воскресенье, 27 октября 2013 г.

Pogoni za avtomatska vrata 2008-10-08 15:45:32

Gradnja in rekonstrukcija.

Pogoni za avtomatska vrata
2008-10-08 15:45:32

Za avtomatizacijo vrat različnih vrst, obstaja širok izbor opreme. Ta samodejni pogoni za swing, drsna vrata (drsna) vrata in dvižna-in-nad vrata, sekcijska in vozni vrata, daljinsko upravljanje elementov in elementov varnosti. Tilt-up, sekcijska in vozni vrata se uporabljajo kot pravila, oprema'vhodih v garaže, pokrito Parkirišče veliko in drugih objektov. Nihajna in drsna vrata so bolj pogosto se uporabljajo za opremo,'vhodih na območje. Spodaj je avtomatika za nihajna in drsna vrata.


Enostavno delovanje, visoka hitrost, compactness - vse to naredi samodejno ovire bistvenega pomena za operativno upravljanje prometa.

Pogoni za swing gates so razdeljeni na načelu tri razrede: linearni, vzvod in vozi pod zemljo namestitev.

Linearni pogoni, ki so narejeni v obliki tečajih pospeševali in zagotoviti upravljanje vrat, tako, da spremenite dolžino aktivator. Princip delovanja te pogone lahko Elektromehanske ali hidravlični. Elektromehanski pogon vsebuje elektromotor, z reduktorjem in rdeče'ječmen prenos, in hidravlični pogon je sestavljen iz električnega motorja, črpalka hidravlični cilinder, ki je vgrajena v skupno ohišje. Linearni pogoni, ki so najbolj priljubljene za avtomatizacijo swing gates.

Vzvod pogoni so električni motor z orodja nameščena na nepremični del strukture vrata (na primer stolpec) in ročico, pritrjen na vrata. Pogoni te vrste je treba uporabiti v primerih, ko ne morete uporabiti linearni pogoni zaradi posebne geometrije medsebojnega dogovora, zasuni in fiksne podpore.


Pogoni za podzemno vgradnjo, so napravah, nameščenih v progi v bližini osi položaj tečaj vrat. Princip delovanja te pogone lahko Elektromehanski in hidravlično. Kot pravilo, vrata so narejena ob upoštevanju zahtev značilnosti namestitev teh mehanizmov, in ne obratno. Ena od glavnih prednosti uporabe pogonov podzemnih namestitev je relativno velik kota rolete odprta vrata - 135-a. Seveda je razlog za to vrsto so v uporabi v primerih stroge zahteve, da se ohrani videz avtomatizirana vrata, na primer, pam'spomenikov. So dosledno delovanje na pravilno organizacijo v njih odpadnih voda.


Pogon za drsna vrata je motor z opremo in pastorek. Menjalnik se lahko napolni kot usklajenost in tekočina za mazanje. Pogon je nameščen na Temelj v bližini krila. Prilagoditev truda v takšnih mehanizmov je z uporabo torne sklopke ali v elektronski obliki. Za prenos sile na vrata pritrjuje zobati stojalo. Vrata imajo lahko drugačne oblike s spodaj lokacijo vodilnih železnici, ki visi nad glavo železnici ali tip konzole (prekinjena brez vrhu železnici).

Izbor vrsti pogona za določen vrata je težko in odgovorno nalogo. To je potrebno upoštevati velikost, obliko, maso, rolete, geometrija osnovnih elementov modela vrat, intenzivnosti uporabe in številne druge značilnosti. V tehničnih parametrov pogoni za swing gates, kot pravilo, je največja sila ustvaril pogon, dolžina listov, ki se izračuna drive in, redko, maksimalna teža vrat. V nastavitvah pogoni za drsna (drsna vrata, je običajno največje teže listov in navor prestavno drive gear. Vse te parametre bi le približne ideje o možnostih uporabe enega ali drugega disk za podatke vrata. Na primer, prizadevati, da bo ustvarjanje linearni pogon z odprtjem swing gates, ni odvisno samo od sile, ki jih ustvari pogon, ampak tudi od geometrije njegovega zapiranja. S trdno gradnjo krpo vrat zahteva precej bolj zmogljiv pogon kot predalčni modelov, tako, da se upošteva vetrne obremenitve na listi in tako dalje Za nihajna in drsna vrata zahtevane pogon moč je v veliki meri odvisna od kakovosti vrata, okovje, valji, itd.,


Pomembno uspešnosti parameter je intenzivnost uporabe pogona. Specifikacije se lahko izpolnijo parametrov, kot je povprečno število delovnih ciklov v dan, iz ure v uro, število ciklusov, med napak, itd., Na žalost, različnih proizvajalcev razlikujejo teh parametrov, ki jih uninformative. Vendar pa vsi proizvajalci sledite razvrstitev vozi na naprave za zasebno uporabo, pogoni za Splošno rabo in gonilnike za industrijske aplikacije (ali visoka intenzivnost). Izdelki za zasebno uporabo, ki so namenjene za oprema'vstop v zasebno lastnino z intenzivnosti uporabe približno 20 ciklov na dan, pogoni skupno uporabo so namenjeni za avtomatizacijo vrat Splošno uporabo nizke intenzivnosti uporabe čez dan in fiksno-intenzivno (npr. check-out avtomobile zjutraj in zvečer). To je lahko področje, stanovanja in hiše, Parkirišče za nekaj deset avtomobilov, itd., Gonilnike za industrijske aplikacije je v povprečju 300 ali več ciklov na dan, težka in velika vrata.

Pri izbiri razloga je pomembno, da se zagotovi njegovo delovanje pri nizkih temperaturah. Praksa kaže, da hidravlični pogoni za nihajna vrata, pogoni za drsna vrata s tekočino mazanje bolj odporne na nizke temperature.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика