вторник, 31 декабря 2013 г.

Gradnja drevesa'lesene kadi

Načrtovanje

Po tava okoli območja v iskanju cilj za kopel, boste kmalu našli. Bolje, če kopel (še posebej, če gre dreves'Jana) na precejšnje razdalje branil od-doma - za potrebe požarne varnosti. Na drugi strani, gradnja bolje, kot je blizu vodnega telesa (če se nahaja ne daleč od hiše) ali mislite, da bo mogoče graditi nekakšno poletje tuš ali manjšim bazenom za plavanje poleg bathhouse. Če parcela je Kanalizacijski sistem, boste morali razmišljati o odvajanje vode iz kopeli. Če ni kanalizacijski sistem - še vedno je treba razmišljati o slive: organizirati nekaj podobnega drenažo jamo ali sod za zbiranje vode.


chaoslend. ru

Čeprav materialov za kopeli so relativno malo, so še vedno je treba dostaviti na mesto, tako kopeli je bolje, da se ne da graditi globoko v gozd, ki obkroža gozd in razmišljati o tem, kako za stroj.

Navadno kopel temelji na nekaj ljudi. Poleg savna, če lahko za kopanje in znojenje v savni stavbe preddverju (veža) in apretiranje soba (soba za undressing). Znoj je običajno 6-9 sq m Več dodatnih prostorov v vhod / izhod, kopeli, več toplote bo ostal v sobi, in manj bo dobil hladen zrak teče v notranjosti.

Kvadratni v čakalnici 4-6 sq m Tukaj lahko naredi veliko okno, nastavite klopi. Vsa vrata pare v čakalnici, v čakalnici in v čakalnici je pomenilo, da se odpreti navzven, ne navznoter. To bo omogočilo racionalno uporabo prostora za shranjevanje toplote in toplote tri sobe v enem pečica. Vrata v sobi, da visok prag in nizkim stropom (low-box) - tudi za ohranjanje toplote.



Če veliko kopel za izgradnjo ne deluje, lahko poenostavitev sistema in se sestoji iz dveh prostorov - spreminjanje prostor in savna. Peči, je še vedno delajo v savna prostoru in dvorana bo ogrevan s sosednje stene, in ko je odprla vrata v sobi. Dimenzije tako majhno kopeli se lahko za 2, 5 x 4, 5 m, Lahko, seveda, da poskusite združiti kopel z stanovanjske hiše. Če v hiši je wc z tuš, kad, lahko pritrdite na teh prostorih.

Gradbeni materiali

Tradicionalno, ruski kopel-hiša je zgrajena v ločenem hiša iz okrogle dnevniki. Čeprav pogosto dnevniki zamenjajte lesa. Ampak v vsakem primeru sama običajno kopel - drevesa'Jan. Glavna zahteva, da se drevo za kopel - to mora biti tako gosto in, seveda, najprej kot suha, kot je mogoče. Les naj vpije manj vode, tako porozni les v Banya začne rot veliko hitreje in slabše za gradnjo. Iz tega razloga je bolje, da spravilu lesa v zimskem času, ko drevo je manj vlage.


metalon-trgovini. ru

Za stene kopel je priporočljivo izbrati iglavcev - smreka, bor. Optimalni premer hlodov za gradnjo zidov kopeli 20-25 ogledate, Če izberete dnevniki tanjše, tako stene, da boste izgubili več toplote je preveč debele hlode težavno in zahteva veliko težav med namestitvijo.
Običajno za kopel ne graditi temeljito Foundation. Ampak, da je bila hiša zgrajena mnogo let, dnevniki niso buckled in ne perekasvatuse, fundacije, da obvezno'in se prepričajte. Glede na tleh naredil pomol Temelj za kopel - sestavljena iz več betona ali armiranega betona piloti (do globine 1, 2-1, 5 m).


pionering. ru

Če je pričakovati, da se bo okvir za kopel bo težko, je smiselno graditi trak Foundation okoli oboda stavbe.

Notranjost

Zaključek kopeli od znotraj, preveč, ima svoje značilnosti, in te lastnosti tudi stojalo', povezana s povečano vlažnost, visoke temperature in željo, da bo toplo. Za oblaganje sten v notranjosti kopeli uporabite les vlago odpornih sort, da malo nagnjeni k delitev in delitev. Poleg lesa se za kopeli in savne), morajo imeti nizko toplotno kapaciteto, ki je ne segrevati pri visokih temperaturah in ne opekline na telesu.


lipalira. ru

Za pokrivanje stene kopalnice so primerna aspen, jelše, poplar, Lipa, cedre. Preveč smolnati les, ko se segreje na visoko temperaturo začeli proizvajati snovi, ki pinene, in v visokih koncentracijah lahko povzroči toksične zastrupitve. Tako z iglavcev pasem morali biti previdni. Včasih za izdelavo vrat in hrbet, v kopeli in savne uporabo Afriško drevo zlorabe. Svoje idealne lastnosti, navedenih v post Savna lastne roke. Vendar v temperatura kopeli je spodaj, tako da boste imeli manj, da jo je strah za nego in drevo je zelo drag.

Toplota in prezračevanje

Pečica-Kam'peči za kopeli lahko električna, plinska, ali les'na drva. Odvisno od tega, katera goriva in energija donosen vir, in izberite. Za električna peč izračun potrebne moči: 1 kubični m'prostornina stavb mora račun za 1 kW moči. Bolj ekonomično, da dobava plinskih peči, ker plin je najcenejši goriva. Izgubi svojo plina protipostavka pečica-Kam'Janka les'Jan, kot je hitrost potapljanja je spodaj, kot na plinske peči (kalorična vrednost zemeljskega plina je višja od lesa). Če pa, da je gozd v bližini, ali hiša je ogrevana s kurjavo, je smiselno izbrati pravi les'Jan Kam'Yanka.


dom. dacha-dom. ru

Polnjenje pečice proizvajajo popolnoma različnih kamnov - pogosto tiste, ki jih lahko najdete na spletnem mestu. Tisti, ki želijo, da se vsi obrnili znanstveno, izberite kamni, ki so boljši od drugih hranite na vročini. Na primer, diabase (po večkratni ogrevanje crack morali zamenjati ali talkohlorit (ima toplotno dobro in razpoke, in sicer iz temperatura ne obrazca).

Temperatura v sobi je treba ohraniti na okoli 50-55 ° C. V tuš, ki ne presega 40 40 stopinj C. V garderobi ni nižja od 21 stopinj C.



Najbolj pogosto v kopeli ne delaš prezračevanje. Drevesa'lesene stene "dihajo", ki jih sami, vlaga hitro izhlapi skozi majhno luknjo v stropu. Če kopeli se ne uporablja zelo pogosto in ne z obveznimi'ASCO, da je dovolj. Ampak, če pare, ki dela več kot dve uri, da razmišljajo o prisilno prezračevanje ne bo odveč. Prihodek od prodaje v zrak, v tem primeru je treba 10-20 kubičnih metrov na osebo na uro.

Svetilke za sobi mora biti primerna za uporabo v mokrih območjih in imajo določen razred zaščite. Razsvetljava ne more storiti, ne preveč svetlo do 25 vatov. Če je mogoče, v kopeli dobro da bi okna. Vendar pam'poznati možne toplotne izgube in omejeno sekundarni okno 60x70 glej



Ploščice na tleh v sobi, da dana ni priporočljivo, saj bo postalo zelo vroče, in bo neprijetno hoditi bos. Medtem ko je bila v tuš, je to mogoče storiti. To bo prihranilo dreves'lesena tla iz hitro gnije.

V notranji prostor kopeli lahko izgleda takole: na prazno steno dreves'lesene police (2-3 plasti dolžina 1, 6-2 m), pečica-Kam'Janka v kotu blizu vrat. Na nasprotni steni, klopi, objekte in naprave za pranje, tu polje.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика