понедельник, 28 октября 2013 г.

Za Kam'Jana steno 2008-12-23 16:07:20

Gradnja in rekonstrukcija.

Za Kam'Jana steno
2008-12-23 16:07:20


Kaj Kam'lesene stene najbolj trajno in zanesljivo, tudi otroci vedo, da je ljubezenske zgodbe. Na primer, v zgodbo Tri malo prašičev" samo hiša NAF - NAF, zgrajena iz kamna, služil kot zanesljiv zavetje pred sivi volk, lahko uniči domovih njegovi bratje iz slame in veje. Ne zaman; je izdelana, NAF - NAF zapeli nekaj pesmi: "I, seveda, vse pametnejši. Hiša sem graditi kamnov ".

Materiali za gradnjo Kam'lesene stene se delijo na naravna in umetna. Umetni vključujejo keramični in silikatna opeka, betonski bloki, armiranega betona plošče, itd.; naravno - apnenec, Peščenjak, tuf, apnenec, itd

V Cham'lesenih nizko rast hiše lastno težo, sten skupaj s Fundacijo je 50-70% celotne mase objekta, stroški stene s preprosto arhitekturno podrobnosti do 30% stroškov celotne hiše. Kam'lesene zunanje stene se izvajajo tako, moč in toplota-zaščitne funkcije, zato je njihova debelina se določi glede na trajnosti, vzdržljivosti in toplote-zaščita lastnosti. Trajnost Kam'lesene stene je odvisna od razmerje med debelino, brezplačno dolžino in višino. Običajno v stavbah brezplačno dolžina stene (med površino's tem povezana prečne stene) je le redko več kot 6 m in ne presega 3 m prosto višino (višina od tal do stropa). V tem primeru, debelina stene v skladu z zahtevo, da lahko trajnost enaka 120 mm Moč steno, je odvisno od trdnosti zidu materiala in malte. Kot obremenitev v nizko rast stanovanjskih hiš, debelina stene ni določen z izračunom, in v skladu s konstrukcijskimi zahtevami. Toplotne lastnosti sten določijo termo-tehnične izračune.

Na strukturo Kam'lesene stene so razdeljeni v trdne snovi, sestavljene iz enovitega materiala in trdni so sestavljene iz različnih materialov. Homogene postavili opeke, betona ali Kam'leseni bloki, armiranega betona plošče. V heterogenih (plasti) za izvajanje posameznih funkcij, uporablja različne materiale: za prevoznik - kamen in beton, za toplotno izolacijo - učinkovito grelniki; za pare ovir - posebni materiali; za dekorativni - kamen, les, barve, mavec itd

Sistem zidanja
O Cam'lesene stene so trdni in lahki. Oblačno sklopka popolnoma sestavljen iz homogenega materiala. Z njegovo uporabo ponavadi uporabljajo bolj učinkovito vrste kamni: porozni in votla opeka, votli betonski bloki. Uporaba učinkovite vrste opeke in majhnih enotah, zaradi česar je možno, da se zmanjša debelino stene. Torej, namesto stene trdne opeke z debelino 640 mm je možno, da bo postavil zid votlo, debel 510 mm, ali Adobe (porozna), 380 mm debelo, brez poslabšanje toplotnih varovalne funkcije ograje.

Za zmanjšanje debelina zunanjih sten se uporabljajo lahki zidane. Za ta namen v o uvedbi bolj učinkovito toplotno inženirstvo materialov. Glede na lastnosti teh materialov, ki jih vsilili od zunaj ali znotraj steno ali hrbet polnjenje stene. Na zunanji strani učinkovitih materialov, ki se uporabljajo za vremensko odporne obloge, kot so plošče iz lahkega betona vlagi z zaščitno plast. Od znotraj namestiti toplotno izolacijske plasti iz lesa ali drugih materialov - blizu stene na rešitev, ali s nastanek zračne reže širina 20-40 mm

Ploščo z zrakom vrzel (plošče na "naloge") je fiksno nastavljena na kovinsko ograjo. Roslagen navpično in vodoravno Reiki, ki razdeli prostor zračne reže v ločenih oddelkov, ki še dodatno izboljša temperature in vlažnosti režim stene.

Precej pogosto uporabljajo lahki zidane z dogovorom iz izolacijskih materialov v steni, med dvema stene masivne zidane. Da se zagotovi sodelovanje stene in trdnost celotno strukturo zagotavljanju rednih intervalih (0, 6-1, 2 m), v višino vodoravno membrano, ki je narejena iz opeke (v Splošni sistem stranske stene) ali malto plasti z okrepitev, ali z uporabo azbest cementnih plošč. Izolacijsko jedro je izdelana iz lahkih betonskih blokov ali izpolnite luknjo sipkih materialov (žlindra, glina ), z thermoinlay ( pena betona, penicillinate, omaro in drugi ) Stene tega modela lahko tanjši trdna snov, ki zmanjšuje čas in stroške gradnje. Strokovnjaki pravijo, da je takšna odločitev o toplotno in zvočno izolacijo in bolj učinkovito kot pokrivna stene v notranjosti.

Kam'Jan a o opravi z naslednjimi pravili: material nahaja v vodoravnih vrstic na rešitev; nastala vzdolžni in prečni šivov napolnite z raztopino; o ravnanju z peresa'snop (offset) navpični šivov. Ta pravila zagotavljajo skupno delo posameznih kamnov in tudi porazdelitev pritiska na zidane. Za polnjenje šivi uporabljajo rešitve apna (apno in pesek), mešani (cement, apno in pesek) in cementa (cement in pesek).

Na polaganje sten kamni z rezanimi-kot so votline kamni razširila tako, da režejo bil dan, ki je vzporedna s steno, ki je pravokotna na toplotni tok. Stene iz naravnih kamnov, ki dajejo pravilne oblike (spray ali zdravljenja), ki se izvaja z verigo sistem, predvsem za ne-ogrevanih objektov v območjih, kjer je ta kamen je lokalna gradbeni material.

Zidane stene, ki naj bi dodatno omet, vodi vpustoshovku, da je spredaj šivov ni napolnjena z raztopino na 10-15 mm, za najboljši SV'ASCI mavca plast s steno. V obverse o šive, da ne bo omet, napolnite z raztopino Padres s površine. Za zmanjšanje povečanje zračno propustno vlakno in dekorativne lastnosti zidnih površin pred šivov vezenje, kompaktna rešitev s posebno orodje - skupni, daje šivov obliki valja ali vykroek.

Stenske keramične, kamni, izolacijo in s katerimi se sooča opeke
Stenske keramične, kamni, izolacijo in s katerimi se sooča opeke

Materiali za Kam'lesene stene
Opečne stene močna in trpežna. Debelina homogene (solid) opečnatih sten vedno več pol opeke. Za gradnjo stanovanjske hiše se navadno uporablja opeke velikosti 250? 120 x 65 mm Stene postavili debeline 1/2, 1; 11/2 ', 2; 21/2, 3, opeke, itd. ob upoštevanju debeline vertikalnih šivov -10 mm opečne stene so debeline 120, 250, 380, 510, 640 mm in več, ki je izbrana glede na konstrukcijo zimski temperaturi zunanjega zraka. Majhna velikost opeke jim omogoča, da gradijo zidove, kompleksne konfiguracije, za širjenje dekorativne elemente na fasadi. Zidane stene so visoke toplotne zmogljivosti in posledično toplotne vztrajnosti in visoko toplotno prevodnost, zato, če pozimi v hiši ni ogrevan vsaj dva tedna, toplo je do udobno temperature se bodo še nekaj dni. Za zmanjšanje toplotne prevodnosti modela ali uporabo opeke z rezanimi-kot so votline, ali določijo, da se zadnji na polaganje sten. Praznino zapolnjuje zrak, ki znatno zmanjšuje toplotno prevodnost design.

Opeke zlahka absorbira vlago. Zaradi tega, ko je sezonsko delovanje prvih tednih v hiši opeko vlažno. Opeko, zaslužil jeseni vlago iz ozračja, zamrznjeni v zimskem času, in to vodi (s sezonsko delovanje), do uničenja - 25 let stene bo zahtevalo obsežne prenove. Zaradi dejstva, da ognjevzdržne opeke, stene iz nje se lahko pridružijo peči in kamini, in v njih je mogoče določiti dima in ventilacijske kanale. Zidane stene so veliko težo, v SV'zato, pod njimi zaželeno je, da zgraditi trak Foundation.

Za gradnjo hiše uporabljajo trdna in votle opeke. Trdna opeka močna, vendar svoje toplote-zaščita so lastnosti, je precej slabše v globel. Trdna opeka zidane stene trdne opeke z debeline več kot 380 mm se ne šteje za primerno, kot so velikost opeke, njegovo veliko o'capacious masa (teža), da se trdno zidane uneconomical. Debelina zunanje stene hiše, ki izhajajo toplote inženiring, v smislu moči je nepotrebno. Uporablja se samo 15-20% svojih nosilna sposobnost. Zato, gradnja hiše uporabljajo bolj enostavno, učinkovito, opeke, heterogene (večplastno ali lahek) sistem opečnih zidov in keramični kamni.

Votlo opeko je manj o'capacious težo in nižjo toplotno prevodnostjo, zmanjšanje debeline stene na pol opeke. Uporaba votle opeke zmanjšuje poraba snovi, ki jih 20-30% v primerjavi z zavaljena opeke in posledično zmanjšanje stroškov hiši.

Stene iz celičnega betona in izolacija
Stene iz celičnega betona in izolacija

Silikatna opeka se uporabljajo za polaganje zunanjih in notranjih sten. Vendar pa to ne bi smela biti dovoljena v območjih, ki je izpostavljen močan vlažilni, na primer v napravo, na streho, pokrov ali stene v prostorih z mokrimi procesov (kopalnice, bazeni). Prav tako ni priporočljivo, da uporabite silikatna opeka za sodov, ki so izpostavljeni visokim temperaturam (dimnikov).

Notranje nosilne stene ter ob particije (ki temeljijo na tramovi ali plošče) naj bi se razširila iz trdnih gline ali silikatna opeka, vsaj zadostno debelino stene 250 mm (včasih 120 mm). Oddelek stebri, ki ne sme biti manjša od 380? 380 mm Pod obremenitvijo, ki nosijo stebri in stene bi bilo treba okrepiti očesa, premer žice 3-6 mm 3-5 številk za polaganje v višino. Predelne stene, ne debeline 120 in 65 mm (opeka put "na robu"). Če je dolžina particije več kot 1, 5 m, je treba okrepiti z 3-5 serij.

Stene keramičnih kamni. Če želite shraniti keramične opeke in zmanjšati teža stene, razen votlih in svetlobe porozne opeke se uporablja votlih keramični kamni. Moč, niso slabše, da Samana, vendar pa imajo gostoto 840 kg/m3.

Najpogostejša keramični kamni so dimenzije 250? 120 x 138 mm Uporaba velike kamne (na primer 510? 260 x 219 mm), kar omogoča enostavno eno-o, v katerem je dolžina kamna, enako debelino stene. To omogoča občutno zmanjšanje porabe energije ò, da se zmanjša debelino zunanje stene in posledično obremenitev na Temelj. Fasade na zunanje stene so lahko ometane ali se soočajo z opeko. Veliki kamni so žlebovi in grebene, ki zagotavljajo leakproofness sklepov. Polaganje velike kamne v večkrat zmanjša količino šivov, poleg tega precej varčna rešitev.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика