четверг, 23 января 2014 г.

Vrste čistilne naprave in metode zdravljenja gospodarskih bittova odpadne vode



Objekti lahko razdelimo na tri vrste tehnoloških načelo odplak, - mehansko, kemično in biološko, ki se lahko kombinirajo med seboj, tvorijo sistem multi-faza čiščenja.

Greznic


Septic - (ang. septic, od grškega.. Septikós putrid, purulent). V mehansko čiščenje metoda uporablja lastnost naravnih self-čiščenje odpadnih voda. Najenostavnejši čistilne naprave te vrste greznic, v kateri čiščenje odpadne vode, ki se proizvaja za filtriranje in čiščenje lastnosti tal. A septic tank je čiščenje manjše število (do 25 m3, redko do 50 m3 na dan) odpadne vode. Se je septic tank, podzemne sedimentation tank vodoravni tip, ki je sestavljen iz 1-3 kamere, s pomočjo katerih dosledno tekoči odpadki. Pred-obdelan (obračun) v septic tank odpadne vode, ki se nato biološko obdelavo na področju podzemnih filtracija ali pesek, peščeni filtri. The septic tank je z zamudo do 90% trdne snovi. Septic tank zahteva redno (enkrat v 7-10 let) čiščenje filtra polja. Prvič, kanalizacijskih vod vnesite septic tank, kjer je del netopne frakcije se usede na dno, in drugi del, začne se sprehaja in do razpada z dodelitvijo značilno "močvirskih" plinov. Tu je, tako imenovane anaerobne mikrobne razgradnje. To izpustov metana (za nekatere naprave te vrste se imenujejo digester). V rezultat, imajo vodo, očiščena za 60-70%, in neraztopljenega frakcij na dnu septic tank. Za naslednje čiščenje odpadnih voda izpolnjuje tal. Sveti uporabo septic tank tokov majhne dele, ki so služili v filtrirno rastlin (filtracija dobro, polja pod zemljo, filtracija, filtriranje jarkov ali pesek, peščeni filter) in filtrira že na tleh, ki je idealno okolje za mikroorganizme, jesti in uničiti organskih snovi. Ta proces se je njihova rast upočasnila, v zimskem času, saj tal zamrznitev aktivnost tal bakterije pade strmo in odpadne vode, brez zdravljenja pronica v podtalnico. Kot je za raztopljenih delcev na dnu septic tank, jih je treba odstraniti z blatom, cisterne.

Ta metoda se uporabi, da tudi filtriranje tal z relativno nizko raven podzemne vode (več kot 2,5 m). V prisotnosti tal z šibka sposobnost, da absorbira (apnenec, glina, ilovica, visoka raven podzemnih voda) je urejeno umetno filtracija objekta: pod plastjo drobljen kamen je filtriranje plast peska, iz katerega obdelane vode je usmerjena skozi odtočno cev na relief (a jarek, jama, jezera in t. p. ).
Prednosti mehansko čiščenje metoda vključuje: nizka cena, nestabilnost, pomanjkanje potrebnih reagentov, enostavno vzdrževanje. nekatere hidrogeoloških razmer (nizka raven podzemne vode, ki ustreza slabosti vključujejo dejstvo, da je gradnja podzemnih filtracija zahtevajo tal). Če nefilmuoja ali slabilita tal je treba urediti pesek, gramoz, filtri ali filter jarek. Se spomnite layer cake loose gramoz, pesek in odvodnjavanje. Globina konstrukcije doseže 2-2, 5 m, njihova vrednost pa se poveča dramatično. Kot pravilo, obdelane vode iz globine približno dveh metrov, imajo za črpalko.

Treba je dodati, da so vsi ti objekti zasedajo precej prostora: več kot 10 m 2 s peščenih tleh in 10-30 m 2 za ilovnata tla. Področja, ki je tal filter, primeren za transport, gradnjo, sajenje drevesa. Vonj odplak na vrtu je na resne pomanjkljivosti. Poleg tega je potrebno občasno odstraniti mulj iz septic tank z blatom, cisterne, in tudi, da menijo, da vrhnjo plast filtriranje medijev postopoma glasno suspendiranih delcev.

In končno, da se zaveda sanitarno zaščito pas za uničenje takih objektov od doma (5 m), dobro ali wells majhne votline (do 25 m). V septic tank ali digester odpadne vode se obravnava na največ 70% (50% v zimskem času). Ta metoda se uporablja v majhnih količinah odpadkov, nastalih v gospodinjstvih (ne več kot 1-3 m 3 / dan). Če funkcije spletnega mesta, ki ga stojalo to ne uspe, delavci SES takšnega objekta, je za izgradnjo ne bo omogočila. Vendar, kljub vsem zgoraj, mehanske naprave za čiščenje odpadnih voda metoda je zelo priljubljena zaradi svoje enostavnosti in zanesljivosti. Primeri takih rastlin, ki lahko služijo Plastepur, Epurblok , čiščenje .

Čiščenje objektov in opreme


Drugi menimo, da je način ravnanja z odpadnimi vodami kemikalij. Pričakuje se uporabljajo različne kemikalije, ki se dodajajo odpadne vode in prenos raztopljenih nečistoč v netopne stanje z naknadno nanašanje teh snovi na dnu. Pomembno je, da sledite natančno doziranje kemikalij. Uporabljeni reagenti so zelo draga, zato ta metoda se uporablja predvsem za čiščenje industrijske odpadne vode, ko druge vrste čiščenja neučinkovito.

V zračenje cisterne


Danes ta vrsta naprave za čiščenje odpadnih voda je najbolj naprednih in učinkovito. On se šteje za optimalno tehnično rešitev problema recikliranje domačih odpadnih voda. Postaje globoko biološko čiščenje za razliko od greznic ne kopičijo onesnaževanja, in izvajajo svoje zdravljenja, ki doseže 99% BOD in suspenzije. Biološke obdelave je biokemično uničenje organskih snovi z mikroorganizmi v procesu njihove dejavnosti. Bakterije in mikroorganizmi) uporabo teh snovi kot vir napajanja. Kot rezultat teh procesov škodljivih organskih snovi se oksidira, in so propadla v neškodljive anorganske (NTRI, nitrati). V različnih obratih, proces propadanja se lahko pojavijo na področju namakanja, filtracija polja v bioloških ribniki, kanali, biofilters ali v posebnih zabojnikih - zračenje cisterne. Za Avtonomne sisteme canalization najbolj priročno biofilters in zračenje cisterne. Te naprave so umetno ustvarili pogoje, pod katerimi je ključno aktivnost mikroorganizmov, je najbolj intenzivna. Za pospeševanje procesov nanašanja začasnega ali odstranitev odvečne količine fosfata v odpadne vode, ki se uporablja biokemičnih reagentov. Nega telesa sistemi so lahko izdelani iz kovine, betona in polimernih materialov, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti. Kovinsko ohišje je dovolj oster, poleg tega ne zahteva dodatno togost rebra. Za zaščito pred korozijo konstrukcij iz nerjavečega jekla ali z več plastmi, antikorozijski premazi. Ohišje je iz betona v primerjavi z drugimi, bolj debela in težka, vendar je mraz odporni, in bolje kot drugi materiali, ki so sposobna prenesti pritisk tal, podzemne vode, korozija, vendar zahteva dodatno delo na napravi hidroizolacijo, ki bistveno poveča njegovo vrednost.

Polimerni materiali niso podvrženi koroziji, so trpežne, relativno poceni, tehnološki. Njihova lahka teža in je plus in minus: zaradi teže pa tvega potisnjeni na površini tal, vode, vendar so priročno za prevoz in za opravljanje inštalacija. Medtem ko je nevarnost stiskanjem tal zmanjša na nič, s pravilno montažo in prisotnost "rebra" stanovanj, ki služijo kot dodatna pritrditev v tla. Glavna pomanjkljivost sistemov bioloških čistilnih se šteje visoka glede na mehanske čistilne naprave mer in nestanovitnosti.

Prednosti teh sistemov so očitne: zavrnitev blatom, cisterne, vedno, pa je brez neprijetnega vonja, ki se običajno pojavijo pri anaerobnem čiščenju metoda. Namestitev je preprosta za namestitev, vzdržljiv in enostaven za uporabo. Primer takega zdravljenja so Deka , Eurobion , SL-Bio, Topas.

Pri izbiri zdravljenja, ne smemo pozabiti, da je ruski standardov za čiščenje odplak so med najbolj strogi v svetu, in očitno kršitev ruska zakonodaja nalaga zelo stroge zahteve. Za to prava izbira sistema kakovosti zdravljenja domačih odpadnih voda ni razkošje, ampak sodobno pogoj za udobno življenje.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика