пятница, 24 января 2014 г.

Ruševinami in butobetonnoj layings

Ruševinami kamen

Vsi naravni kamni, ki se uporabljajo v sodobni gradnji, ki so razdeljene v ruševin kamen in kamna blok. Danes ruševin kamen je med tremi voditelji te skupine in je užival, ki jih potrošniki v veliko povpraševanje. Treba je priznati, da se je stopnja uporabe ruševin bi bilo še višje, če ne bi bilo tako, kot vsak naravni material, ki je dovolj visoko ceno.

Priljubljenost ruševin kamna v gradbeništvu, ki je močno vplivalo dejstvo, da je material, ki je zelo privlačen in spada v kategorijo dekorativni kamni, kjer vsak primer, je zastopani v edini način. Drugič, potrošniki pa bodo zagotovo pritegnili trdnost in zanesljivost, drobljen kamen. No, in tretjič, od tega kamen diha naravno ekologijo, ki je trenutno zelo cenjen.

Za ruševin in butobetonnoj layings uporabo naravnih kamnov ali kosov, ki so nepravilne oblike. Praviloma ruševin kamen, ki se uporablja za gradnjo, mora imeti največjo velikost ne več kot 500 milimetrov. Tudi ruševin kamni mase in ne več kot 50 kilogramov različnih velikostih in izvedbah.

To ruševin kamen lahko razdelimo v ruševin, ki je nepravilne oblike, postelective kamen, ki ima dva približno vzporedna z ravnino, in tlakovanih s tradicionalnimi okroglo obliko. Ampak kot kamnolom naravnega kamna je precej drago, ki je trenutno v gradnji podjetja vse bolj uporabljajo ruševin iz umetnega kamna, ki se praktično ne razlikujejo od svojih naravnih nasprotna, vendar je njegova nabavna vrednost je nižja.

Danes, kamnolom naravnega kamna, ki se običajno uporablja le, kadar je ekonomsko izvedljivost: če gradnja območje se nahaja v območju množični pojav kamen, če ga ni mogoče dostaviti drugih materialov, in če kupec raje, ne glede na ceno materiala, to je naravno, rezanega kamna.

Trenutno, iz govorilnice zgraditi temelje, podporni zidovi, stene kleti, Kam'lesene ograje in druge podobne konstrukcije. In na območjih, kjer so velike rezerve pastelister ruševin, iz tega materiala so zgrajene in stene nizko-vzpon stavbe.

Kamenja zidane

Ruševinami zid je zid izdelan iz naravnih kamnov, napačne oblike, ki so majhne in dva približno vzporedna s površino, ki v jezik strokovnjakov se imenuje posteljo. Za ruševin tradicionalno uporabljajo apnenec, Peščenjak, tuf, apnenec, granit, in tudi pri gradnji temeljev stavb z višine ne več kot dveh etažah, boulder.

V takih zidane, ruševin kamen SV'stiki med posebno malto, običajno uporablja za zidavo. V gradbeništvu, kot pravilo, je običajno, da uporabite kamni mase in ne več kot 30 kilogramov. Pri delu z velikimi kamni proizvajajo plutovki, da je postopek za delitev velikih kamnov v manjših. Hkrati z plutovki je lusk, ostri koti kamni in prileganje v obliki parallelepiped.

Za opravljanje plutovki kamni so pravokotne sledgehammer masa 4, 8 kg, in za nadaljnjo obdelavo kamnov, lusk, ostri koti - kladivo-Cam (teža 2, 3 kg). Tako kladivo-Cam pozneje obori ruševin kamna zidane. Uporabite tudi posebne nabijanje, ki omogoča, da oblegal kamni in strniti sklopko. Drugače, uporabljajo enaka orodja in pripomočke, kot v prostozidarstvo.

Kamenja zidane je vodoravnih vrsticah (plasti). Glede na velikost kamnov debeline vsaki vrstici je končano, ponavadi od 15 do 25 cm. Če ta prazni so napolnjena z raztopino in je pisala'jutranje šivov. Za prikaz vrstice gradbeniki pick up skale, isto višino in polaganje ravno obrnjena. Pomembno je tudi, da kamenja zidane je treba interleaved bonder in žlico kamni.

Vrzeli, ki nastanejo med sosednjih kamnov, je treba napolnjena z raztopino, in v praznino, potem je priporočljivo, da rezultat kamençek ali v ruševin. Na koncu prejel polaganje, da izpolnite vse prazni morali pour tekočino rešitev, ne uničuje ta lep videz rezultat.

Kamenja zidane

Namesto kamenja pred kratkim gradbeniki aktivno uporablja kamenja zidane. To je vraspor s stene jarkov ali v plesni. Glede na tehnologije, konkretno mix na prvi iz plasti z debeline do 20 cm, in potem je vtaplivajut ruševin kamni, izbor, ki je opravljanje znesek ne več kot 1/3 celotne debeline postavili modelov.

Iz ohišja kamni, ki bo braniti približno 5 centimetrov. Pečat butobetonnoj layings je večplastna vibracije. Po vtaplivaniem vsaka vrstica kamni v plasti betona dovoljene olajšave. Z namenom dobili ravno površino ruševin stene tlakovanje je v formi.

V vročem in suhem vremenu, izgradnjo struktur iz quarrystone in butobetona zahteva enako skrbno, kot je gradnja monolitnega betona strukture. Pri ustvarjanju ruševin betonske Temelje polaganje je le očistiti umazanijo kamni in ruševin. V nasprotnem primeru, ruševin kamen bo krhko oprijem na beton.

Kakovost gramoza in kamenja zidane preveriti s pomočjo orodja za merjenje in tehnike, ki se uporabljajo v standardni opeke. Poraba cementa v gradbenih ruševin zidane v primerjavi z ruševinami postane več. Vendar, ruševin konkretne zidane ima večjo moč, in stroške dela za njegovo gradnjo so porabili manj.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика