воскресенье, 25 мая 2014 г.

Oaza poletna idila oddaljenosti, terasa, lesena terasa, terasa, lanai, poletno teraso

Oaza poletna idila oddaljenosti

Koncept "teraso" za večino od nas povezujejo s toplo, malo zamašen poletnih večerih, unhurried pogovor nad Skodelico čaja in miru državi živijo. Za mnoge, terasa - net'capacious atribut South American kmetiji-hiše in vile, ker take arhitekturne oblike vključuje m'kaj je podnebje, medtem ko so vremenski pogoji v CIS ne more biti imenovan stabilen.

Danes je mogoče ne le, da se glasi približno terase ali videli na TV, če pa želite, in da ta gradnja, uporabnost in udobje, da preživijo čas v krogu sedmih'th. Posebna prizadevanja ne bodo imeli, da preživijo, tudi če država hiša je bila zgrajena. Če je gradnja v koči, ki je v teku, samo greha ne pripisujejo to majhno sprostitveni prostor.

Oaza poletna idila oddaljenosti

Iz hiše na vrt,

Najprej se morate odločiti, kaj smo dejansko želeli terasa, teraso ali gazebo. Glavna razlika je, morda, med gazebo in teraso. Da, gazebo je ločeni zgradbi, ki ne vključuje vse stene, medtem ko terasa je nekakšna meja med hišo in vrt.

Veranda - razširitev do hiše. Prav gotovo je prekinil steklo Okna na treh straneh prostora, ki ni nič drugega kot drugo neogrevani prostor. To je nekako zimski možnost terase.

Če primerjamo te tri strukture, lahko rečemo, da terasa - vrste balkon na zemlji. V skladu z načelom balkon lahko naredite, je, da pustite odprta, delno zastekljena, ali zaprete tako, da bo poleti vrt ali samo spletno mesto za prijeten oddih.

Pogosto teraso služi kot prehod iz hiše v zimskem času ali na vrtu, tako da se pogosto imenuje prehodom na vrt. Kot pravilo, terasa, primerna za uporabo samo v lepem vremenu, ker ni kurilnih naprav se ne opravljajo.

Ne smemo zamenjevati teraso s poletno kuhinjo - prvi je namenjen izključno za prosti čas in ne dovoli, kuhanje, shranjevanje pribora in organizacija skladišča narave. Na terasi ne polagamo nobene zveze, razen za razsvetljavo. In seveda to nima vhodna vrata - vhod iz dvorišča ali vrt je prost.

Kaj se začne teraso

Terasa običajno pripisujejo hiši, tako da zagotovo je, tla in strop, vendar pa niso vedno steno.

Oaza poletna idila oddaljenosti

Ker vrt je nadaljevanje hišo, mora izpolniti arhitekturne značilnosti osnovne konstrukcije. V nasprotnem primeru bo izkrivljala celotno strukturo. Če je ta majhna stavba, in terasa površine ne sme biti več kot nekaj kvadratnih metrov. No, če ste se odločili za izgradnjo Palače, si ne more skromno poletje Igrišče.

Kot pravilo, terasa površine ne presega četrti del celotne površine v prvem nadstropju. Na primer, če območje prvem nadstropju 40 m2, terasa, zato ne sme biti večja od 10 m2.

Na drugi strani, saj teraso služi kot prehod iz hiše na vrt, slogovno, mora upoštevati ne le osnovne konstrukcije, ampak tudi oblikovanje krajine. Ne manj pomembne in v skladu z dodelavo materialov za gradnjo terase - zaključek hiše mora biti v harmoniji z dekoracijo poletnih Igrišče. Seveda, načrtovati gradnjo terase bolje. Nato ga je mogoče zmanjšati na glavni Temelj hiše, je treba le nekoliko dvigniti raven tal do 15-30 cm - tako, da na spletnem mestu so bili ena - dva koraka. To se naredi v prvi vrsti, da se ločijo teraso z vrtom. Vendar, terasa se lahko gradijo in na drugi ravni, ampak v tem primeru bo več kot balkon.

Ni pomembno, če vam je všeč poletje gradnja ni bila predvidena, - je priključena na enak način kot katero koli drugo. Za pritrditev na teraso ni'obvezni sestavni del fasade - vse je odvisno od želja lastnikov. Obstajajo tudi tako imenovani Evropski in naši Slovanski'Jansky, načela gradnje glede na terase. Torej, če Evropejcev, ki se uporabljajo za odpiranje in ničesar skriti, in terase v njih, praviloma se nahajajo na sprednji strani ali po'vožnja do hiše. Ker je tako hedonistic prostorov, kot pravilo, še vedno odprta, in svoje stene pogosto služi kot žive meje, za oblikovanje boljše z Južno, jugovzhodno ali Jugo-Zahodni strani.

Atribut vse terase - sajenje: bolj zeleno, bolj privlačne bo videti poletje Igrišče. To bi pam'ne pozabite, da zelenice in bo streha ustvarjanje sence, in del hiše bo ostala v senci. Zato, ustreznosti umestitve takih objektov s toplo roko povečuje. Toplota sonca najprej, boste morali rastlin, ki so sestavni'capacious del terase, in drugič - stene, ki potrebujejo, da se ogreje. Vendar bojte sončni svetlobi ni potrebno kož iz njih in streho in ograjo (v živo ali umetno), in po več in dežniki, da namestite.

Kot je za obrazec, na terasi lahko skoraj vse pravokotne in poligonske, polkrožno, raztegne ali diamantne oblike. Vse je odvisno od nastavitve osnovne konstrukcije.

Edini pogoj, ki ga je treba upoštevati pri načrtovanju in gradnji teras, - da poskrbi ravno površino. Če je teren ne izpolnjuje te zahteve, morate premakniti na terasi, ali za pripravo mesto umetno - za primer, da se prekine hrib ali lopato.

Pogled navzdol

Opremljeno teraso, najprej, morate pozorni na tla. To služi kot zelo podlago, na kateri bomo preživeli poletni večer. Tla na terasi razporedi na enak način, kot katero koli drugo razširitev. Temelj, nato peščena blazino, plast gramoza, screed in tla. Opustiti je Temelj je zelo nezaželeno, ker so tla se lahko pade, kar bo privedlo do pogrezanja mesta kot celote, ki je v tem primeru, se prepričajte, da gredo do kleti.

Vendar, če ni podlage, ki se pogosto uporabljajo kot osnovo za konkretne osnove. Pomembno je tudi, da strmine tla so bila 1-2 stopinj v smeri od doma, brez vode bi moralo potekati pod stene.

Oaza poletna idila oddaljenosti

Terasa tleh, je priporočljivo, da se določi keramika, tlakovanje, klinker ploščice ali kamen. Lahko tudi betonska tla, beton ali asfalt - izberite to možnost, ekonomski lastniki, omejene vire. Drevesa'Jan topla tla, udobno in prijetno. Zlasti pomembno, da se v primeru, da so stene lesa ali hišo sam dreves'vse.

Pri oblikovanju tla, kot poletno teraso, na Splošno, morate upoštevati Splošne slog stavbe. Tako, drevesa'Jan tla bo videti slabo glede na ogromne stene z marmorjem, in komaj betonski tlakovec bo v harmoniji z rustikalnim dnevnik.

Izbira ploščic, pam'ne pozabite, da mora biti izdelani za uporabo na prostem, imajo visoko trpežnost, da bo hladno odporne in imajo posebno protidrsno prevleko. Polaganje strešnika temelji na načelu posebno lepilo iz suhe gradbene mešanice.

Oaza poletna idila oddaljenosti

Ko o ali klinkerja tlakovanje pomembno, da spoji med elementi niso bili preveč široko, sicer pa bo padel na noge, poleti pohištvo. Bolje poleg tega, da določi luknjo z pesek in kamen. Na drugi strani, pam'ne pozabite, da pri nizkih temperaturah vode v sklepih med ploščicami, zamrzne in lahko prispeva k lomljenju gosto prilagojena drug drugemu "gradniki". Zato, minimalna potrditev, da greš.

Kamen ali boulder postavi kot na tlakovanje vrt poti. Pomanjkanje takega kritja je pretiranega mraza.

Drevesa'Jan tla, je bolje, da je ležala na drevesih'lesene palice, obdelan s posebno bitumna ali olje, do krova, tako hitro, kot je mogoče, je usahnil po dežju in je bila ločena od raw zemljišč. Edina resna pomanjkljivost dreves'leseno prevleko, ki je po dežju postane spolzka.

Posebne težave z ustanovitvijo betona ali asfalta pločnika ne bo prišlo. Čeprav je inter'jer tem nadstropju ni okrasite.

Ograje ograje spori

Streha je enako neto'capacious del terase, kot tla. Če teraso, oddaljena od doma, je običajno z'združiti z hišo skozi streho, ustvarjanje neke vrste galerija - prehod. Strehe, kot tudi druge elemente za podaljšanje mora ujemati arhitektonski videz stavbe. "Vizir" terase pogosto zajemajo istega materiala kot top hiše: skrilavca, keramične, kovinske, ali skodle, iz bakra ali jekla, pločevine, trst, itd varianta naprave stekleno streho. Za takšno pokritost s posebno visoke trdnosti stekla, ki so namenjeni samo za streho. V tem primeru, terasa bo videti zelo elegantno in na to bo vedno Sončno. Vendar pa ni vedno takšna streha je skupaj z slog hiše. Zato je bolje, da se posvetujete z arhitektom.

Poleg tega veliko pozornost je treba nameniti naprave za odvodnjavanje - med meteorne vode je treba tako daleč od terase, po vsem,, da se posuši bo dovolj dolgo, in tekočine lahko poškodujejo stene hiše.

Stene poletje razlogov lahko zelo pogojno. In ker terasa - poletje Igrišče, ne teraso, njegove stene so včasih izvede le dekorativno funkcijo. To je lahko ograja okoli oboda območja (kovani, drevesa'lesa, protja), varovanje grmov ali rože, itd je Mogoče enoto in je mala, višina, pol človeške rasti, ograje, ki bo postavljena lonce z rožami ali ki bo curl trte.

Vendar pa je možno in polno steno, najboljši material, za katerega je steklo. Glazirana ograjo preskoči potrebno količino svetlobe (kot na poletni področju bi morali biti vedno toplo in hkrati zaščititi terasi pred močnimi vetrovi, nevihte, dež in drugih vremenskih katastrof.

Omejitev je prostor, terasa, dopust maksimalni znesek "zrak"na terasi pogledal pritrjena "kletki". Masivni zidovi vizualno zmanjšati območje razširitve.

Stavbe teraso, ne bojte se, da združujejo naravni kamen, les, kovine, steklo. Ta arhitekturni obliki pomeni prost ravnanje materiala. Bolj izvirni od teraso, bolj privlačna hiša.

Kjer je udobje

Vrstne "balkoni," kot običajno. Nekdo, ki ima rad, prostorno, odprite razširitev ni ograjeno nič, tako v notranjosti je bila veliko več prostega prostora. Drugi imajo raje majhne prijetno balkoni s ograje, veliko cvetja in poletje pohištvo. Slednja so lahko narejene iz slame, plastika, kovine, les.

Seveda, če teraso maksimalno zaprto, se lahko ustavite in tradicionalnih doma pohištvo, vendar ne smemo pozabiti, da to je kul, vlažno in, seveda, neogrevana, in zato običajno pohištvo bo hitro ne.

Pomembno je, da terasi pohištvo je bilo preprosto (kot je to pogosto naj bi iz hiše in da bi bilo) in prostoren (sedi na stolu ali na stol, smo lahko vrtne opreme, in s tem, udobno nasloni za roke, širok sedež in nazaj, ne bo odveč ). Idealna možnost za terase je enostavno zložljiv pohištvo: stoli, senčniki, mize in stoli. In to je samo ena velika, debela in neroden je treba izogibati. Ne smete nered terasa - ona potrebuje prostor.

Elementi vrt dekor - luči, figurice, polica - v zmernih količinah, in s spretno izbiro sloga se bo dalo teraso čar in čar.

Zelena zakoni

Eden od glavnih dekorativne elemente terase - zeleni: vse vrste rastlin v začasno in tla, lonci in korita, različne ograje in cvet postelj okoli mesta. Izbira rastlin je odvisna predvsem od klimatske cone in okoljski pogoji. Na primer, eksotične kaktus ali agave tudi s skrbno nego je malo verjetno, da preživijo v našem bendu. Za klimatske razmere Ukrajine bo pristop ograjo iz rose Bush ali bokov. Lila, weigela, Bush buddlea, spirea, šimšir primerno tudi za terase objektov, ki so prijetni na moji gostitelji cvetenja in zaščito lastništva iz radoveden oči.

Oaza poletna idila oddaljenosti

Nepogrešljiv element vrtne terase - creepers: vse vrste trte in grozdja. Kot dodatno kritje za večjo zanesljivost, lahko izkrca teh trajnic in trav, kot delphinium, Maklaya.

Vendar pa si ne bi smeli vpletati v svetovnem zasian prostor (zlasti krupnomery, visok dreves - senca na terasi je treba, vendar ne sme zapustiti mesto. Ne neprehodno goščo s poleti terenu, ne nujno'in se prepričajte.

Na žalost, veliko toplotno zahtevnih rastlin, ki se uporabljajo za ureditev terase, zimski lahko umre ali zahtevajo še posebej skrbno nego. Glavni problem z okrasnim rastlinjem, na poletni podlago tal zamrznitev na prvi zmrzali. V tem primeru ekipa zasnovo krajine, je priporočljivo, da namestite sistem ogrevanja materiala, ki zahtevajo precejšnje finančne odhodke ali blog muhast rastlin za hladno obdobje v hiši.

Prav tako morate uporabiti drenažo v ciljni rastlin. Drenaža je dal na dnu lonci, sodov ali škatle pod zemljo. Bolj pogosto se za te namene uporabljajo claydite.

Načrtovanje, gradnjo in opremljanje teraso, je najbolje, da se posvetuje s pokrajino oblikovalec in arhitekt - strokovnjaki, ne samo izbere pravo velikosti in materialov za stare stavbe, temveč bo tudi pomagajo izbrati rastline, ki dobro kombinirati med seboj. Terasa je zadovoljen z užitek, sprostitev in udobje. Zato je vse, tudi najmanjše funkcionalni in dekorativni elementi tega modela se opravljajo brezhibno.


Vir: popravila stanovanja v smremont. com

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика