суббота, 1 февраля 2014 г.

Koncept družinsko gnezdo

Razmislite o naslednji fazi gradnje posamezne države hiš. Po dolgi in boleče mislil, da si lahko končno izbrali hišo in podjetje, ki bo gradil.

V naslednji fazi idejne zasnove objektov.

Idejni načrt določa več različnih del, in ne dejstvo, da bodo isto podjetje, ki ste jih zaupali gradnjo svojega družinskega gnezda. To je nominalno ona bo odgovoren za delo, ki se opravi, ker je najbolj verjetno, da bo deloval kot glavni izvajalec. Vendar pa, prave ljudi v državi izbranega podjetja ne sme biti, nato pa jih povabi od strani.

Najprej povabi predstavnike specializiranih geodetske organizacije za vodenje topografskih raziskav. Da bi še približno hiša projekt, morate vedeti, oblike in velikosti zemljišča, parcele, nadmorske višine, naklone, itd.,

Šele z vsemi temi podatki, oblikovalec lahko ponudi skice prihodnosti stavbe, tako da je idejni načrt se začne merjenje plot. Tako, ironično, je lahko razlika med dejanskimi podatki in je določeno v nakup mesta. V zadnjih letih, vendar pa je za privatizacija zemljišč parcele, ki je potrebna za prodajo, morate katastrske raziskavo, v kateri so jasno definira velikost in konfiguracija parcele. Ampak napake se dogajajo in tukaj, zato, da se prepreči nepotrebne težave v prihodnosti, je potrebno'se prepričajte, da snemanje rezultati meritev. Ti podatki bodo vključeni v dokumentaciji, ki se predloži na državnih zemljiščih organi in drugimi pristojnimi organi. Temeljila bodo v izračunih oblikovalcev.

Ena posledica topografske raziskave bodo Splošna postavitev vašega spletnega mesta. Običajno je to storjeno na lestvici od 1:500 - enega centimetra na zemljevidu ustreza p'pet metrov na tla. Ta načrt, ki vam omogoča, da prikažete vse nianse in posebnosti mesta, ki v velikem obsegu lahko neposneti. Tako je treba vedeti, da je geodetski organizacije, praviloma delujejo s tako imenovano minimalno količina naročila. V večini primerov je pol hektarja. Torej, če je vaš manjše območje, boste morali plačati enak "minimalni znesek", ki je zaradi specifičnosti dela: viri podatkov, transportne stroške, organizacijski in likvidaciji dejavnosti, itd., V nekaterih primerih raziskave je treba izvajati v Baltskem sistem koordinat, in nato še eno in usklajevanje z lokalnimi Oddelek za arhitekturo in teritorialne kataster. Ponavadi, vendar pa nadzorniki so odvisni sistem koordinat in višin, in potem so stroški dela, oziroma se zmanjša.

Najbolj pogosto v fazi idejne zasnove Splošne značilnosti objekta, je že znano. Izvoljeni in steno materiala in vrsto Podlago. Čeprav Temelj ni potrebno, da pohitite, dokler zemljišče ni študiral razlik.

Geologija z ekologijo

Gradiva na temo

Projekti, usmerjeni v prihodnost
Oblikovanje dreves'lesena hiša
Projekti hiš
Projektiranje hiš
Nadaljnje študije spletne strani je, da se "potopi" v globine, in sicer: celovit geološke študije. To, preveč, se bo, verjetno, sklepanje pogodb s podizvajalci organizacija, ki je specializirano za tovrstne operacije in ima ustrezne licence. Za informacije strokovnjaki lahko pokvari plot: " kopati nekaj lukenj, bo treba vrtati več vodnjakov. To je potrebno, da se naučijo, značilnosti tal in podzemnih voda tabela globino. Zemlja je fizična podpora za stavbe, in če je podpora je krhko... no, saj veste, kaj se lahko zgodi v najboljšem primeru bo šel razpoke na fasadi, v najslabšem primeru grožnjo propada. Države hiš sodijo redke, toda tako pa Zadeve ni mogoče izključiti, še posebej, če ste gradijo hiše na hribu ali na tako imenovani plavajoči zemlji. Če to ni mogoče premakniti stavbe na varno mesto, boste morali spremeniti vrsto Podlago. In včasih študija tleh od standardnih temelje morali dati gor in je ležala težka monolitna plošča iz armiranega betona - le bo zagotovila stabilnost. V nasprotnem primeru tvegate svoje zdravje'jamo in zdravo'Yam družino.

Popravkov, opravljenih na drugih lastnosti tal. Na primer, stopnjo zmrzali heaving. Tla v naši regiji zamrznitev približno enako - na globini 1, 2-1, 5 metrov, vendar pushinstall glina, na primer, bistveno višje kot pesek. In to je treba upoštevati med Temelje. To se zgodi, da rezultati geoloških raziskav kažejo, da so podatki na tleh težke opeke stavbe za postavitev ali nevarne, ali tako drago, da gradnja je preprosto nerazumno. Včasih smo morali izbrati in druge stenske materiala.

Na inženirsko-geološke raziskave nameščen tudi globino aquifers v območju. Vaja za ta celoti dobro, ni nujno'nujno, še posebej, če vaš sosed čez ograjo, to že izvrtane in deluje pravilno. Že tu je zagotovljeno, da vam Zab'tam je vodnjak iz tal, ko drillers bo dosegla vodonosnika. Ampak, če ste kupili zemljišče in ni jasno, kaj globine vode in ali je primerna za uporabo, kar je praksa tudi potrebno.

Rezultati inženirsko-geološke raziskave omogočajo oblikovalec za izračun gradnjo Temelj stavbe z vseh negativnih dejavnikov, ki vplivajo na gradnjo in nadaljnje delovanje stavbe.

Kupec mora biti prepričan, da je postavljen v izbrano površino stavbe bo trd in neizprosen, ki so izključene razpoke na fasadi, neenakomerno, odmori inženiring omrežij, kot tudi izkrivljanje okna in vrata odprtine. Strinjam se, to zaupanje je malo finančnih naložb. Vse stroške, seveda, morate optimizirati, vendar v tem primeru skimp ni priporočljivo. Prihranki na geološki zavod, ki v sistem gradnje znesek, zelo majhen delež, da lahko pride do takšnih posledic, ki bi imelo za posledico veliko večji stroški.

Če govorimo o zaporedju dela, mora naročnik zagotoviti geologists pripravljen topografski načrt mesta obravnava podzemnih komunikacije (če obstajajo), in obrisi bodoče stavbe. Samo v prisotnosti takšnega načrta je lahko sestavljena s tehničnimi specifikacijami. Naslednji je kompleks inženirsko-geološke dela, navadno traja en do dva tedna. Včasih zahtevajo članica strokovnega znanja, ampak večina ne brez nje.

Poleg tega v zadnjih letih, stranke začetek zahtevne za izvedbo zapletenih okoljskih raziskovalnega prostora. Toda tudi v najbolj "čist" predmestje težave z okoljem, in tako željo za potencialne lastnike stanovanj, da zaščitijo sebe v tem pogledu je povsem legitimno.

Okoljevarstveniki jemanje vzorcev tal, izvajanje sanitarno-kemični in sevanja raziskava mesto (opredelitev radon koncentracije, pH, težke kovine, olja, proizvodi), mikrobiološke in parasitological, in tudi sanitarno-epidemiološki strokovno znanje. Sklepi na vse vrste gradenj, se je treba dogovoriti z organi gossanepidemnadzora in ohranjanje narave.

Osnutek projekta

Konceptualni fazi ne pomeni, podrobni razvoj bodoče hiše. Oblikovalec mora le kraj začetne skice strukture. To ne pre delo, ki, poleg tega, da določanju značilnosti hiše, vključuje Splošen opis inženiring sistemov in gospodarska poslopja: kopeli, garaže, vzdrževanje enote, če je potrebno - kotel-hiša. V zapletenih pre-načrt dela je vključena in, kar je bilo rečeno zgoraj: topografske, geološki inženiring in okoljsko raziskovanje mesta. Po tem je pripravljen pred-projekta, predlog ali predlog - primarne dokumente, zahtevane za kratki predpisi v ujemanje strukture in pridobitve začetnega dovoljenja ali arhitekturno načrtovanje naloge.

Razvoj predhodne koncept zgradbe, ki je morda edini način, da dobite idejo o predvidenih'predmet in opredelitev jasnih zahtev za nadaljnje oblikovanje. Ta faza je še posebej pomembno pri gradnji velikih hiš (običajno precej zapletena v gradbeništvu in gradbenih inženirskih objektov), saj omogoča skoraj bi se izognili design napake.

V okviru skico projekta so: 3D-modela (comp'računalnik)'predmet in sosednja ozemlja možnost sklenitve različnih zornih kotov, Pref'povoj o'predmet na spletnem mestu, vključno montaža, perspektive in axonometric. Načrti, fasade so sestavljene osi, priprava, načrtovanje, rez stavbe. Avtor meni o materialih in temeljev. Tudi projekt ponuja najboljše možnosti za ogrevanje, vodo, odplake in druge pripomočke za ta predmet'predmet. Tudi dolžnosti'obvezno potekala predhodnih izračunih porabe toplote in energije doma, in stroškov gradnje.

Temelji na konceptu, stavbe in natančno oblikovan formalni pogoji za izbrano varianto projekta so v celoti razvojne načrte, fasade, prerezi, itd. Treba je upoštevati, da le ekipa strokovnjakov lahko, da se zagotovi skladnost pripravljeni dokumenti zahteve normativnih dokumentov na arhitekturo in urbanizem. Pritožbe na strokovnjake, zagotavlja ustvarjanje edinstvenih o'predmetom arhitekture in dosegle rezultate v najkrajšem možnem času.

V fazi idejne zasnove prihodnosti dom se nahaja na glavni načrt in oblikujejo svojo arhitekturno podobo. Seveda, za katere velja, da mnoge omejitve in predpise: zdravje, ogenj, itd.,

V predlogu projekta, ki vključuje izbor barve fasade (po možnosti v več različic) in vrsovicka prihodnosti stavbe v obstoječe krajine. Poleg tega naj bi bilo na voljo pre-konstruktivno odločitve, ki so potrebne za neposredno delo dokumentacijo.

Oblikovalci ne skica konstrukcije, make up študijo izvedljivosti projekta, ki predstavlja glavne značilnosti stavbe, inženiring sistemov, gospodarska poslopja, in zagotavlja tudi oceno gospodarskih kazalcev o'predmet.

Vladimir MIKHAILOV

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика