воскресенье, 27 октября 2013 г.

Obokana vrata 2008-10-08 15:33:56

Gradnja in rekonstrukcija.

Obokana vrata
2008-10-08 15:33:56

Obokana vrata - arhitekturno rešitev, ki vizualno ločuje soba brez vrat. Obokan odprtine omogočajo, da se izognete standardne rešitve, ki se uporabljajo v modelu stavbe. Lok ima lahko Lancet ali okroglo obliko.

Odprtine s krožno pot so več osnovnih vrst:

  • "Classic" je najpogostejša - loka Triomphe imeti pravilno polmer;
  • Sodobni loka Triomphe, dosežen z vzponom; "romance" - loka Triomphe ima neposreden del v centru z zaobljenimi vogali je potrebno polmer;
  • "Ellipsoidal" - loka Triomphe, v obliki prav ali narobe elipse.

Lok se lahko šteje za "transoms nad pravokotne vrata ali okno odpiranje. Na trgu je danes s'pojavil pripravljen obokan odprtine, ki so priložena. Set je sestavljen iz dveh loka, štiri krožnike, plošče za oboki in stebri, in dekorativne gradov. Dekorativni ključavnice so dveh vrst: ozko zaokrožene (praviloma so pripravljeni široko in jih navzdol).

Standardnih modularnih loki izdelani iz MDF, primerna za odprtine širine 820-1550 mm in višina do 2330 mm z debelino stene 50-185 mm Nastavite obokan prehod, lahko vključujejo različne dekorativne elemente.

Arch lahko monolitnega betona, opeke, mavca in dreves'les (hrast, bukev, bor) predloge tukaj. Betona, opeke in dreves'leseni obokan odprtine zanesljiv, tako zunaj in znotraj prostorov, in mavca, plastika, loki fiberboard in iverne je treba le znotraj prostorov.

Opeke loki


Arch zidane je najbolj pogosto uporablja v tako imenovani polkrožne skokih. Obokan strop je smotrno opraviti z širina odpiranja več kot 2 m Sklopke loka je opaž. Temelj opaž je krivulja, odrežite oris arch. Za natančno namestitev loka na želeno, kot tudi za lažje odstranjevanje ji po otrdelih rešitev, stojala so nameščeni na klini. Za zidane lok je bolje, da uporabite ukrivljen opeke, katerega en konec je širše, in druge že. V tem primeru vse šive, ki bodo imeli enake debeline. Na polaganje z običajno opeko šivov bo canted obliki. Njihova debelina, kot v canted skokih ne sme biti več kot 25 mm, na vrhu in ne manj kot 5 mm spodaj. Arch obleko z različnimi polmer ukrivljenosti ali različnih porastu.

Drevesa'leseni arch

Poleg kapitala opeke loki se lahko uporablja in lepljenih lesenih lokov. Za izdelavo takšne loki enotno prilepi bloke, da je težko z'priključite vmesnih vozlišč. Obstajajo štiri modele lesenih lokov brez zamud. To pomeni, da je bistvo loki, se prenaša, da podporo in dodatne puder ne zahteva. Dodatno zaostrovanje zahteva, kjer je velik razpon, zato velika obremenitev na ležaje strukture loka. V sklepih je najbolje narediti s kovinskimi prekrivne ikone, ki so prikazane med vijaki.

Drevesa'leseni elementi lahko razrezane na želeno pot iz trdnega kosa lesa na predlogo. Kljub navidezna preprostost ta metoda ima velike pomanjkljivosti. Les ima neposreden vlaknin, jo lahko razdelite skupaj vlaken, ki bistveno vpliva na moč izdelan predmet. Drugi način je velikost'Aksana dreves'leseni elementi Kip'vse ali paro v kovinske kalupe.


Tretji način je, da spenjanje, lepljenje, obrezovanje dreves na'les blok, tankih trakov iz lesa na področjih, pomembnih izbočeni del elementa. Multi-layer lepljenje z naknadno obdelavo omogoča, da dajejo drevesa'leseni element, tudi najbolj zapletenih oblik. Ta metoda je zamudno.

Sodobne tehnologije omogočajo, da bi dobili dreves'lesene lepljene konstrukcije (DCC) poljubne oblike in dolžine. So običajno sestavljeni iz dveh ali več plasti lesa, lepljenih skupaj, tako, da je vlakna, vse plasti so bili popolnoma ali približno vzporedno. Za proizvodnjo DCC pogosto uporabljajo bora ali smreke. Lok, narejen iz sestavin, ki DCC zaradi svojih fizikalno-mehanske in estetske lastnosti niso slabše in v mnogih pogledih boljše od elementov, izdelana iz masivnega lesa.

Kotu zaokroževanja

Okrogle vogalih odprtin se uporablja iverne. Prva izmerjena debelina stene odprtino, ki je določena s polmerom, in so trikotniki, v katerih je ena od strank ima konkavno obliko. Nato prepeljali oznake štiri trikotnika enega za risanje ali predlogo. Iz iverne ali lesa so cut trikotnika. Po tem, cut vrhu in strani osnove v oklepajih, je mogoče iz DSP. V njih izvrtajte luknje za pritrditev na koncu in zgornjem kotu vrata. Končal deli so pritrjena z žeblji ali vijaki.

Pripravljen nosilec je pritrjen na kotu vrata, da določajo luknjo svečke. Izvrtajte izvrtine, ki je rezultat mozniki ali dreves'leseni čepi. Po oklepajih so pritrjena z vijaki na vogalih odprtin. Naslednji korak je priprava trak hardboard. To rez čez širina zidne odprtine, dana na konkavni strani oklepajih in jih premagal nageljni. Zgornji del trakovi lahko nalepite na vrhu vrata, lepilo (PVA, Bustilat, silikonsko tesnilo). Sklepov hardboard z wall odpiranje in drugimi rezanimi zashpaklevyvaem konvencionalne gradnje kiti.
Enak rezultat, vendar z manj truda se lahko doseže, če bi oklepajih ekspandiranega polistirena (35 ali 25 blagovne znamke. )


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика