti KAV'arnah, in šele nato v tej meri preselil v hišo, ki je postala eden najbolj priljubljenih družinskih ritualov. Zato, kava in čaj, namizna začel vse bolj pomembno. Mimogrede, ob istem času, s prvo serijo čaj je bilo vloženih v letu in prvi čaj skodelice, krožniki in grelniki vode, ki smo hvaležno "obvlada" in kmalu se naučili sami.

Že v XVII stoletju v Evropi začeli izdelovati svoje porcelana. Seveda, prvič v svoji obliki, je bil močno spominja Orientalskimi vzorci. Klasično različico skupaj čaj-set vključeni grelnik vode, stojalo za njega, sladkor v skledo s pokrovom, milkman, Pokal šibka čaj, plošče za kruh, pladenj za žlice, kava in čaj, skodelice in krožniki. Tako prednikov je bil dovolj resen pristop k organizaciji čaj.

Kot je znano, je pionir na področju Evropske storitvene proizvodnje je bil v Nemčiji z znamenito Meissen tovarni. Kmalu je moral deliti slavo s francoskim določa, pridelano na Sevres.

Skupaj s Francijo v XVII stoletju velik napredek v proizvodnji keramika dosegel in nizozemski. Tovarne v Delftu v velikih količinah proizvaja poceni keramika pripomočki, podrobnosti se ponavlja tako zelo cenjen in drago Orientalski porcelana. Postopoma keramika začetku, da se v povpraševanju med ljudi s skromnimi sredstvi. Porcelan ostaja domena aristocrats in plemiči. Pa še za izvoz iz Kitajske in Japonske, ampak zelo kmalu na število izbor Evropejcev levo porcelana alma mater daleč zadaj. V dobi Evropske klasike, skupaj z nekaj primeri iz porcelana, še naprej ohrani svojo začasno nedelovanje svojih in stekla.

Namizna in tabela postavitev na vseh časih so bili in ostajajo jasna izbira za darilo.

V Rusiji blizu keramika keramika'pojavil samo v sredini XVIII stoletja. To je bil v bistvu jedilnico in farmacevtski stekleni izdelki. Svetlo art-keramika je bil izumljen v Gzhel na prelomu XVIII-XIX stoletja, vzporedno z njo velik uspeh užival posoda keramika z značilno zeleno glazuro'Yu. Hkrati v državi, so mnoge družbe in fabrika, večina, ki v poznem devetnajstem stoletju so se razpršili po Družbi, S. Kuznetsov, monopolized proizvodnjo keramike in porcelana v Rusiji.

Proizvodnja je bila ustanovljena v St. Petersburg v sredini XVIII stoletja Cesarski porcelana tovarni, eno najstarejših v Evropi, je še vedno velja, da bo naš ponos in slavo. Modro, kobalt neto medtem, vse postane veliko tujih ljubitelji jedi - prizadevamo si, da bi našli nekaj tujega, in zato samozavestno nagibajo k Evropski stekla ali pa, nasprotno, keramike z etničnih predsodkov. Na srečo danes obstaja veliko, da izberejo.

Piti ali ne piti?

Kot je znano, kulturo pijačo zakoreninjena v veliki antike. Zato, in pripomočki, namenjeni za te namene več kot eno Tisočletja. Čeprav prebivalci starega Egipta ali Mesopotamia so bili seznanjeni z recepti iz stekla, dobili keramika in bolj keramike, prototip moderne steklene pojavil precej kasneje. Široko uporabo steklene posode, je postalo možno le v Starem Rimu. Od takrat se pojavi, raznolikost vrst predmetov tabele postavitev, zlasti skodelic in kozarcev vina. Vendar se je po padcu Rima v zaton, je prišel in stekla. Cerkev odločno prepovedal njegovo uporabo, tudi med storitve, razmišlja, čarobni preglednost simbol greha. V Zahodni Evropi dolgo stekla je bila uporabljena za vitražni Okna, lestenci in medicinske pripomočke. "Najbolj cenjene nato očistite steklo, barve, ki se približuje crystal", - je dejal avtor enega besedil XIV stoletja. Kot je znano, take popolnosti dosegla slavni Beneški mojstri. Kozarci in steklenice, kozarci in skodelice, sklede in vaze za pihano steklo, ki ga je imenoval "crystal", ki je napolnjena ne samo v Italiji, ampak vse Zahodne Evrope. Na koncu XVI. stoletja v Franciji, Belgiji in Nemčiji vedno bolj'so izdelki", v Beneški način", nato pa spremeni svojo obliko: steklenice, kozarci, stretch, pridobivanje sodobna oblika, postopoma oblikuje vse vrste plovil, ki so izdelani za različne pijače.

Danes je moda samozavestno stremi k Evropski stekla ali pa, nasprotno, keramike z etničnih predsodkov.

Sredi tanek in popoln, v različnih oblikah in konča Beneško steklo v Renesančnem pristanišče in drugih izdelkov. Debele cut steklenice, skodelice in kozarci na visoki podstavek; tako imenovani "zalezovali"debela očala s široko usta, v Nemčiji, Porenje kozarcev na nogi s široko bazo, fancy steklenice grlu nekaj zavite cevi in drugi. Postopoma spletno mesto deluje v redu Beneško steklo puhala trdno traja težka Češki kristal, ki na ta dan, ki nikoli ne gre iz mode. Nekje v tem času, na prelomu XV-XVI stoletja, je drugo pomembno spremembo v tabeli nastavitev: čeprav je v številnih mestnih sedem's in prej POŽIREK skupaj veliko skledo na mizo vedno bolj'je posameznik ploščo. Zato, da se temeljito spremeni načel, ki zajema in dekoracijo mize.

Polne visoke družbe, večerja, ki smo se povezali z Evropskim bourgeois kulture, ki je nastala samo v sredini XIX stoletja. Potem pred vsako na prt pride do piramide plošče za prigrizke, prvi, drugi, solata, sladica, sadje in podobno, In so uvrščeni v vrstnem redu, v levo, na desno, line up pitje posode: kozarec mineralne vode, kozarcev za šampanjec, Puzata čepenje žganje in vino kozarci, kozarci za rdeče in belo vino, strel očala za aperitiv, nizov ali nizko-očala za vodka ali drugih močnih pijač, posebnih očal za lužnice, likerje, sadne likerje in kreme. Namizna pridobi slovesno in Grand ton, ki je opremljeno večerjo ali večerja v atmosfero Grand razkošje.

Kot veste, je v Rusiji steklo ni bil nikoli obravnavan kot nacionalni ponos; to ni bil predmet obsežnih izvoz, kot na primer v Angliji; ni bilo poskrbljeno vlade, kot je, recimo, v Benetkah. Merilo trdnosti stekla skromno potrebe ogromne države, ubogljivo po slogovnih sprememb dekorativne umetnosti. Očitno se odločili, da sprejmejo maščevanje, ta material je narejen iz vrste širitev v današnjem inter'er, je prodrl v vse faze doma za izboljšanje.

Vključno, seveda, in izbira jedi.

V okviru prostovoljnega program

V XVIII stoletja, skupaj s širjenjem jedilni pribor v Evropskih gospodinjstvih z'tam se je prikazal veliko na prvi pogled nepotrebne elemente. Nekateri od njih so lahko navdušil laik le eno dejstvo obstoja, drugi so povsem ustrezne in uporabno, kar pa ne pomeni odmika od svoje umetniške vrednosti. Zlasti presenetil z različnih znanih izdelki tovarne Meissen. Poleg tradicionalnih storitev, ki jih proizvaja številne modele, vaze in snuffboxes, wc in Desk določa, očarljiva kipi in kiparskih skupin v duhu "hrabri praznovanja" Watteau. Čeprav slogovno Meissen proizvodov so bile očitno več preobremenjen, je poskušal posnemati. Neverjetno lepoto oblikovane stekleničke parfuma, snuff škatle, in veliko drugih lepe stvari, ki se proizvaja v Angliji. Zgodovina se je odločno začel tako imenovani wedgwoods porcelana značilno Arkona, sarong in lila tone in bele reliefni vzorci.

Te čudovite stvari, obvezno'bila vedno prisotna v tabeli strani in na kaminu policah, v omarah resne moške in boudoirs posvetne lepote.

Zgodovina Evropske jedi odraža spremembe v ravni in načina življenja. V okolju vedno bolj'bil okrasne vaze. Na koncu XIX - začetek XX stoletja, francoski umetnik, Halle je ustvaril osupljivo lepoto vaze iz stekla. Oscar Wilde svetlo dovolj povedal o njih: "V Galle vaze ni mogoče dal rože v njih, so vedno videti Zeev'Alimi". Ves čas porcelana proizvodnja v Evropi, so bili priljubljeni okvirji za ogledala, scupc, košare, igrače, stojnice, zabavne številke mačke in psi, in tako naprej, Na ozadju revelry in ekscesov dekorativne podrobno enako vrči, konfetnitsy, svečniki, vtičnice, in včasih figurice igral z vzorci to resnosti. Različne opreme za mizo, je bila zelo priljubljena. Zlasti, košare za sadje, oreški in sladkarije. V Evropi, nepogrešljiv element tabela bil košaro, v kateri po obrok je bil pečen kostanj. Package candy je bil prav tako velja za eno od najljubša jed oblik. To bi lahko potopi z Rokoko okraski, ali celo kiparski sestava v malih.

Med pribora prednost za dekorativne in hkrati funkcionalna, da se enkrat iz mode, ampak spet postali aktivni udeleženci registracija Mizo. Gre za to, maslanka, plošče za olje, clinchco, banke, marmelada, pecivo sodi, posode za čaj, plovila za aromatske spojine, itd.,

Še vedno izbira posoda - Jedilni pribor kompleti, steklenice ali kozarce, pribor za namizni postavitev, in tako naprej - je proces ustvarjalnega in zelo individualno. O okusih, kot veste, se razlikujejo: nekateri ljudje raje ruske kozarcev vina, in nekdo, življenje ni sladko, brez Zahodnega "Roemer" sredi devetnajstega stoletja. Ali, v najboljšem primeru, set za udarec s držala za 12 oseb, v slogu art Deko. (Mimogrede, Kraljevo darilo, kajne? ) In lahko situacijo, ki je bolj primerna izdelke, enostavne oblike, s svetlo cvetlični ornament in znanih znakov Gardnerville porcelana iz XVIII stoletja - rose in šipek? Vendar, da bi vredno darilo, ni nujno,'bodite prepričani, da se potopite v svet starinsko trgovinah - je lahko omejena in mojstrovine trenutno mojstrov. V vsakem primeru, če želite, da bi našli nekaj, s namizna, je, da se pozanima vnaprej. In vaša prizadevanja niso zaman - set, set kozarcev ali predmete, okusno izbrano, se bo odlično darilo za mamo ali babico pam'nepozabno in drugi spominki kolega, nepozabno nič za moj prijatelj.

Jan Rosso

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика