суббота, 28 декабря 2013 г.

Vrsta stavbe: Hruščov in brezhnevki

Čeprav v Moskvi in najbližje Pamasko'th vse Hruščov obljubil, da nosite do 2012, v drugih mestih Rusije stare hiše stavbe 1950-60-70-XX let bo dolgo stati v vrstah "stara" ali "sili" stanovanj, in bodo živeli ljudje za popravljanje, replanning, prodajo in spremembe teh stanovanj. In kdo ve, lahko Hruščov mirno živela do leta 2050-ih in bo praznovanje svoje stoletne.

Vrste hiš

Gradnja "Hruščov" se je začela leta 1957, ko Nikita Sergeevich pod geslom "vsakih sedem'drugo stanovanje". Hiša je bila zasnovana na načelu, da od zdaj naprej ne bo v državi veliko skupnega stanovanja z več sedmih'jamo. Sedem'I naj živi v drobnih, a svoje stanovanje. Spalnice zmanjšala na 6-9 sq m, kuhinjo za 6 in stropov do 2, 5 M. Prvi Hruščov je bil zgrajen iz opeke, od začetka 60-ih letih če želite shraniti in povečanju hitrosti gradnje šli na ploščo hiša-building. Ko se je odločila, da združi kopalnica z WC-jem.



V nekaj desetletjih je postalo jasno, da Hruščov ni idealno namestitev: poleg majhne velikosti sobe, lepo Zajtrk, nezadostna izolacija apartmaji - kul pozimi in neznosno vročino v poletnih mesecih (še posebej na zgornja nadstropja).

Sestavni deli takšnih panel Hruščov hiše so velike betonske plošče, ki so pridelana v tovarnah. Gradnja plošča hiše Zbor spominja otroških oblikovalec. Na mestu samem se dostavijo že pripravljeno podrobnosti stavbe, ki se gradijo poskrbeti morate samo za to, da gori. Kot rezultat, uspešnost na gradbišču, je zelo visoka. Površina za organizacijo gradnje pred hišo potrebujejo manj, kot ob gradnji zidane hiše. Dolg in težaven proces,-združljivost', povezane z namestitvijo ventila ali polivanje, ki se pojavijo v monolitno hiše, zgradbe, popolnoma izključena. Prednosti plošči gradbeništvo.

V podoknu p'antipoverty Hruščov, kot pravilo, ne podstrešju, smeti žleba in dvigalo. Prevzemanje modelov - zunanjost. Apartmaji so zelo majhne, v velikosti kopalnica in kuhinja.



Skupaj z opeke in plošče hiše v Hruščov dobe in po njej - v Brezhnev - začeli graditi blok doma p'antipoverty. Ta vrsta se pogosto zamenjuje z plošči, kot načeloma imajo veliko skupnega. In v tem in v drugih primerih je priložiti stene so iz lahkega betona, vendar v plošči house-stavbe velikost steni je velikost plošče in blok hiša zid, sestavljena iz več manjših predmetov blokov.

V polju hiše veliko pogostih napak, kot je v opeko pet-nadstropni stanovanjski bloki in brejneva: slaba kakovost mavca, surovih stropov z počil šivov med elektrodami overlappings. S ploščo hiše v polju stavbe iz tistih časov je tudi, da so pogoste težave: slaba kakovost seznanjene okno zajema.

Za prerazporedi stanovanje v bloku hiši. Morebitno rušenje particije, spreminjanje velikosti kopalnice in stranišča (kar na plošči hiša je popolnoma nemogoče), na željo je možno razširiti okna in vrata odprtine.

Niz hiš

Vsak četrti Hruščov - hiša serije I-507. Hiše šteje se, da so boljši od drugih plošča Hruščov, vendar slabše kot njihovi opeke analogi. Hiša iz te serije je bila zgrajena v obdobju od 1956 do leta 1972



V ti apartmaji kuhinje lahko do 7 kvadratnih metrov, dobrotnaya tla z votlo tla, višje kakovosti plošče zunanje stene. V nekaterih stavb, te serije so zelo majhne sobe 3,5-4 sq.m, v kasnejših različicah serije, postavitev pa je bila izboljšana. Skoraj vse spremembe hiše serije I-507 ločena stranišča (razen za eno-sobna stanovanja, v prvih hiš), v tri sobna stanovanja obvezna'Eskov Suite. Površina apartmaja: 1 K - 30 do 43 cm m, 2-K. 41-46 sq m, 3-K. 54-62 sq.m

Na plošči p'antipoverty vključujejo serije: 1605/5 (največja površina apartmaja je 55 kvadratnih metrov, brez Dvigalo dostop). II-32 (serija industrijskih stanovanjske gradnje, iz drugih Hruščov je rekvizitov, ki podpira balkoni, višina stropa 2, 6 m, odstranjevanje smeti ne povsod, št Dvigalo) in II-35 (glavna značilnost serije je, da uporabite najem plošče in brez okvirjev design. Za slabo kakovost rit'spojine, deformacije, negativnih higienskih lastnosti grelniki serije je bil hitro odstrani iz proizvodnje, regiji,-graditi - Moskva).

II-32

II-35

Niz hiš K-7 in ED (K-7 so bile zgrajene v Moskvi, Vendar v Peterburgu, največja velikost stanovanja 61 sq m, zelo nizko zgornjo mejo 2, 48 m, brez Dvigalo dostop).

K-7

Blok Hruščov serije I-510 (največja površina apartmaja je 55 kvadratnih metrov, strop 2, 48 m, brez Dvigala), I-510 MG (obstajajo 4 BRS Stanovanja za Max. Območje 72 sq.m, notranjih predelnih sten od 8 do 27 cm, brez Dvigalo in dampinga. Serija dom I-515/5 M in I-515/S - dobro za Hruščov zvočna in toplotna izolacija, balkon v vsakem apartmaju, višina stropa 2, 48, št dvigalo in smeti. Serija dom I-511 - največja velikost apartmaja 57 kvadratnih metrov, strop višine 2, 48 m, ne z Dvigalom.

I-515/5



"Stara plošča"

Leta 1970 sprejela nekaj novih standardni model izgradnje hiše je Enoten katalog delov stavbe. Na njegovi podlagi, za razvoj novih ali nadgradnjo pripravljen niz hiš. Kot rezultat, v življenju začeli proizvajati brezhnevki je napredna različica Hruščov. Prvi 8-9-nadstropni do sredine 70-ih letih brezhnevki povečal na 12 in 16 nadstropij.

Za to obdobje sodijo takšne vrste hiš, kot I-515/9 m, I-515/s, I-1605/9 II-18/9, II-29, II-49 in drugi. V podoknu brezhnevka se je povečala višina do 2, 7 m, in malo kuhinjo - do 6, 5-7, 2 sq m V domovih z'so dvigala in odstranjevanje smeti. Bil bistveno izboljšanje zvočne izolacije. Kot pred ostanejo neprijetno kopalnica in tesen hrane v mnogih serije. Brezhnevki zgrajena v celoti plošč. Mnogo hiš, zgrajenih pred letom 1990, glejte brezhnevka, vse pozneje je že šteje za "moderno"plošči.

II-49



Masa vrsto brejneva: I - 600 ("ladja") in spremembe, serija Sem -504, stanovanjske stavbe serije 121, opeko spremeniti I-528-KP, I-528-KP-41, I-528-KP-80

Ločilnih sten med stanovanji so ob - ta pomaga, da zagotavljajo dobro zvočno izolacijo. Apartmaji so z parket, hidroizolacijo, kopalnice, široko okenske police (serije I-606). Med slabosti: v majhnih stanovanjih, ne omarah, pogosto kuhinje, ki se nahaja med zunanjo steno in monolitno kopalnica (serije I-602) - nezmožnost spremembe.



Za hišo iz serije "ladje" ime je zaljubljen, ker spominja na krovu nadgradenj ladij. So bile spremembe iz te serije z izboljšano načrtovanje. Slabosti vključujejo slabo zvočno izolacijo, pomanjkanje priložnosti celo nekoliko, da prerazporedi apartma: skoraj vse notranje stene - kapital, ampak zunanji panel sodavice konkretne lahko cut z normalno videl. Zaradi takšne stene v stanovanjih je precej slabe izolacije, imajo pogosto obliž čez spoji med ploščami, so uhajanja zunanje stene.



V hiši sem-series-K-41 ciljni koridor tipa, tako da sosede ne za sebe skupno platformo za 2-3 apartmaji, sobe, velikost 10, 2-21, 6 sq m, kuhinja 8, 3 sq m Sosednje stranišča, je samo v enem apartmaja, večinoma ločena.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика