четверг, 31 октября 2013 г.

Spalnica: sfero sanj

Spalnica - to je "sveto" mesto v stanovanju, kjer ni zelo velik plus. Vzdušje ta soba je mogoče, da se naučijo veliko o osebi. Tam mu vrže proč vse maske, vse skrbi dneva. Tam je lahko sam, na način, da je'rojen, odprta in brez obrambe. Zato, spalnica naj bo takšna, da so imeli ljudje pozabili na zunanji svet umiril in sproščeno. Miren pastelnih barvah, utišan barv in svetlobe, tekoče linije, m'obrisi, ki so še posebej primerna za spalnice. In celo v apartmaju, opremljenem v hi-tech slog, ta soba je lahko toplo, mirno in ne napreduje. Popolnoma neuporabna, da vzdržijo Splošno slog hiše in v tej sobi, ker je itak Boste težko bo vodila goste. Tukaj vse naj se pritoži na vas in samo Vas (no, seveda, in vaš pol, če živite niti ene), in očarati z "APB" stanje v spalnici je popolnoma neuporabna.

Človek spi približno eno tretjino svojega življenja. Zato ni presenetljivo glede na dejstvo, da že v Starodavni Kitajski so bile postelje z samostojen sistem za ogrevanje sanitarne vode in v Nemčiji so bili časi, ko je na stepeno Perina moral vzpenjati po stopnicah. Od takrat se je veliko spremenilo, je ostala enaka, ampak želja, da bi privez čim bolj udobno. To je privedlo do dejstva, da danes lahko najdete posteljo za vsak okus: z swivelling in zaklepanje položaja telesa, mehanizmi, z ogrevano waterbeds in tudi z vgrajenim stereo sistemi. Enakem stanju, in v gradiva: od klasičnih postelj plemenitih paleto eksotičnih ratana.

Spalna različice

V letih, še ni znano, kje ste kupili pohištvo in kot obstavlyaya spalnica v starih Kov, kjer, v bistvu, ideja je bila rojena, da se nameni za spanje v ločenem prostoru. Danes pa v vsakem pohištvo razstavni prostor lahko kupite, ne samo posteljo (in vse ostalo - na vaši presoji), ampak tudi tako imenovana postelja-skupina (postelja + tabela+, predali za perilo), ali spalnica Suite (postelja + ogledalo + omaro in toaletno mizico).

Spalna nastavite, seveda, najboljši način je potem ni treba skrbeti, želi ohraniti enotnost slog v sobi. Res, bom moral plačati znatno vsoto, kar pa ni vedno mogoče. Tako veliko salonov se dogaja, da se srečujejo in dati priložnost za nakup spalnice v delih. To je priročno tudi, da, recimo, tradicionalne omaro po želji se lahko nadomesti z garderobo. Še posebej, ko je mala spalnica - drsna ali zložljiva vrata, omaro prihrani prostor. Poleg tega lahko izbirate v celoti zrcali vrata - ni treba, da ločite ogledalo in se odloči, eden med'kariera: veliko ogledalo območje vizualno poveča velikost sob v celoti. Če spalnici je že dovolj velika, lahko gremo naprej: da odkrijete nekaj metrov prostora drsna vrata in se udobno garderobo.

V sodobni spalnica ne sme biti na vseh tradicionalnih omare, predalniki itd. Namesto - Splošni večnamenski modela, ki se nahajajo na različnih ravneh, kot na vzglavja postelje in steno. V tem primeru, recimo, da je tradicionalni posteljne mize za uspešno nadomešča pull-out vzglavja policah.

Kot je za slog spalnice, oblikovalci namenjajo eno točko, ki je v mnogih pogledih pa določa: vzglavja. Tako, ogromen vklesan ali paneled nazaj od drevesa "privoščiti" in druge elemente klasične inter'jer. Da opremljene v modernem stilu bolj primeren postelj s svetlo, zračno, headboards in ni obvezna'nujno od drevesa, kjer namesto dekorativni "ekscesov" - jasno, grafike, črte. Spalnica je v Orientalski slog, ki vključuje nizko posteljo (včasih s krošnjami), v kateri usgov'I in stopala steno tam sploh, tako se zdi, da veliko in udobno ležišče, je le nekoliko dvignjen nad tlemi. Trendy rustikalnem slogu, se lahko izrazi v zadnji jekla palice ali ratana.

Materiali za proizvodnjo in spalnica pohištvo je tako raznolika, kot tradicionalne. Najdražja slušalke - les kot polje ali furnir, ali matrika z delno shponirovannye. Cenejši - od različnih pohištva plošče: MDF, MDF ali iverne higiensko razred SW).

Vsak proizvajalec država spalnica pohištvo ima svoje prednosti. Na primer v Italiji in Španiji postelj se delaš, kot pravilo, oreh in češnja. Nemci pogosto raje bukve, jelše in javor. Najljubši material Belorusi - hrast. Med domače pohištvo spalnice vrednotijo Karelian bor in breza.

Pri izbiri pohištva za spalnice, morate imeti v mislih naslednje: manjša spalnica, bolj skromno, mora biti njegov dekor. Stvar je v tem, da je navzven vidna pohištvo vizualno majhen prostor še manjše.

Kraljica spalnice

Psihologi trdijo, - inter'notranjost spalnice lahko "pritisk" na človeško psiho, tudi v globok spanec. Prav mogoče. Ampak kaj točno je celo veliki inter'EP bo izginilo in vznemirjati, vsak od nas, če oči držijo skupaj kronično pomanjkanje spanja. Njegove vzroke, seveda, veliko. In ne zadnji izmed njih - na značilnosti oblikovanja posteljo.

Na primer, mreža okvir, ki je dal blazini (to se tudi imenuje mreži, rack dnu ali ustanova), lahko tako kovin in dreves'Jana. Prilagodljiv dreves'leseno ploščo (še vedno naveden kot ograje, bari, bari, oklep) je priljubljena možnost. Elastični dreves'lesene plošče svoje dobro, ortopedske lastnosti (iz grške. Ortos - neposredno, pravilno in pedia - izobraževanje), omogočajo hrbtenice, da se nenehno bivanja naravnost. Večje kot je število ploščo, bolje je. V okvir za enotno jih ne sme biti manj kot 15 enot. V dvojno vsaj dvakrat. Še bolje, ko se v postelji je ločen od okvir ortopedskih omrežij. Prav tako naj ne ustvarjajo nepotrebnih povešanje posteljo.

Še bolje, ko se v postelji sistem samodejnega in ročnega popravek za spremembo kota višine glavo, telo ali noge. Deformacije lahko prilagodi, da ustreza različnih uteži v različnih delih telesa. Če postelji, tak sistem lahko kot za vse gradnjo kot celoto, kot tudi neodvisne za vsako posteljo ločeno. V slednjem primeru lahko sprejema stališča udobno za enega od zakoncev. Mimogrede, če želite, lahko izberete ležišče z takšen mehanizem, ki se glede na okoliščine življenja in želje svojih lastnikov, ki omogoča enostavno vrtnice'dovuti eno zakonsko posteljo in dvema ločenima...

Tudi eden od pogojev: širina posteljo, ki ne omejuje svobodo gibanja spanje oseba. Danes, standard širina dvojnega ležišča - 1, 6 m, 1,8 m in največ 2 m

Širina twin - 80 in 90 cm, non-standard - do 1 m, Širina tovorna vozila - od 1,1 m za 1, 5 m

Običajna dolžina postelje, 1, 9 metrov. V najboljšem primeru - v dveh metrov. To je težko, vendar je mogoče najti modele z dolgo posteljo, da 2.18 metrov. Nakup posteljo več mogoče, praviloma le po naročilu. Vendar, če niste zadovoljni z dolžino postelje, ki jo lahko kupite ležišče v standardnih dolžin brez stopala nazaj in podaljšali posteljo z banquettes ali dodatne blazine, povezane usgov'I.

Udobno horizontalno

V posteljo, vse, kar lahko na vest: trajno, tako da se zdi, da so storili tisoč let, ljubek - ne odtrgajte oči... To je samo spanje na to nekako ni tako. Kaj je pomembno? Kot pravilo, v blazino. Ko leži na dobro blazino ljudje ne bi smel doživeti nobenih nelagodje. Z drugimi besedami, leži na blazini bi bilo lepo. Formulo to je udobje ravne hrbtenice ves čas med ležanjem. To implicitno zahteva iz časov kralja Grah. In tisti, ki jih na noč iz slame. Tiste, ki so bile posnete dol-posyl pero postelj.

Danes je proizvodnja vseh vzmetnic, lahko razdelimo v dve skupini: vzmetnice, žimnice nepreryvnye in spomladi.

Kakovost nepreryvnye vzmetnice je večplasten vzmetnice. Z drugimi besedami, so nujno'treba je udeležilo več plasti z nasprotno lastnosti: nekaj več plasti m', druga - težko, tretji - elastični, itd., M'materiali so različne vrste peno, gumo, naravni in sintetični lateks. Gosto in elastični materiali so, na primer, čutil, kokosovih vlaken (konoplja), konjske žime, itd., Več plasti polnjenje je vzmetnice, bolj udobno.

Pomlad vzmetnice so različne, preveč: vzmetnice s tako imenovano pomlad stalne mreže, kjer izvira z'povezani z tanke žice in ležišča z samostojnih vzmeti, kjer vsako pomlad se znašli v primeru tkanine, ki pa z'Združeni v bloku. Zadnja možnost je najboljša: ne stojijo's tem povezana vzmeti zagotavljajo "individualni pristop", da različna spletna mesta. človeško telo, pritrjen na blazino, še posebej izrazito ortopedske lastnosti. Stiskanjem vsako pomlad je ločeno od drugega, tako vzmetnice različnih jame v različnih delih telesa. Zato velja pravilo: več izvirov v vzmetnice, bolje je. Vzmetnice z izviri neprekinjeno predenje svojih običajnih največ 100 - 250 kosov na standardnih velikosti. Vzmetnice z samostojnih vzmeti svoje msocket življenje od 400 - 500 ("m'" varianta vzmetnice) 600 - 700 (vzmetnice "povprečna trdnost"), od 800 vzmeti in bolj trde vzmetnice.

Najnovejše dogajanje - vzmetnice sistem neodvisnih dvojnih vzmeti, tj. v eni pomlad je drugo pomlad. Seveda, ti vložki niso poceni. Vendar bodo postregli z najmanj 25 let.

Dolžina in širina vzmetnice morajo ustrezati velikosti postelj. Za dvojno posteljo lahko poberem kot eno veliko zakonsko posteljo ali dvema ločenima. Debelina (višina) vzmetnice so lahko različne, odvisno od tega, polnjenje je različna, od 10 do 28 videti debelejši, bolje je.

Najbolj Splošna načela o izbiri vzmetnice. Lezi na njej nekaj minut, v udobno spalne položaje: ramen, pasu in bokov bi se počutim podporo. Potrebovali Boste lahko zlahka prevrne, brez neprijetnosti. Leži na hrbtu, dal roko za hrbet. Idealno bi bilo, roko mora prodreti med nazaj vzmetnice s težavo.

Za tapetništvo, vzmetnice uporabite skoraj vse vrste tkanin. Praktičen in enostaven za uporabo tako imenovanih "klimo" vzmetnice. Ena stran je pokrita z dlako, in drugi - bombaž. Glede na letni čas, lahko pa.

Več artiklov, ki je vredno pozoren na to, da pri nakupu ležišča: oznako "BIO" ali "EKO" na etiketi vzmetnice. Njihova prisotnost kaže, da je v "polnjenje", ki je bila uporabljena le ekološko čistih materialov. To je še posebej pomembno za tiste, ki so nagnjeni k alergijskim boleznim. Za tiste, ki so alergični na prah ali naravnih materialov, zato je najbolje, da bodite pozorni na blazine, polnjene z sintetičnih vlaken ali penaste gume in vzmetnice, prekrita s posebnim anti-alergijske drog. Na primer, z oblazinjenjem iz gumirane bombaž, ki izključuje prisotnosti prahu. Drug način, - vodne vzmetnice. Ne samo, anti-alergijska, ampak tudi vam omogoča, da enakomerno distribucijo teže telesa. Za primer, da bo ustrezala tisti, ki boleče prenosi stiskanje dele telesa, ki so v stiku s posteljo.

Vsakdanje nasveti

  • V prvih mesecih vsak en do dva tedna, nato pa na vsake tri mesece pa novo polje pomlad vzmetnice iz ene strani na drugo in razširi svoje usgov'luknje na strani noge.
  • Pomlad vzmetnice ne upogibajte razširiti in stiskanje. Ne morete skok za otroke.
  • To ni priporočljivo, da bi sedel na isti lokaciji, na robu ležišča.
  • Za vzmetnice je bila vedno čista, uporabite odstranljivo zajema

Vir: myhouse. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика