понедельник, 28 октября 2013 г.

Ergonomija v oblikovanju inter'jer

Na podlagi ergonomija kot znanosti obstaja veliko sorodnih področij: anatomija človeka do njegove psihologije. Vsi izmed njih so usmerjeni na dejstvo, da v procesu komunikacije s predmeti, osebe, ki vzdržuje dobro zdravje'sem povečal učinkovitost dela in samo da ga čez dan v dobro voljo.

Ne mislite, da je ergonomija v oblikovanju omejena le z študija pohištva: je ni. Sodobne ergonomije študij vseh komponent področja dela in počitka: od kota glede na temperaturni režim v prostoru. Seveda, pomembno vlogo teksturo in barvnih kombinacij. Na Splošno podrobnosti tukaj ne bo zgodilo.

Ergonomija rekreacijske cone

Pri oblikovanju pohištva za počitek, je pomembno, da gradimo na velikost človeka, ki je sedel v sproščenem položaju. Vendar ne pozabite, da je stopnja naklona naslona in sedeža naj ne zaplete narašča s tako pohištvo.

Običajno v vsako območje počitka je treba čaj tabela: višina mora zagotoviti prost dostop do njega, ne da vstanejo iz kavč ali stol. Naj bo dovolj le, da bend telo in vse - Skodelico kave zbrani ali dostavljena. Tudi vredno razmisliti, da spodnji del noge, sedel oseba prosto je bil, ki se nahaja pod tabelo: na voljo mora biti dovolj prostora.

Pogosto se v rekreacijskem območju značilnosti kotu zofe. Ergonomija v oblikovanju svetuje v tem primeru jih namestite tako, da je mož, ki je sedel v kotu, je lahko so njegove noge in ne motijo tisti, ki je sedel zraven. No, in kaj počitnice brez TV? Znanstveniki priporočajo, da se postavite na TV-zaslonu, tako da jo je mogoče videti na vsaki strani, da ne več kot pod kotom 30 stopinj. Tudi na sredini slike mora biti nameščena tako, da je glavni vidnem polju, ki so namenjene njim, ni odstopajo navzdol za več kot 7 stopinj. V nasprotnem primeru si bodo lahko zaseden in boljši zaslon, ki se na zraku zgoraj ali spodaj.

No, če v naselju se nahaja kamin. Velikost kamin mora biti neposredno sorazmerna s količino prostora in bi preprečili pregrevanje. Tudi majhno območje pred kamin, ki ne sme stati', povezanih z dajanjem pohištva.

Na delovnem mestu, ergonomija

Ko organizacija delovnega mesta morajo temeljiti na antropometričnih parametrov je sedel človek. Tako, na delovnem mestu, ergonomija za računalnik''yuter svetuje predvsem bodite pozorni na dolžino Shin delovni človek: to določi višino svojega stola. Pomembno je, da se za zadnji človek je bil poseben mož podporo. Bolje bi bilo, če se odločite, ledvenih-Chuck ali ledvene podpore.

Ergonomija na delovnem mestu, ki vključuje analizo in delovne površine mize, njegova višina, površina in naklon, ki se določi na podlagi vrste dela, ki se opravljajo. Upoštevajte, da ko delate na računalniku''yuter moral bi imeti možnost, da dajo na mizo kolena in dovolj svobodni, da mesto potrebno, da dela stvari. Predali ne sme biti prenizka: optimalno, če se njihove spodnjem robu se nahaja ne pod kolena človeka.

Poleg tega na delovnem mestu, ergonomija za računalnik'računalnik predvideva, da vaš comp'računalniški Mizi bo priročno, da se usedem in vstati po delu. To vrtljivi stol ima številne prednosti v enostavnost uporabe in prihranite prostor. Poskrbite tudi, da je vse potrebno, da dela stvari, ki so v neposredni bližini tabeli, tako da jih lahko uporabite, ne da bi zapustili delovno mesto.

Zelo pomembno vlogo je sveti delovni prostor. Morate pozorni na smer in moč incident svetlobe. Človeško telo in njegova orodja ne sme zapreti vir svetlobe in spusti na mizo v senci, ampak je hkrati vir svetlobe ne sme biti tako svetlo, da slepi in draži oči.

Poleg tega oseba, ki pri delu ne sme posegati z naravno svetlobo okna ali bleščanje drsnimi steklenimi pregradami. Prav tako je bolje, da ne, da izberete, polirani delovna površina: to je izkazalo, da je svetloba, ki se od nje odbija in oslepitev.

Ergonomija pas spanja

Ergonomija v oblikovanju pas spanja, ki se mora začeti z zagotavljanjem priročno in udobno kraj za vaše nočnem počitku. Tako, posteljo velikosti bi morala v prvi vrsti, se določi glede na velikost svojega gospodarja. Prav tako bi morali upoštevajte, da je mogoče napravo hrbtenice podporo v glavah dovoljeno dober čas, na primer, branje knjige. Širina postelje in njene naprava podpira sistem omogočati enostavno čiščenje postelje, pri čemer se ji tesno.

Na Splošno, na področju spanja, ki mora biti udobno in praktično. No, če je zraven postelje, bo mizica. Ergonomija design danes ne svetuje, naj posteljo skupaj dolge strani hladne zunanje stene stavbe. Prav tako morate izogniti, da usgov'I postelj je bil naložen, police in stene omare: to je neprijetno in ni varno. Poleg tega ne dodaj na udobje sobe in lokacijo dveh postelj, katerih cilj usgov'jamo seboj.

Ergonomija jedilnico

Kot je hrana, ergonomija v oblikovanju inter'notranjost jedilnico, zelo pomembno. Zato je menila, da jedo eno osebo, je potrebno dolžino mize, ki temelji 600 mm v polmeru 300 mm Ampak je prav tako pomembno upoštevati, da na enem mestu mora biti prazna: gre za rezerve na rob mize. Poleg tega globino tabele se določijo na podlagi števila obrokov in pijače, ki bo služil. Tako, mize za vsakdanjo uporabo, bi moralo biti manj kot modeli, namenjeni za počitnice in Slavnostna prireditev.

Pohištvo za Sedenje, ki naj bodo izbrane na podlagi tabela višino in vrsto hrbtenice podporo, ki je običajno določena glede na trajanje obrok. Na primer, ta hiša mora biti ledveni-rezilo ležaja, medtem ko fast-food restavracij in bistrojev veljavno ledvenem ali brez podpore.

Zaželeno je tudi, da hiše obrok je naredil v posebej opremljeni sobi, v kuhinji ali dnevni sobi. Vendar pa je dostop do sedežev je bila prosta, in oseba, ki bi moralo biti mogoče, medtem ko jeste tiho, brez povzročanja nevšečnosti drugim, da zapusti mizo.

Pri urejanju svoje lastno stanovanje razmislite o naših priporočil, in potem boste upoštevati ergonomske zasnove inter'jer uporabne znanosti.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика