вторник, 31 декабря 2013 г.

Kako zgraditi toplogrednih

Kako izbrati kraj

Če želite izbrati mesto za prihodnost toplogrednih je pomembno lekcijo. Ta odločitev lahko vpliva na produktivnost in učinkovitost toplogrednih je njegova sposobnost, da lovijo sončno svetlobo in upreti mrazu. Na Splošno, delovanje katerega koli od toplogrednih plinov, ki temelji na načelo toplogrednih: toplota sonca prodre skozi steklo ali filma, ki se nabira tam in ustvarja ugodne pogoje za rast rastlin. Zato vsako toplogrednih mora najprej biti maksimalno odprt za sonce. Na drugi strani pa je zaščiten pred Severni veter in prepih.



No, če je izbira prostora na parcelo ni nobenih težav. Najbolj pogosto vrtnarji omejeno in kraj. Ampak za rastlinjakih, lahko še vedno izberete ustrezno možnost. Zaželeno je, da poleg toplogrednih ni bil grmovnic in dreves, ki lahko ustvarjajo močne sence, na primer, sadja in jagodičja sadovnjakih. Pogosto se lastniki odločijo za gradnjo toplogrednih da nekateri enostavno stavbe na parceli (objekt, poletna kuhinja) - če želite prihraniti prostor in sredstvo za zaščito pred vetrom. V tem primeru razširitev, ki poteka na Južni strani stavbe. Vse zaščito pred Severni veter bo v prihodnosti pomaga, da prihranite stroškov in izboljšanje produktivnosti v rastlinjaku.

Pri odločanju, kjer je pomembno, letni čas, ki ga nameravate uporabiti toplogrednih. Je toplogrednih plinov, ki jo želite uporabiti za gojenje rastlin v zimskem času, morali dati od Zahoda proti Vzhodu. To bo omogočilo bolj učinkovito uporabo virov sončni svetlobi in ogrevanje in shraniti na ogrevanje v rastlinjakih. Tudi, celoletno je toplogrednih plinov, je treba urediti na mesto, kjer jo bo mogoče odstraniti tal, da se poglobi v goščo. Toplogrednih potrebujete malo potopi v zemlji, da iz zimski veter. Če toplogrednih dogaja, da uporabite samo spomladi in poleti, potem pa so se, da so boljši od Severa proti Jugu.



Če letoviško večkrat nadlegujejo pomlad poplave in zimske zmrzali, v nižinskih bolj pogosto kot drugi kraji so bili pod napad: zamrzne hitreje, in pogosto poplavljena. Zato, da shranite toplogrednih plinov iz teh nesreč, je bolje, da ga na visoke in največ suhem mestu. Najpomembnejši med vsi ostali dejavniki ostanejo sonce. Tako poskrbimo za boljše mesto za izbiro sončnih p'napadom na mesto.

Gradbeni materiali za rastlinjaki

Oblikovanje vsakega toplogrednih vključuje dva dela - okvir in prosojen material, kaj to ogrodje je pokrito. Toplogrednih okvir, lahko naredite lastne roke iz takšnih materialov, kot so les, aluminij, plastika, jeklo. Seveda, najlažji način, da skupaj drevesa'Jan oblikovanje toplogrednih plinov, ampak služiti, morda ga bo manj, kot lesni gnilobi.



Za pokrivanje rastlinjakov uporabo ali stekla ali različnih filmi (PE, PVC), ali v zadnjem času Vysokogorskogo plastike - polikarbonata.

Film je prilagodljiv in dovolj močna, - s skrbno ravnanje s stene v rastlinjakih pa lahko traja 2-3 sezonah. Film je najcenejša možnost za posedovanje v rastlinjakih.



Stroške zvitki, je pogosto presojajo ne sq m ali roll, in na kilogram. Kg toplogrednih filmov bo stala približno 47-63 rubljev Okrepljeno film - bolj trpežne in gosto film, ki bo stala približno 13-14 rubljev / sq m.



Toplogrednih plinov, pokrito v stekleni bo stalo več, in to zasteklitev bo proces veliko težje. Vendar pa, da služijo stekla toplogrednih bodo mogli več kot narejen iz polietilena. Seveda, če steklo ni'obstajajo razpoke in ne ROSB'so stekla. Če je sodišče, ki bo stojijo močne pozebe, toplotna izolacija še eno steklo je dovolj. Narediti dvojno steklo v toplogrednih okvirji lahko kdo dokaže, da drago.

Torej, ena sq m stekla v rastlinjakih bo stala približno 160 rubljev ali bolj drago. Na primer, niz očala za srednje velikosti, v rastlinjakih (9 do 13 kvadratnih metrov ) bo stalo približno 5000-7000 rubljev In zgoraj (brez stroškov okvir).

Toplogrednih z lakiranje mobilna polikarbonata najbolj pogosto, opravljene v tovarni in se prodajajo skupaj s frame (okvir iz polikarbonata + nadstropje) ali v delih (set talnih in okvir ločeno).



Tako toplogrednih lahko traja veliko dlje film in morda stekla gradnje. Celice karbonat 4-8 mm, debelina bo stala približno 160-294 rubljev / Sq m Tako, pismo toplogrednih 12 m x 12 m, bo stala približno 3400-4000 rubljev

Gradnja rastlinjaki

Gradnja vseh toplogrednih začeli s pripravo ozemlju. Površina mora biti gladka, brez kamnov in korenin dreves, z v-globina tal (za tople površine 50 cm, za hladno - 70 cm).

Po pripravi podlage, začeli dal okostje. Če bi se toplogrednih enostavno (polietilen), ki jo je mogoče premikati iz kraja v kraj (če tal je slabo ali se bo nekaj drugega). Če toplogrednih bo postala težka in zelo težka (steklo), bi bilo pravilno naredil za njo Fundacija ki se nato namestili v okvirju. Fundacija bo dal toplogrednih togost in trdnost, in jo rešiti iz pretirane vlage tal spomladi in jeseni.



Standardne velikosti majhnega toplogrednih 6 x 3 metrov Namestitev okvirjev lahko traja različno dolgo. Za izdelavo okvirja pod stekleno prevleko bodo morali delati dlje. Morda okvirji bo morala biti dana pravica steklom.

Zbiranje okvir, v tem vrstnem redu: okrepitev v tla, stabilizator - 6 strani palice na obodu dolžine 2, 15 m in tri Centralne žarek dolžina 3 m Palice globoko v zemlji za 40-50 cm in skrbno zabeležen. Na vrhu podpira sta določeni horizontalni žarkov. Zadnjega kotička, so določene v korakih po 0, 5-0, 6 m, na Severni strani zgradbe je nastavitev slike (0, 7 1, 8 m), ki so vgrajena vrata.

Eden od glavnih delov hotbed ali hothouse - posebna nabiralnik v rastline, ki se gojijo. Zgornji predal zapre okvir in tako sličic v vrstici je lahko več. Škatla je narejena iz dnevnikov, podtovarnoy ali plošče v širini 20 cm in debeline ne manj kot 4-5 glej Marubeni (pol tanka dnevniki, vzdolžno žagan, ki se uporablja za naprave za stene sveže gnojenih površinah in v rastlinjakih), bi moralo biti tako širok, kot je dolžina okvirja (160 cm)in dolžina je odvisna od števila slik.



Paruben ohranja znotraj, tako da hotbed Severni strani je nad južni 10-12 cm (tj. polje je nagnjena za najboljšo osvetlitev in vode runoff). Na Južni strani vzdolžne dnevniki ne utor ali izpolnite mu rejki, ki bo ostalo okvir.

Pokrov okvir, v rastlinjakih in na različne načine, odvisno od materiala. Če je stekla, tako za izboljšanje njene izolacijske lastnosti, traja dve tanki listi, ki so prilepljena jih prozorno lepilo in uokvirjena ta dvojna stekla, ni enotno.



Izkušeni mojstri steklo, okvir na dnu, s prekrivajo v 1, 5-2 glejte vrhu steklo na dnu. Stekla nameščen v izvrtini particij okvirji na kiti, fix nohte brez kape in na vrhu spet plašč s kiti. Če toplogrednih steklom tako, deževnice v toplogrednih ne bo padel. Za emisije toplogrednih okvirji izberite belo steklo debeline (1, 5-2 mm) ali bamskoe steklo, ki je močnejši.

Če toplogrednih je zajeta Membranula sestavni kosov platna, ki se raztegne na okvir. Pritrdite trak s tanko drevje'leseni kaditi ki so pribit na jambor.

Toplogrednih iz mobilnega polikarbonata se običajno zbirajo za navodila. Listi pokrov reže in vodniki posebnih nosilcev.


prorastaika. ru


Posebnosti zadrževanje toplote


ili. com. ua

Obstajajo tehnike, s katerimi lahko še dodatno ogreti moj toplogrednih plinov in povečanje učinkovitosti svojega dela. Eden od virov hladno v rastlinjaku je na tla. Gradnja se lahko tudi ogreva sonce zgoraj, in rastline, ki bo toplo nad površino zemlje, ampak skozi tla zmrzali, lahko še želite vpisati in nasičena korenine. Kot se pogosto zgodi z rastlinjakih, ki so razvrščeni neposredno na terenu in ne izolirano.

Metoda je zelo preprosta : če želite ustaviti izmenjava toplote med tal v rastlinjakih in tla zunaj, da poskrbi hothouse za osnove višina 50-60 glej osnova za graditev izolacijo (claydite betona, peno, betona, sodavice betona, arbolite in drugi ) Temelj takšne skp, da se poglobi v tleh. Tako se toplota, ki so uspeli prodreti na dan v rastlinjaku, bo šel z njo na noč je veliko počasneje.



Segrevanje postelj močno pospešeno in toplote inercialna masa toplogrednih bo povečalo (za bo dolgo, da imajo toplote), če grebeni dviga nad zemljo na višini 50-70 glej



Pod postelj v regeneracijo toplogrednih lahko sklepamo, plastični 1-2 cevi in cevi, da izpolnite običajno plastične steklenice za vodo. Ko je zrak pri toplogrednih preveč pregreva, je potrebno, da odprete okno za prezračevanje. Toda zaradi tega lahko izgubijo velik del toplote. Steklenice z vodo pod postelj in zemlja lahko prevzame odvečno toploto. Za tak sistem se bo treba, da vstavite majhen ventilator.



Ko ogreva zemljo, in ustekleničene vode, in odvečne toplote ostane, njihov izpust v ozračje s pomočjo ventilatorja.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика