пятница, 29 августа 2014 г.

Delo s vezane pravilno 2007-09-13 16:23:21

Gradnja in rekonstrukcija.

Delo s vezane pravilno
2007-09-13 16:23:21

Vezane lesene plošče, lahko zdravimo na več načinov, kot standardni ročni in električni lesnoobdelovalnih orodja. Vendar pa je treba opozoriti, da lepilo v vezane plošče povzročijo hitre obrabe z rezalnimi orodji, zato je priporočljivo, da uporabite orodja iz trdih zlitin. Vezane lesene plošče, mogoče tudi zmanjšati s pomočjo sodobne rezanje sistemi, laserski žarki in hidravlični sistemi, ki so pod pritiskom, da 3500 bar.

Žaganje

Najboljši rezultat-rezanje, pridobljene z uporabo lepilnega traku ali disk žage. Za pridobitev čisto zmanjšanje, rezanje mora biti izvedena pravilno. Prvi rez je narejen na smer vlaken na sprednji strani, nato pa skupaj. Ta metoda omogoča, da se prepreči delitev na vogalih. V najboljšem primeru, obraz vezane plošče za rezanje je potrebno ročno ali trakom videl, na zadnji disk ali odraslemu. Ko rezanje krožne žage, je priporočljivo, visoka hitrost in nizka stopnja vložitve prijave. Omejitev prodor zobe krožne žage morajo biti majhen.

Vrtanje

Luknje z gladkimi robovi dobili, če vaja je dovolj ostri in opremljen s sprednjim rezalnik. Vrtanje je treba izhajati iz sprednje strani. Rosmalen na hrbtni strani plošče je mogoče izogniti z uporabo znanja stanja.

Uporaba nohti

Za plošče, stene, strop in tla so najbolj primerni nohti z vrvico ali posebni vijaki, priporočljivo je, da je klobuk, ki je bil skrit ali depresivni. Za skrivnost, zabijanje žebljev prilegajo, kot običajno, žice, žebljev. Kislinsko odporne nohte se priporoča za pribivanija nohti zunanje sooča plošče, ker zagotavljajo najboljšo zaščito pred rjo na površini.

Dolžina nohti morajo biti 2. 5-3 debeline plošče. Primerna je interval med nohte za plošče za stene in strop - 10-20 cm vzdolž robov, 20-30 cm v sredini, odvisno od obremenitve in vrsto nohti. V plošče iz tal interval je treba 20-30 cm vzdolž robov in 40-50 cm v sredini. Zaradi dejstva, da je struktura vezane lesene plošče, pločevina, trakovi furnirja z prečni vlakna, je možno, da kladivo v nohte blizu roba. Primerna je razdalja do roba plošče v 12-15 mm

V strukture, ki so odporne na stres, pomembno vlogo za njihovo integriteto ima moč in določitvi nohti. Nohti potrebujejo, da rezultat v pravilnem vrstnem redu, bi jih bilo treba dolgo, z velik klobuk. Lahko uporabite vijake. Kot je navedeno zgoraj, določitev modela je mogoče izboljšati z uporabo lepila na sklepih.

Vijak z'enotnosti

V številnih aplikacijah vezane plošče so pritrjena z vijaki. V dodelavo, v proizvodnji Kabinet pohištvo, razstavnih in ladjedelništvo, prednost je vijakov. Pomožne luknje lahko pre-izvrtane, odprtino v plošči, mora ustrezati premer vijaka in manjšo luknjo na ohišju; premer slednje bi bilo polovica od prejšnje. Skp vijak privijete, ne sme prodreti v obraz lesa. Če uporabljate nohte z dome-vodi, morate uporabiti podložke. Ko zavarovanje vezane lesene plošče, oplaščenje za kovinske dele načrta, lahko s posebnimi vijaki za pritrditev vezane plošče s hrbtne strani, brez poškodb na sprednji strani.

Plošča iz tal tovorne posode, prikolic in polprikolic so običajno pritrjena na kovinsko ohišje z samolepilni priključek vijak z vrvico. Na primer, vezane plošče debeline 27 mm, lahko so pritrjeni z vijaki M6h40 mm Vijak prvi vstopi vezane lesene plošče, pločevina in nato kosi, s niti iz kovine. Ta metoda je zelo hitro.

Tanke vezane plošče za prevoz stroja-stavbe tudi enostavno vgraditi na kovinsko konstrukcijo s pomočjo zgoraj navedenih samolepilni priključek vijaki. Vezane plošče enostavno priviti. V luknjo za vijak mora biti na 2 mm več premer vijakov. Pod klobuki vijakov morajo biti podložke in matice za zaščito površine plošče. Da bi se izognili poškodbam lesa pod vijakov ne privijte vijak zelo veliko. Če furnir, ki se uporablja na prostem, preveč tesen bolt bi lahko zaduši na površini plošče, in to bo nabreknejo pred vlago. To bo pripeljalo do nastanka razpok na površini vezane plošče okoli vijakov.

Ključavnice, tečaji, police, itd., lahko enostavno in varno pritrjena na površini vezane na kateri koli strani ali edge. Je najbolj trajno pritrjevanje s pomočjo pritrdilne naprave. Če želite postaviti vijake na robovih plošče luknjo je treba vrtati.

Namestitev

Vezane lesene plošče, je lahko pritrjen na strukturo z uporabo lepila, nohti, kavlje, vijake, kovice ali vijaki. Pri izbiri metod, je pomembno upoštevati pogoje, ki so potrebni vzdržljivost in videz. Pred namestitvijo vezane plošče morajo biti pripravljeni z vidika končnega pogoji uporabe, je treba sprejeti ukrepe, da bi preprečili morebitno širitev ali stiskanje plošče iz izpostavljenost vlagi ali spremembe temperature. Potrebno je razlika v mesto s'povezava 2 mm Lahko uporabite elastična polnila, na primer, med robu plošče in jeklen okvir. V konstrukcij z ogrevanjem mora zagotoviti zadostno prezračevanje vezane plošče.

Vrste z'Dani

Sklepov in s'edinosti, so pomembne komponente, ki je vezan strukturo. Obstaja veliko vrst z'enotnosti vezane plošče: list kup z'povezava prst in drugi. Ko je opravljeno pravilno, zagotavljajo zanesljivo design stene, tla in nosilnih elementov. Se konca vezane lesene plošče, pločevina je seveda najbolj občutljiv del, tako da posebno pozornost je treba posvetiti zdravljenju sklepih, še posebej, če vezane lesene plošče, namenjene za uporabo na prostem.

V stene in stropi so priporočene s'enotnosti rit, odprite utori-Sleme, zložen in s'enotnosti proge. V aplikacije na prostem, različne'enotnosti proge dal najboljšo zaščito iz zunanjega vpliva. Vertikalni in horizontalni profili, izdelani iz aluminija, učinkovito zaščito robu vezane plošče. Odpornost na rjavenje da je primeren material za fasade. Vendar, če za arhitekturnih razlogov, pri uporabi zunaj prednost je odprt z'enotnosti, rob se ustrezno obdelajo. Približno 2 mm / m, morajo biti shranjeni v okviru razširitev plošči. Na'povezave rit, ta razdalja mora biti enaka 3-6 mm Utori-veslanje'enotnost se običajno uporablja za tla in plošče, ki pridejo pod streho. To učinkovito preprečuje dvigovanje plošč in poškodbe kritine sposobni prenesti težkih bremen, kot je to običajno pri'enotnosti rit. Pult se montira s pomočjo skritih Pralaya nohti.

Najboljši nosilna zmogljivost je dosežen z uporabo stopenjske profil ali podobnih posebnih profil, s prirobnicami, ki podpirajo robovi, ki mejijo plošče. Tako so profili ki se uporabljajo, na primer, v konstrukcija tal posode za prevoz blaga ali priklopnikov.

Lepljenje

Vezane lesene plošče, neobdelane običajno prilepljen vsak les lepilo. Izbira lepila je odvisna od količine dela vsebnost vlage v procesu končne uporabe in moč, ki zahteva. Pogoste vrste lepila: PVA, fenol, epoksi, poliuretan itd PVA Lepilo je primerno za notranjo uporabo. To lepilo je brezbarven in ima dober oprijem. Fenola in epoksi lepilo imajo visoko trdnost vezi, lahko prenesejo težkih pogojih okolja. Ko lepljenje iz vezane plošče s kovinsko priporočljivo epoksi lepilo tipa. Kontakt lepila, ki se običajno uporabljajo za lepljenje večjih površin in s katerimi se soočajo vezane lesene plošče, namenjene za uporabo v zaprtih prostorih.

To ni priporočljivo, da se lepilo laminirane vezane plošče. Vezane lesene plošče, film-coated ne more dolgo vezave. Če vezane plošče, film-coated pritrjena z lepilom, lepilo površine morajo biti očiščene do plast lesa, na primer, s smirkov papir. Zaželeno je, da je lepilo, ki je bil epoksi. Stick površina mora biti suha in čista.

Lepilo je treba nanesti enakomerno na obeh površinah z valjčkom ali čopičem. Želeni tlak je doseženo s pomočjo sponke, vijaki ali žeblji. Primeren interval med nohti - 1 nohtov 40 cm2. Odvečno lepilo mora biti odstranjen, preden se zdravi. Morate vedno skrbno preberite navodila, lepilo, proizvajalca.

Brušenje

Površina vezane lesene plošče, ki je ponavadi polirani razmeroma grobe brusni papir (št. 80 - 100), ki je pravokotna na teksturo lesa. Če želite izjemno gladko obdelavo, na primer za visoko kakovostne prevleke, je priporočljivo, da drobnozrnatega brusilni papir v vzdolžni smeri strukture lesa.

Površina končna

Polirani, gladka površina iz vezanega lesa je odlična osnova za nadaljnjo dodelavo. Vezane lesene plošče, lahko kasiraamat, lepljena, da barve, da impregnate posebne barve ali z raztopino, itd., Ko izberete barvo ali gline rešitev, je pomembno upoštevati nagnjenost za nastanek razpok na obloge lesa. Površina je lahko pokrit z laminatom ali furnir dragocenega lesa. Morda uporaba tankih filmov. Vezane lesene plošče, lahko tudi zajeta s Ozadje. Če vezane plošče so shranjene v visoki vlagi, pred obdelavo jih mora biti suh, da normalno vlago. Površino je treba temeljito očistiti od prahu, s'pojavil kot posledica predhodne obdelave. Ta postopek je treba ponoviti, preden vsaki fazi obdelave. Odvisno od zahtevane kakovosti, se uporabljajo od 1 do 2 nanos plasti.

Matiranje

Da poravnate robove plošče po rezanju jih lahko nekoliko ostrogat. Najboljši rezultat je dosežen, če je letalo v smer, iz kotov na sredini, s čimer se prepreči delitev na vogalih. Roba plošče lahko tudi brušen. Slikarstvo konča potekajo 2-3 krat akril barve s posebnimi dodatki.

Premaz

Les je naravni material, ki se širi in pogodb glede na integriranih vpliv temperature in vlažnosti okolja (kljub cross-furnir plasteh znotraj plošče). Znotraj sprednji furnir obstajajo razpoke ki se razširijo in skrči pod vplivom vlage različic. Zaradi teh razlogov je potrebno predhodno sprožilni kasnejše obarvanje. Uporabite elastična barva, s pomembno pravo kombinacijo barv.

Slikarstvo na papirju popolnoma preprečuje nastanek razpok v barve plast skozi vlažnost V pogojih visoke vlažnosti in uporabo zunaj vezane plošče morajo biti pobarvane in na hrbtni strani. V takih pogojih obdelave koncu obrazi pomembno, in je treba storiti zelo previdno večkrat. Vezane lesene plošče, namenjene za uporabo na prostem, morajo biti pobarvani s posebno barvo.

Slikarstvo

Uporabo barve daje furnir iz naravnega textural vzorcev. Površina je lahko naslikal v celoti, ne da bi pri teksturo lesa. Barve se uporablja tako, da ščetko ali pršilom. Barva vezane sprejemljiva tako za notranje in za zunanje končna. Ampak pred končno barvanje površine je treba obravnavati s posebno rešitev, da se prepreči modro in gliv, kot biološka stabilnost transparentne barve so omejene zaradi najmanjšo vsebnost onesnaževal'povezuje snovi.

Lakiranje

Brezove vezane plošče z lakirani površini je prijeten na pogled in enostavno vzdrževati v čistem stanju. Pred premazom, površina plošče morali grind natančen emery papirja. Prah se pridobiva ko poliranje, morajo biti pazljivo odstraniti, in površina prekrita razvezanih za nohte.

Nakup DSP, DVP, MDF, vezane plošče v Kijevu.


VIR: rmnt. ru

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика