воскресенье, 27 октября 2013 г.

Hiša je zgrajena na pobočju

V gradbeništvu teren je izhodišče za prihodnje stroške gradnje in izbira prihodnosti stavbe. Najboljše za gradnjo stavb se štejejo za zemljišča parcel z gladko ali z minimalno (3%) topografija z nagnjeno proti Jugu, in tudi mesta, ki imajo najmanj strehe navzdol na obeh straneh.

Ampak, če boste potrebovali za gradnjo hiše na pobočju, tako da ne skrbite. Pomembno je, da ustvarite projekt doma, ki stoji na pobočju, nato pa zdi, da se pomanjkljivosti na terenu lahko obrnil v njegovo dostojanstvo.

Hiša na rahlem pobočju

Zato je menila, da je gradnja hiše se bodo izvedli na majhnem naklonu, če naklon je v razponu od 8 do 15%. V tem primeru neenakosti parcele se lahko uporablja za ustvarjanje pritličju. Ne bi bilo treba storiti na ravni podlagi, in na potrebo po vzpostavitvi pritličju, odreže del zemljišč na pobočju. Če je naklon je mogoče po'vhod za promet, potem je to dober način za izgradnjo podzemne garaže.

Vendar v gradnjo hiše na pobočju obvezna'zagotovo morali skrbeti za hidroizolacije zidov, ki so v stiku s tlemi. Tako na površini podlage, ki je na zunaj, je treba dati plast hidroizolacije materiala, na primer, je zelo primerna katran, strešne kritine, itd. Tudi pred polivanjem Fundacije je priporočljivo v okviru Fundacije ploščo na kup hidroizolacijska plast.

Hiša je na strmem pobočju

Če želite zgraditi hišo na pobočju, ki presega 15-20%, potem morate razmisliti razvoj poseben projekt hiša na pobočju, ki bi upoštevala vse nianse tem področju in bi lahko, da jih predstavili v najbolj ugodnimi pogoji. Da, neprijetnosti grobo mesta preoblikujejo v prednosti, če za izgradnjo multi-tier hiši.

Ta pristop bo ločeno blokov v izgradnji. Na primer, soba za goste bo svoje proizvodnje, delavnice, poletne kuhinja, garaža in shramba bo na drugo stopnjo od doma. V tem primeru se bo delo za pretvorbo pobočje v nekaj ravno ocenjena površin. Na vodoravni strani bo uvrščena na več stavb in njihova širina bodo določanje velikosti objektov.

Da bi dosegli cilj, ki ga želite ustvariti terase, utrjeno z obzidjem in s'danymi stopinj. Na Splošno, mnogi strokovnjaki so že gradnjo stanovanjske hiše na pobočju v 12% priporočamo za postavitev stavbe na terasah. Celotna stavba, zgrajena v terasah na različnih ravneh, lahko so verande, balkoni in terase. Na terasah prav zanimivo je mogoče, da so ostali pas, različnih platformah, paviljonov, itd.

Pri gradnji hiše na pobočju z veliko (več kot 15%) padec olajšave podporni zidovi treba namestiti tako, da je navpična sklepov, ki se nahaja v sosednji vrstic kamni, pobegnil tekmo. Podporni zidovi priporočljivo, betonske plošče, opeke, balvani, kamni ali dnevnike.

Pri izgradnji stene velike višine kamni je potrebno, da pritrdite rešitev. Z velikimi kamni, mora biti v spodnji vrstici. Moč podporni zidovi se lahko izboljšala, če vse vrstice kamni položen z naklonom v notranjosti. Naklon na meje ozemlja, je potrebno tudi za odpravljanje kamnov. Zato je menila, da je najboljši material za ta dela bo granit, apnenec in Peščenjak.

Posebna postavitev hiše na pobočju

Tako ga ni treba biti strah, gradnjo stanovanjske hiše na pobočju. Arhitektura obstaja veliko primerov, ko je bila hiša je bila ustanovljena pravica v gorskem: to je virubuvannya zarezo in stene stavbe, so bili soočeni tesno, in Okna so bila samo na strani fasade, obrnjeni proti prostem. Tako je, če je hiša na pobočju bo treba zgraditi blizu strme strani gore, da bi morala biti kar blizu stene hiše na pobočju, in na vsaki ravni podlago za ustvarjanje terase.

To bo dobro, če je fasada hiše, ki se nahaja na pobočju, ven, v odprto: to bo dala priložnost, da bi dobili pogled na čudovito pokrajino pogled. Pomembno je tudi upoštevati smer naklon reliefa. Kot veste, več toplote dobi južnih pobočjih. Zato bi bilo dobro, da so osnovne sobah so bile zgrajene z orientacijo proti Jugu, Jugovzhodu ali samo Vzhodu. Take lokacije hiše na pobočju bo omogočilo, da shranite pomeni na svoje ogrevanje in razsvetljavo.

Seveda, gradnjo stanovanjske hiše na pobočju pomeni dodatne stroške. Vendar neenakomeren bolečin v prave roke lahko vir ta navdih. Pravilno lokacijo stavbe ob upoštevanju značilnosti območja lahko da na mestu, edinstvena, hiša posebne in nepozabne.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика