суббота, 28 декабря 2013 г.

Kot prezračevanje prostorov, stekla, plastičnih Oken? 2008-10-13 16:20:18

Gradnja in rekonstrukcija.

Kot prezračevanje prostorov, stekla, plastičnih Oken?
2008-10-13 16:20:18

Prezračevanje objektov je stalno in nadzorovano zrak, ie zamenjava onesnažene zraka v zaprtih prostorih sveže zunaj. Glavni viri onesnaževanja, ki ga je človek sam (vodna para iz dihanje, potenje, kuhanje, pranje, sušenje perila, Domače živali, cvetje, ogljikov dioksid iz dihanje dim od Kajenja, in tako naprej ) in njegovo stanovanje diši barve, plastika in tako naprej ). Mi lahko dihati, tako čist zrak, kako čisto na ulici. Če naročnik se boji, da pustite, da zrak iz ulice v centru mesta, potem je potrebno ali ves čas nositi plinske maske, ali premakniti iz mesta.

Glede projekta vsi naši apartmaji (razen pri najbolj sodobnih elite) je opremljen z naravno prezračevanje sistema, t.j. gibanje zraka nastane pod vplivom temperature in spremembe tlaka, ne z mehanskimi ventilatorji. Na to, zrak, ki pride v stanovanje skozi okno, v mešanici z notranjim dirtier zrak, ki prehaja iz dnevne sobe na hodnik, ki teče proti kuhinji in zapusti apartma skozi prezračevanje žari v kuhinji. Del zraka, ki je pod vrata v wc in kad, in jemlje umazan zrak v ventkanala. Prezračevanje v kuhinji, kopalnici in wc je po zraku od dnevne sobe!

Pri nameščanju v ti moderni apartmaji tesen Oken iz PVC, les in alu proces prezračevanje stanovanj je zdrobljen, torej zelo malo zraka izvirki skozi zaprto okno (5-10 krat manj kot običajno). V rezultat, vodna para in ogljikov dioksid, ki ostane v stanovanju. To vodi k represivni toploto kondenzacije na steklo in pobočja v hladni sezoni, nelagodje. Jasno morate razumeti: risanje brez priliva ne zgodi, in obratno.

V prvih obiskov v nepremičnine za oceno stanja z prezračevanje. Pogosto je gospodar rekel: zdaj sem napo ne deluje, tako Windows znoj, medtem ko PVC Okna so bila zaprta. To je potrebno, da list tanka, lahka teža papirja in pokrov jih igrajo izpušno prezračevanje v kuhinji. Odprite vrata v dnevni sobi, na hodniku, odprite vrata v kuhinjo, nato odprite okno (na primer nagib vrata). Če list papirja ter se držijo omrežje (ali pa bo odstopajo plamen'I vžigalniki, potegnil dim iz cigarete), nato potegnite v sesalnem vodu dobro. Na enak način bi morali preveriti vleko v kopalnici in wc-jem z odprto najmanj eno okno. Med to operacijo, lastnik poskrbi, da svoje težave prezračevanje stojalo', povezane s prekomerno tesnjenje oken.

Huje je, če pod takimi pogoji ne pull'pojavi (v hladnem letnem času). To je lahko: sosed na zgornjih nadstropij, vklesan ventanal in dal hladilniku, ali delajo v popravilo levo ventkanala jakna itd., V tem primeru je potrebno:

  • da se doseže skozi stanovanjski urad obnova patency od ventkanala;
  • da bi v tem stanovanju Avtonomne mehanske izpušno prezračevanje, ki bo vrgel v zrak zunaj skozi steno, ali gluhi elementa na zaslonu.

Vlažnost dvigne, ventil za dovod naprave se odpre, vendar sveže hladno suh zrak gre v stanovanju zelo slabo (ne more iti, pa ni šlo). Za dovod zraka naprave v tem načinu delovanja je nenormalno.

Je, da bo mraz v stanovanju, zaradi dotoka hladnega zraka?

V normalnih ogrevanje ne bo, tako da ogrevanje na normativni količino hladne za dovod zraka načrtovanih oblikovalec. Če prtozac AERECO apartma je hladno, je potrebno, da se ukvarjajo z ogrevanjem.

In zakaj moram Plenum naprave, če sem klimatske naprave?

Klimatske naprave - pogosto so to split-sistem (kompresor enota na fasadi, notranjost v kopalnici). Te naprave za hlajenje ali ogrevanje zraka, je potrebno zrak iz sobe, filtrov, se segreje ali ohladi in vozi nazaj v sobo. Za prezračevanje nima zvezi. Tam so zapletene in drage klimatski sistem z ograjo zunanjega zraka, vendar so zelo redke in o'spletna mesta, na katerih stojijo, vhodne naprave, AERECO ni potrebna.

In zakaj moram Plenum naprav v operacijskem sistemu Windows, imam dim v kuhinji?

V kuhinji, kopalnici in wc vidite intresed, skozi katere umazan zrak LAHKO zapustite apartma, vendar za to zgodi, je potrebno, da namesto apartma je dobil ulica zraka, skozi AERECO ali skozi okna priprta.

In zakaj moram Plenum naprav, jaz lahko in okno odprto?

Da, seveda lahko odprete okno na tak ali drugačen način: če želite odpreti vrata, nagib krat, da uporabite "zarezano prezračevanje", ki donose razlika med profila listov in okvir profil. V smislu prezračevanje je bolje kot zaprto okno. Vendar razlitja okno, tako da obstaja nekaj downsides. Hladen zrak vstopi v sobo s okenski polici, hlajenje cvetje in povzroča prepih, kjer so ljudje. Se močno zmanjša hrup lastnosti okna. Vprašanja varnosti: priprta okna vodi nekateri ljudje na idejo, da obiščete Vašega stanovanja brez razpisa, za obresti, ki se otrok odprto okno je tudi tveganje v smislu varnosti. Uporaba sveže naprave AERECO Vas razbremeni od teh težav: okno za prezračevanje ostaja zaprta, curek hladnega zraka, ki gre pod strop in ni prepih ne ustvari, tudi s popolnoma odpiranje hrup v stanovanju se ne poveča, ker je Plenum naprave, AERECO ima enake zvočne izolacije, ki je trajno na primer v zaprtem oknu.

Kako zmanjšuje vlažnost v stanovanju, če je v zimskem času, relativna vlažnost je 60-80%?

Vlažnost odstotek je razmerje med dejanski količini vode v gramih na kubični meter zraka največjo možno količino vode pri določeni temperaturi. Kako je dehumidification v stanovanju? Na -20 C in 80% relativne vlažnosti na kubični meter zraka vsebuje okrog 1 g vode in na +20 ° C v prostoru in 50% relativni vlažnosti na kubični meter zraka vsebuje približno 9 gramov vode. Ko se sprosti iz ulice v stanovanje, zunanji ogrevan zrak, vendar vsebnostjo vode ostaja enaka in relativna vlažnost zmanjša. Za primer: kubični meter svežega zraka z 1G vode zmeša z kubičnih metrov zraka v zaprtih prostorih z 9 g vode in segreje do 20oC. Dobil 2 kubični meter toplega zraka z vsebnostjo vode 5 gramov na kubični meter. In to ustreza približno 30% relativni vlažnosti. Tako, s 50% vlažnost se je zmanjšala za 30%. ZA INFORMACIJE o: pozimi je povprečna Moskva apartma s pravilno prezračevanje je tako raven relativne vlažnosti: na minus 20 je približno 18-20%na minus 10 stopinj - približno 25%, 0 stopinj - približno 30%. Pod takšnimi pogoji, je zamegljevanje trojno zastekljenih in stanovanj dobave naprave. V NORMALNIH PREZRAČEVANJE!

Ampak kot dobavo naprave, AERECO bo delo v poletnih mesecih?

Poletne termalne potegnite skoraj izgine, in s'težave z prezračevanje. Od poletja je navadno vlažnost je precej visoka (50-70%), prcheck AERECO odprta za 50-100%. Če Windows sobe gledajo na različnih straneh hiše, ko je veter bo pihal izven stanovanja. S pomanjkanjem zraka morali odpreti Okna, vendar to morda ne bo dovolj. To je problem poceni naravno prezračevanje po vsem svetu. Bistveno je rešiti le s pomočjo mehanske naprave.

Kaj je Splošna pravila, da sledite na normalno delovanje sistema prezračevanja uporaba sveže naprave?

To je potrebno, da se zagotovi prost prehod zraka iz okna pod vrata sobe (sekanje 1, 5 - 2 cm) ali skozi na pol odprta vrata na hodnik. Če vrata zaprti brez nižanje cen in tesnila zaprta, v njenem spodnjem delu, da bi bypass ventil. Enako velja tudi za vrata na stranišče in kopalnico. ZRAK mora iti skozi VRATA na tak ali drugačen način. Zrak mora priti v izpušnih rešetke v kuhinji, kopalnici in wc-jem in brezplačen dostop za izhod ventkanala na strehi.

Ločeno razlaga za pisarno. Precej pogosto v velikih mestih uradi so večkrat prenovili področjih, kjer se lahko popolnoma nepredvidljiva situacija v smislu prezračevanje. Da ni bilo potem pa trdijo, da je potrebno izslediti pot zraka IZ sistema WINDOWS ZA IZHOD IZPUŠNE KANALE. Poiskati moramo te kanale (včasih so se pojavljali, so nekje na koncu hodnika za zaprtimi vrati, in tako naprej ) Posebno pozornost je treba nameniti zaprta VRATA (v pisarni, office). Z njimi morajo opraviti zraka. Morate razložiti, da naročnik, ki na dobavo naprave, AERECO ni čarobno palico in ustrezne pogoje. To je MAJHEN SAMODEJNO EUROFARMACO Z zvočno izolacijo, ki je trajno

V sodobnih domovih s toplo stene in zaprti Windows, delež toplote za ogrevanje, prezračevanje zraka je že 50 do 60% celotnih stroškov za toploto. To je naravno, da na odločitev težave z energijo, ko prikažete vse kanale izgube, je potrebno na tem področju, da shranite vsaj nekaj toplote.

Jasno je, da samo pečat prostorih je nemogoče, saj obstajajo posebne zdravstvene standarde za prezračevanje in brez sveže v zimskem času (hladen) zrak ne more zagotoviti potrebne parametre mikroklimo v prostoru in udobno pogojev bivanja na osebo. Zato sem moral pustiti zunaj zrak, toplota in po delni uporabite, da pošljete nazaj, da je, v smislu, da toplota ulici. Kaj lahko počnem tukaj?

Najbolj učinkovit način, je tehnologija predelave. Lahko organizirajo izmenjavo toplote med tokov dohodni in odhodni zrak. Učinkovitosti sodobnih izmenjevalnik toplote doseže 96%, ko ogrevani zunanji zrak in 80% za hlajenje. Vendar ta tehnika je atribut, drago mehansko prezračevanje in ne vedno, se lahko uporablja.

Lahko zmanjšanje stopnje izmenjave v stanovanjskih lokaciji, vendar do določene meje, tako da to vodi v poslabšanje kakovosti zraka in nelagodje.

Ampak obstaja alternativa. Na primer, podjetje "AERECO" sledila pot naslov odmeri dovod svežega zraka v različnih prostorih stanovanja v skladu z dejanskim potrebam prebivalcev, ne omejeno norme. Jasno je, da v času delovnih ur, stanovanja, praviloma, je prazna. V tem času, lahko zmanjšate vod, zraka skozi prostor, da je najmanj, ljudje še vedno manjka. Jasno je, da v večernih urah, ponavadi zaseden, dnevni sobi in spalnici ni nihče. To je povsem možno, da se zmanjša vod, zraka skozi spalnica. Ponoči pa, nasprotno, moramo aktivno prezračevanje spalnice in vod, zraka skozi dnevno sobo, da se bistveno zmanjša. Jasno je, da je z naraščanjem števila ljudi, ki v tem prostoru, je treba okrepiti njegovo prezračevanje. To je načelo "inteligentni prezračevanje": prezračevanje, kjer je to potrebno, kadar je to potrebno; kolikor je to potrebno. Ampak kot vent "ve" o prisotnost ljudi v prostoru? Glavni vir onesnaževanja zraka v zaprtih prostorih je človek sam. V okviru svoje življenje porabijo kisik, oddajajo ogljikov dioksid, vodno paro, in tako dalje To je vsebnost vodne pare v zraku nastanitvenih objektih je najbolj splošnih kazalcev onesnaženja. Skozi dihanje, znojenje, umivanje, kuhanje, tuširanje, Likanje perila in drugih gospodinjskih opravilih sedem'jaz sem iz treh ljudi, ki izgubijo 10-15 litrov vode na dan. Ostaja le za merjenje relativne vlažnosti in ga uporabljajo za nadzor prezračevalnih naprav. Kako lahko to stori?

Obstaja več porozne materiale, ki se spremeni, ko relativna vlažnost zunanjega zraka. Ena izmed takih snovi je poliamid tkanine. In to je iz tega tkanine podjetje "AERECO" izdelki senzorji-pogoni za nadzor svojih prezračevalnih naprav, izdelani pod blagovno "Sistem hygro". Brez uporabe moči, ti senzorji samodejno reagirajo na raven relativne vlažnosti in nadzor položaja ventilov določitev pretoka zraka skozi napravo. Elementi sistema prezračevanja "AERECO"?

Za vstop zraka na prostem je razvil Plenum naprave za namestitev skozi steno ali neposredno prek windowpane. (dve različici). Na padec tlaka 10 PA svoje pasovne širine je 30 do 40 m3/h in največja odprtina soundproofing hrup in znaša 42 dB. Namestitev stenska naprava zahteva mest s odprtosti zaslonke premera 150 mm, vgradnja okenskih naprave zahteva rezkanje skozi razpoke v pokrova škatle velikosti 12 x 290 mm ali 12 x 354 mm Okno Plenum naprave je mogoče namestiti skoraj v vsakem zaprti škatli iz lesa, PVC ali aluminija, ne samo v tovarniške, ampak tudi direktno na že vgrajena škatle brez njihovega demontaža in zamenjava stekla.

Nadzor nad izhod notranjega zraka iz prostorov je izvedeno s pomočjo girorastvorimie rešetke so nameščene na mestu, kjer je običajno za nas zračne rešetke s konstantnim prerezom v kuhinji, kopalnici in wc. Prav tako so opremljeni s senzorji-pogoni, ki samodejno spremeniti svoje začetne oddelek, odvisno od stopnje vlažnosti zraka v zaprtih prostorih. Proizvajajo izpušne igrati za naravno in mehansko prezračevanje. Igra za mehansko izpušni sistemi dvojne kontrole: osnovni način in vlažnost dopolnjen največjo učinkovitost način ("vrha način"). Vrha način je potrebno v primeru težkih onesnaženosti zraka v prispevnem območju (na primer pobegnil mleko v kuhinji), se je obrnil na ročno z vrvico ali stikalo, ali samodejno s foto senzor (v kopalnici). V 20 minutah po vklopu izpušnih omrežje samodejno vrne v prvotno stanje regulacije vlažnosti. Za pisarne, kjer je vlažnost ni tako značilen pokazatelj onesnaženosti zraka, oba v prostorih, ki so namenjeni izpušnih rešetka z infrardečimi senzorji prisotnosti za osebo, ki omogoča učinkovito in natančno, da preživijo prezračevanje ogrevan zrak..

Za domove, opremljen s sistemom naravno prezračevanje, oprema "AERECO" povezava na naslednji način. Nastavite Plenum naprav v sistemu Windows ali skozi zid in izpušnih rešetke na ventkanala v snežnik. Toplotno shranjevanje se izvaja v okviru sheme. V dveh-trobenta sistem ogrevanja in opremljena radiatorji, termostati, se zgodi naslednje: ljudje zapustiti poslovnih prostorov, zmanjša se raven vlažnosti zraka zmanjša vod, zraka skozi prostor, naraščajočo temperaturo, termostat reagira, zmanjša pretok vroče vode v ogrevalni sistem (ali ogrevanje zmogljivost v Samostojno ogrevanje). Prihranke je mogoče pridobiti in eno-cevni sistem ogrevanja, če je vroče vode meter na vhodu v stavbo in možnost, da uravnavajo pretok te vode. Če ste opremili več kot eno stanovanje, in vse sistemske "hygro", potem pa samo povečanje temperature zraka v hiši, in lahko zmanjša energije za ogrevanje. Nekaj podobnega se dogaja v novih hiš na točki stavbe. Na ogrevanje, nova hiša z zaprto Okna z dvojno zasteklitvijo po istih pravilih, kot stoji blizu stare hiše s starimi drevesi'lesena Okna, temperatura zraka nad norm za več stopinj. Enako se zgodi, ko zamenjava Oken v samostojno stanovanje: nekaj dni, namesto 20-21 ° z temperatura zraka na 25-26ºc zaradi velikega zmanjšanja vdor hladnega zraka skozi okno. Na žalost samo, shranjevanje toplote za skupni pritok zraka na prostem zasenčila toplote, vode kondenza na oknih in plesni na stenah. Tehnologija "hygro" ne inteligentno brez poslabšanja kakovosti zraka in zmanjšanje udobja v bivalnem okolju. Štiri leta izkušenj delovanja dobavne naprav "AERECO" v Rusiji od Kaliningrad, da Novosibirsku je pokazala, da je njihova uporaba povsem rešuje problem kondenzacije in plesni.

Za realizacijo učinek prihrankov na za ogrevanje zraka prezračevanje, ko z uporabo mehanske izpušno prezračevanje morala razviti posebno ventilatorji z vodoravno operacijski značilnosti (stalno potiska v 100-130 PA). Podjetje proizvaja lastno ventilatorji s prostornino od 250 do 6000 m3/uro, kar omogoča, da se zagotovi pravilno prezračevanje prostorov in v poletnih mesecih, ko so naravni izpušni prezračevalni sistem skoraj zmrzne.

Kakšen je učinek na gospodarstvo lahko zagotovi okvir za pametno uporabo prezračevanje "hygro" v primerjavi z prezračevanje, organizirano na podlagi osnovnih parametrov? Dolgoletne izkušnje delovanja je pokazala, da je gospodarstvo je od 15 do 40% stroškov toplote za ogrevanje, prezračevanje zraka.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика