пятница, 1 августа 2014 г.

Narcisa 2008-04-29 15:32:05

Gradnja in rekonstrukcija.

Narcisa
2008-04-29 15:32:05

Narcisa (NARSISSUS L. ) Ena od največjih pomlad okrasnih rastlin. Ta trajnica prevračanja rastlin v družini amaryllidaceae (AMARYLLIDACEAE Jaume).


Obstaja na tisoče vrst to resnično vsestranska rastlina, ki izgleda super v vsak kotiček vrta. Narcisa se lahko uporablja zelo pogosto - za sajenje cvet postelj, za skupine, na travniku, rezano cvetje, pridelava, gojenje, kot lončnice v zimskem času. Ta trajnica prevračanja rastlina, raste, cveti, obrodi sadove spomladi in zgodaj poleti. Za razliko od Tulipanov žarnice daffodil več let, zato je njegova struktura in razvoj bolj zapleten, kot da je iz Tulipanov. V bučko nenehno kopiči lestvice, smrti starega in novega. To je določeno z naravo razvoja ledvic regeneracijo, ki vsako leto so določena na vrhu Donets mešičkov in povzroči premik tehtnice na obrobju. Kopičenja lestvice (9-17 kosov), Narcisa lahko živi do 4 let in v tem času bučka velikost poveča. Nato zunanji lestvice postopoma die off, spreminja v zaščitni lupini.


Vegetativno razmnoževanje kulture se izvaja za otroke, ki so oblikovani v axils od čebule v obliki lestvice. So kot smrt lestvice, se sprosti in postane neodvisna rastlin. Otroci so ločeni od matičnega svetil (glede na pogoje, v 2-4 let) le po smrti lestvice v sinusov, ki so živeli. Skupaj nastanek ledvičnih prenovo Narcisa - od trenutka, ko polaganja pred cvetenjem poteka na 24-25 mesecev. Tako kot večina trajnic, rastne razmere Narcisa ugotoviti ne samo, cvetenja, vendar je izhod sadilnega materiala - količino in kakovost. Mlade čebule, pridobljen iz otročiči, samo 3 rd leto bo dosegla najvišjo stopnjo reprodukcije. Zato, narcise v gojenje ni priporočljivo, da izkopljemo prej kot v 3 letih po saditvi. V peduncle je narcise je brez listov, tako da za razliko od tulipani rezanje barve, ne vpliva PA na kvaliteto in količino mešičkov. Korenine dosežejo dolžino 30 cm, vsako leto Jih umre. Njihova življenjska doba je 10-11 mesecev. Najbolj intenzivne rasti korenin zaznamoval padec, deloma zato, ker rastejo spomladi in zelo malo v zimskem času.


Narcisa raje dobro osvetljeno, zaščitena pred močnimi vetrovi področjih. To se lahko gojijo v vseh tal - od peščenih, da ilovnata - pod pogojem, da je dobro, da odteče kot stagnacije vode povzroča podtalnica žarnice. Na težkih glinenih tleh za izboljšanje njihove mehanske sestave dodajanje peska 20-30 kg / kvadratni m ali šote 10-15 kg / kvadratni M. Narcise rastejo na šote'lesena tla. Naj pam'spomnite se samo, da je optimalna pH vrednost tal na Narcisa 6, 5-7, 0, ko je pH manjši od 6, 0 boste apnenje. Pri pripravi tal za prve narcise kopanje na globini 30-35 cm storiti v juniju. Hkrati bi z organskimi gnojili (kompost 15-20 kg / km. M). Svež gnoj se lahko izvede ne pozneje kot eno leto pred pristankom na stopnja 15 kg / kvadratni M. 15-20 dni pred sajenjem tal spet izkopljemo in bi superphosphate in kalijeve soli (50 in 30 g / kvadratnih metrov).


Najboljši sajenja je od sredine avgusta, vendar ne kasneje kot septembra. Nizozemski priporočamo, da posadimo čebulice takoj po kopati, po ločitvi otrok. Menijo, da zgodnje sajenje narcise ščiti žarnice sušenje med skladiščenjem in zagotavlja dobro priložnost, da se koren in razvoj močnega koreninskega sistema za zmrzali. Take rastline popolnoma cvetijo spomladi. Čebulice morajo biti posajene na razdalji 15-20 cm drug od drugega do globine 12-15 glej Narcise na našem območju priporočljivo je, da skrijete pred mrazom. Mulčenje šote in drugi material (listje, slama), plast 6-8 cm, je potekala z zmrzovanjem tal. Spomladi mulčenje lahko omili, ki jih metali v hodniku.


Nego je sistematično gojenje tal (kot narcise zahtevne njeno prepustnost zraka). Zalivamo, kot je potrebno, in za celotno globino koren (30 cm). Obstajajo dokazi, da je uničenje Boer'Yanov v obdobju rasti narcise in še posebej na koncu vegetacije močno zmanjša zmogljivost, saj se pospešuje sušenje rastlin. Prvi 3 gnojenje (v obdobju množičnih sadike, nadobudni in maso cvetenja) lahko naredimo isto. Običajno prispevajo nitrophoska: prvič 100 g / l na 1 cm. m, nato - 60-70 g / l na 1 cm. M. Četrti krmljenje se izvaja po cvetenja. S tem uvedla fosfat (2 dela) in kalij (del 1) gnojila, le 50-60 g / kvadratni M. Norme, navedene so približne, ker optimalne odmerke gnojil je lahko nameščen le na podlagi rezultatov agrokemični analizo. Vse smeri podane za namakanje in kasnejše mulčenje suhe zemlje ali šote.

Začnite dvigovati, ko zapusti start, da porumenijo, brez čakanja za celoten upad. Zakasnjen za kopanje. Za pozno trgatev nekatere skupine narcise obliki nove korenine, ki so se hitro poškodujejo tudi med kopanjem in sajenje in žarnice so zato slabo koreninami.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика