вторник, 29 октября 2013 г.

Lokalne čistilne naprave pri koči

Za najvišje standarde sodobnega državo hišo brez posebnih ustanovah za zdravljenje, je tako, kot če ne doma. Da bi se mu morala vključiti v Kanalizacijska omrežja ali so sodobno obdelavo odpadne vode sistem. Ni tretje.

Torej, v udoben dvorec, seveda, mora biti hladno in vročo vodo za uporabo kopalna kad, tuš in wc. Poleg tega, kuhinja je težko narediti brez tekoče vode. Zato, naprave za canalization v državi, v hiši pripada bistvenega Zadeve. In tudi, ko se zamašijo odtoki je mogoče poslati v mestu (township) kanalizacijski sistem. Če je ni, in kadar koli prej? To je mati Rusija.

Morda menijo, da je od teh smo morali iti pravilne orodja - tradicionalni septic tank in čiščenje sistema "Uchkuduk (treh vrtin). Vendar vsakdo ve, da so nevarne, smrdljiv, neprijetno. Naj nimajo mesta v sodobnem svetu, ne samo zato, ker je neprimerno in nezaželeno, ampak najprej zaradi ekologija in kultura. In cheapness njih, ne pa pogojno, večkrat prekinjen ogromno škodo, povzročeno z vodo, zemljo in zdravstvo.

Po vsem svetu, doma lastnik odloči problema odpadnih voda. Kako? Tukaj in pogovor o tem,.

Lokalni objekti (LOS)

Lokalne čistilne naprave so namenjene za čiščenje odplak in kasnejše dodelitve v svoji čisti obliki v okolje (tla, a jarku, reka). Te strukture so predvsem:

  • posameznik, ki deluje le na predmet, za katerega je izdelana;

  • težo, da je glavna stvar, na načelu pretok tekočine (včasih črpalke so še vedno v uporabi);

  • bio-mehanično, ki delajo na podlagi kombinacijo mehanskih in bioloških metod;

  • gospodinjstva, tj. čisti izključno odpadne vode iz gospodinjstev.


 

V zameno, gospodinjske odpadne vode, gospodinjski razdeljen na sivo in črno. Siva odpadna voda je voda, ki se uporablja za kopanje, pranje Perila, in črne vode iz stranišča. Črna odpadnih voda, ki predstavljajo približno 30% skupnega števila odpadnih vod, vendar vsebujejo 50% skupne mase, fosforja, 90% dušika in ogromno število fekalne bakterije. In vse to je treba čistiti in očistiti. Nevihta in padavinske vode ne bi šel v tako obravnavanje dela, drugače potencial za hujše kršitve v svoje delo.

Po vsem svetu, doma lastnik odloči problem odplak. Kako? Tu in govori o tem.

Načelo LOS

Obračun gospodinjskih odplak v LOS pojavlja v dveh fazah. Prvi predhodne obdelave, drugi, končno, ali, kot pravijo strokovnjaki, čiščenje.

Predhodno zdravljenje se izvaja le v posebnih tank - septic tank ali kadi. Delcev iz odpadne vode, se usede na dno in obliki blata. On opravi počasen proces fermentacije, med katero je del raztopljene nečistoče v vodi, in drugi se zbirajo na dnu septic tank v obliki netopne mineralov. Na površini v septic tank je nastala film (predvsem iz maščob) ali peno. Da bi ta proces, da bo učinkovito, njegovo trajanje ne sme biti krajši od treh dni,. Zato zahtevo za ustrezno velikost posode je odvisno od števila predhodno očiščene odplake.

Na Splošno nalogo septic tank je, da, prvič, za ločevanje tekočine iz topne delce iz netopne frakcije (mehanske blata) in, drugič, da se razgrajujejo organske onesnaženosti z anaerobnimi bakterijami, vedno prisotna v kanalizacijo (to je biološki proces ). V pre-čiščenje, ki je zanič vzmetenje čiščenje odtokov.

Odpadne vode na izhodu iz septic tank so prečiščeni za približno 65% in postavka za naknadno obdelavo.

Čiščenje, za razliko od v prvi fazi, ki je gotovo v septic tank, ki se lahko pojavijo v struktur različnih vrst. Toda vsi, tako ali drugače, služijo za en namen-ustvariti najboljše pogoje (kar je najpomembnejše-dostop kisika) in anaerobnih bakterij za končno čiščenje odpadnih vod, ki izhajajo iz septic tank, več je stik odpadne vode s kisikom, bolje oksidacije in razgradnja organskih in amoniakalni dušika za nitrit in nitrat.

Za biološke nevtralizacija odpadnih voda v aerobni pogoji veljajo tako zdravljenje sistemi: odvajanje vode, peska filter, biološki filter in dobro odcedimo.

Splošno načelo, da je njihovo delo vzet iz narave in temeljijo na naravno sposobnost tal čiščenje. Njeno bistvo je, da je pred-obdelan kanalizacijski so enakomerno porazdeljeni v majhnih količinah na filter površine, kjer so interakcijo z aerobnih bakterij. Spet počasi bo mehansko-biološko obdelavo, se zdaj brez kisika stradanje. Na izhodu iz sistema odtoki obračunavajo za 95%, ki izpolnjuje sanitarne standarde, in potem se odvajajo v kanalizacijo, jarkov in t. d.

Splošne ugotovitve za izbiro LOS

Najprej morate ugotoviti učinkovitost sistema. Če želite to narediti, dnevna poraba vode se pomnoži s številom ljudi, ki živijo v hiši. Na primer standardni stroški vode za štiri osebe v predmestju, 680 litrov na dan, v resnici, lahko dosežejo več kot 1.000 litrov. Odpadne vode pre-čiščenje mora biti v reševanje tank se ne manj kot tri dni, zato glasnosti septic tank je 2 m kocka.

Potem je pomembno, da ne zamudite s pravilno izbiro materiala, iz katerega je narejen na septic tank. Zakaj? Zato, ker na eni strani, je bilo predvideno, da se zakoplje v zemljo in prenašati vse vrste stresa in plazovi. Na drugi strani, v notranjosti je grozno zmesi odplak, primerljive v agresivno morsko vodo. Material posode morajo biti lahka, trpežna in odporna na njegovo vsebino.

Rezervoarji so izdelani iz armiranega betona, jekla zaščitna prevleka in polietilen, Kaj je mogoče povedati?

Armiranega betona higroskopski, zato ni izključena outcrosses v sistemu tla, vode ali pa, nasprotno, onesnaževanje s kanalizacijo. Jekla strah agresivnega okolja in hitro koroziji. Zato, ko kupujete posebno pozornost je treba nameniti prisotnost zaščitni premazi. Poleg tega zmogljivost teh materialov so zelo težko in zahteva ustrezno opremo za ravnanje. Polietilen isti lahka, trpežna, odporna proti koroziji in zagotavlja popolno tesnost v povezave. Morate le, da bodite pozorni na njeno trajnost.

Kaj boste storili zdaj?

Zemljišče narekuje, izberite

In to je res,. Da bi razumeli sistem zdravljenja, ki ga želite uporabljati v svojo LOS, morate imeti vsaj približno idejo o strukturi tal in podtalnice v svoje razloge.

Uglednim podjetjem, ki sodelujejo v lokalnih čistilnih objektov, večinoma ponujajo celoten ciklus del, vključno s hidrogeološkimi testiranje, projekt, namestitev postaje, odvajanje odpadnih vodah, garancija in post-garancijski servis. Vizionar lahko lastniki zagotoviti tudi možnost povečanja pozneje LOS uspešnosti in zato rezervirati prostor za dodatne septic tank.

Glina drenaža je klasična, in zato najbolj preprost in udoben način za čiščenje, ki običajno daje odlične rezultate, se uporablja na območjih z peščena tla in nizko lokacijo podtalnice. Glina drenaža je sestavni del LOS, v kateri je sistem za odvodnjavanje prinaša runoff, da kraj njihovega zdravljenja, ki se izvajajo skozi filter peska in gramoza z aerobnih bakterij. In šele potem prečiščene odpadne vode, ki gre v tleh. Na splošno je sistem nizko močjo, zato mora priti v kanalizacijo zelo majhnih odmerkih, drugače nimajo časa za učinkovito nevtralizira. Zato gline drenažo mora imeti dolžino biti sorazmeren s količino odpadnih voda in prepustnost tal.

V zvezi s tem, kar je spodaj, 1, 2 m aerobnih bakterij ne, optimalna globina polaganja cevi za sisteme tal drenaža - 0, 5 m, največja -0 8 m. Ampak globlje vode, cevi so iz, bolje. Širina jarku pod odtočno cev-1m s standardi švedsko-finski družba UPONOR. Ena oseba je sprejeta norma približno 12 Pogue. m drenažo, in skupna dolžina ne sme presegati 120 m. Zdaj pa razmislite o Kubanskih tleh, ki je najprej potrebno odstraniti, in nato spet zaspal.

Poleg drenažo polje ne sme biti dreves, zaradi svojih korenin bo ovirala delovanje sistema čiščenja.

Dobro odcedimo je senca zemlje drenažo. To je majhen prezračevane naprave je namenjen za filtracijo v majhni količini odpadnih voda v prepustnih tleh. Odvodnjavanje ni potrebno tukaj. Odpadne vode iz greznic pridejo v beton dobro naložen s peskom in prodom, filtrira, čisti, in nato premaknite tal, skozi luknje v stenah.

Absorbira vrtin, ki se običajno uporablja za zelo majhnih površinah, kjer drenaža ni mogoče zaradi pomanjkanja prostora ali za domove za 1-2 prebivališče.

Jasno je, da ni vedno imeli velik vrt parcel, ampak še slabše je stanje s suho filtracija tleh. Po mnenju strokovnjakov, peščenih tleh v predmestju predstavljajo le približno 5%.

Kaj ponuditi za tiste lastnike stanovanj, ki so manj srečni garagiola?

Izkazalo se je, da za njih obstaja izhod. Glina drenaža se lahko dogovorili tudi na nizko prepustnih tal. Za to boste morali izpolniti dva pogoja: če želite povečati dolžino drenažo nit in zamenjava tal pesek na globini okoli 0, 7 metrov pod ruševinami. Ti stroški bodo upravičeni, saj bo to privedlo do vzpostavitve normalnih pogojev za proces očiščevanja.

Zdaj pa je dal bolj zahtevna naloga: tla na mestu neprebojna in podzemnih vodah so zelo. Na eni strani se je izkazalo, da se odpadne vode ne more prenesti prek odra za končno čiščenje. Na drugi strani, je razdalja med odtočnih cevi in vode mize mora biti najmanj 1, 5 m. To je jamstvo, da odtoki, ki spadajo v tla, vode je v celoti obdelan. Kako priti iz tako žalostna situacija?

Ne pade v obup. In tam je mesto, a feat. Morate dvigniti za odtok, tako da bi dobili vsaj 1, 1 m plast filtriranje in zagotavlja potrebna razdalja podtalnice. To je enostavno reči, in težko narediti: potrebne kupček, ki iz možganov skupaj z wells. Odpadne vode v tem primeru se črpa iz prepada v sistem s pomočjo črpalke.

Pesek filtrirni namenjen za visoke obremenitve in lahko uspešno nadomešča tanke tal, odvodnjavanje, in tudi uporablja namesto v primeru kompleksnih hidrogeoloških razmer. On je kot plast pogače, polnjene z odvodnjavanje v dveh etažah. Ko je naprava filter odstrani plast naravnih tal in namesto da bi ležal na pesku s peskom. Odpadne vode iz cevi zgornjem nadstropju pass filter že očisti in odstrani skozi drenažo dol v recepciji dobro. Zato črpalka presega očiščena voda v jarku.

Bodite pozorni, da po tej shemi, prečiščene odpadne vode, tla, je ne absorbira. Globina jarkov na norme UPONOR doseže 2m, tako da kopati ne boste našli.

Biološki filter je priročen, v mnogih pogledih. To se lahko uporablja ne samo v primeru visoke ravni podtalnice in glinenih tleh, in ker ni prostora za zajetno drenažni sistemi zdravljenja. Biološki filtri so kompaktni in lahko dajo v posodo, gradnjo, ki opozarja na septic tank. Princip delovanja temelji na že znano, da nas sistem za zdravljenje v aerobnih pogojih.

Zmogljivost biofilter je napolnjena s tako imenovano obremenitev (porozne lahki materiala), v katerem je vsaka družba uporablja nekaj. Običajno se ga uporablja, pozzolan (vulkanskih kamnin), koks in celo gladko najlon vrvice. To je tako filter in zavetje za aerobni mikroorganizmi. Wastewaters preliminarily obdelali v septic tank so enakomerno porazdeljena na površini obremenitev in mimo filtriranje, na dnu. Očiščena voda v zbirno jamo, kjer je odstranjen črpalka v jarku.

Če kontaminirane claydite, da se nadomesti, pozzolan in trakovi iz najlona, po pranju posuto z umazanijo, nato obnovite filterability.

Enotnost v raznolikosti

Na ruski trg predstavlja lokalnih ustanov za zdravljenje različnih sistemov. Načelo njihovega delovanja, kot je bilo že omenjeno, samo, ampak na voljo, in oblikovne značilnosti.

Zmogljivosti za predhodno zdravljenje je lahko sestavljena iz enega, dveh in treh kamer. To se imenuje drugače: septic tank, ločilo in celo reaktorsko. To je razlog, zakaj čiščenje v nekaj podjetij, ki mislijo, število plovil. To je njihovo poslovanje. Glavna stvar tukaj je rezultat: to kanalov na izhodu iz LOS treba čistiti po mnenju ruskih sanitarnih standardov, ki so strožji kot v Evropi.

Okrepiti razgradnje organskih snovi v začetni fazi čiščenje odpadnih voda pogosto uporablja bioloških dodatkov. Posebej izbranih znamk anaerobne bakterije. Njihova uporaba omogoča doseganje skoraj popolni razpad organskih onesnaženost s plini snovi, raztopljene v vodi, in netopne obori; redko je potrebno poklicati cesspool stroj za čiščenje teh sistemov.

Idealno, ko proces očiščenja, je sama po sebi, brez uporabe kompresorjev za prezračevanje in črpalke za črpanje odpadnih voda. Tukaj je pravilo: enostavnejši sistem, bolj zanesljivo je. Zato, veliko vlogo igra dejstvo, kako Kanalizacije v dvorcu. Ravni (višina), industrijskih odpadnih voda iz hiše določa globino namestitev septic tank in nato drenažo ali biološki filter, da je celoten namen čiščenja. Najboljše od vsega je, ko gravitacije je zagotoviti pretok odpadne vode.

Ne smemo pozabiti, da postaja je lokalno zdravljenje zahteva nadzor in pravilno uporabo. Zapomniti si moramo, da te rastline so v celoti odvisna od sposobnosti preživetja bakterij. Če bi pogubil, nered normalno delovanje sistema. Do tega lahko pride, če je uporaba strupenih snovi, kot so aktivnega klora iz nekatere vrste beljenja, detergentov in sredstev za dezinfekcijo.

Namesto sklepa

Cilj primerjava ponudbe čistilne naprave je mogoča samo po prejemu projekta in celotne ocenjene stroške opreme, montažo opreme in drugih potrebnih del. Razumeti vse podrobnosti, ki na telefonu lahko disorient stranko. Le izkušeni strokovnjaki so sposobni pravilno oceniti pomen merila za izbor LOS ob upoštevanju posebnih pogojev spletnega mesta in torbici svojega gospodarja.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика