понедельник, 30 декабря 2013 г.

Temeljitost pri oblikovanju bodo zaščiteni pred zahtevki 2006-11-02 19:31:02

Gradnja in rekonstrukcija.








Temeljitost pri oblikovanju bodo zaščiteni pred zahtevki
2006-11-02 19:31:02

V primerih, ko je staro zgodovinsko vrednost okna je uničena in nepreklicno izginejo zaradi nestrokovne obnove, na žalost, ni nič nenavadnega. Na voljo članku bomo poskušali pokazati, kako pomembna je zahteva, da se seznanite z vsemi funkcijami obnovljena design. Svoje izkušnje na tem področju je razdeljen pooblaščeni inženir Hans, frolich, strokovnjak na Inštitut za okna tehnologij (Rosenheim, Nemčija).
Za ponazoritev priporočil, bo izbral kot primeri nekatere tipične situacije prakse:
• obnova ukrepe za ohranjanje obstoječih Windows,
• vgradnja novih plastičnih pokrovčkov z ohranitev starih dreves'lesene škatle,
• vgradnja novih dreves'lesene platnice v stavbah, zgodovinske in arhitekturne vrednosti,
• steklom enote z plastične prevleke med streha-terasa in bivalnih prostorih stare stavbe.
1. Poglejmo si prvi primer, s katere težave ne bil stojalo', povezane obnova oken blokov z dvojnim okvirji, ko delajo na eno od glavnih zgodovinskih o'predmeti.
• Da bi dosegli maksimalno zaščito pred hrupom, so se vstavi dodatna tesnila v zunanjem in zunanje prevleke. Meritev je pokazala, da je bila že zvočna izolacija raven varstva starih Oken od hrupa je bilo približno 26 dB. Da bi zagotovili zadostno zvok preverjanje ocenjena soundproofing naj bi bila približno 13 dB zgoraj.
• Obnova oken blokov je stojalo', povezanih z obdelavo fiksno zastekljenih elementov na mobilne naprave. Poškodovane naprave, ki so zamenjani, posodobljeni kiti.
• Posodobitev ličarstvo, je potekala temeljito čiščenje obdelanih površin. Posebna pozornost je bila namenjena kakovosti barvanja površin med okvirji.
• Po popravila so bile obilne nabiranje kondenzata med slikami, ki so pripeljali do poškodbe laka. Skozi veliko škode pa potrebujejo strokovno svetovanje.
Ko je pregled z'ugotovljeno je bilo, da je vsebnost vlage v spodnjem PBE'jazz krat sedeži bistveno preseglo 20%. Še posebej visoke koncentracije vlage je bilo v tistih okno bloki s tako vrsto tesnila.
Se je zgodilo, peeling barva premaza, in na nekaterih področjih je bilo popolnoma ločeni, razkrivajo lesa, in na drugi strani postal viden stare, ki je napolnjena v popravilo plasti.
Za natančno analizo vzorcev, ki so bili sprejeti, je bilo potrebno razstaviti in raziskovanje krila. Rezultat teče mikro-rez in merjenje debeline barve plast, kot tudi s pomočjo ir spektroskopijo je pokazala naslednje:
- Debelina barva premaza je bil do 500 mikronov (0,5 mm), in v mnogih krajih je bilo mogoče zaznati do osem plasti. Posamezne plasti so sestavljali belega svinca, oljne barve, alkidne laki in delno iz mešanice alkidnih smol, barv na osnovi lanenega olja. - Piling barve plasti je bil najden na stare plasti belega svinca in na premaz, izdelan na oljni osnovi in vsebujejo svinca.

- Na površinah, pobarvane z privede belež, je bilo spolzko Milka področja, ki zahtevajo skrbno poliranje pred uporabo nove barve. Brez temeljite priprave takšnih površin sklopka z njimi nova plast ne bo dovolj.
- Debele stare plasti barve, ki je posledica različnih napetosti v strukturi prevleko, ki je vodila odredu in razpoke.
Tako hitro peeling barve na velike površine, ki so prispevali k zbiranju a kondenzata v prostor med okvirji. To je kondenzacija, ki je povzročila dodatno zatesnite Okna, še zlasti zunanji pokrov. Za odrešenje okno in obnovite svoje delovanje zahteva naslednje ukrepe:
- Popolna odstranitev vseh plasti barve in premazi,
- Sušenje dreves'leseni deli za doseganje les vlago 15% ali celo manj,
- Odstranite tesnila zunanji pokrov,
- Obnova mobilnosti polkna in posodobitev mastic
- Novo slikarstvo celotno okno.
S povečanimi zahtevami za zvočno izolacijo (40dB) primeren za namestitev iz predpostavke, dodatni pokrov s tesnilom po vsem obodu.
2. Primer namestitev novega plastični pokrov z ohranitev starih škatel stojalo'je povezano z nekoliko drugačne narave problema.
Ideja je, da ko popravila potrebujete, da popolnoma odstranite staro okno gradnje, mnogi razvijalci zastrašujoče. Zato ostaja priljubljena alternativne rešitve, ki vsebuje stare karton, so zaprti in nove. Vendar pa praksa kaže, da na prejšnji fazi niso vedno dovolj študiral možnih učinkov spremembe v razmerju med velikost očal in okvirjev, kot tudi novo obliko.
Torej, lastnik ene izmed hiš je želel zamenjati stari okenski okvirji na novo plastike s ohranjanje starih dreves'lesene škatle. Ker tudi v prisotnosti stari Windows ni potrebno namestiti zunanje senčenje naprav, je bilo odločeno, da se zgornji vodoravni vrstici polje bo naredil dovolj široko. Proizvajalec tehnoloških razlogov izbrali enake širine za ostale tri strani: ali je dovoljeno, da ne trim stari polje in namestite nov operacijski sistem Windows v obstoječe luknje brez kompleks pripravljalna dela. V obraz okvirji povečal za 10-20% z zmanjšanjem površine zasteklitve. Na oknih so bile prenesti manj svetlobe, tudi bistveno spremenil izgled fasade, ki je povsem naravno, da je povzročil nezadovoljstvo lastnika. Zvenel zahteva, da se takoj ustaviti delo in za zamenjavo že nameščen polje. Izpit je pokazala:
- V stari Windows delež okvirji obračuna med 30 in 35% površine, zdaj je ta delež je znatno povečala.
- Na stare škatle niso bile obrezane, prekrivanja in gube.
- Med novimi in starimi okvirji ostala režejo širina od 10 do 20 mm
Še posebej je zmanjšala osvetlitev po namestitvi nove prevleke v območjih s majhne okenske odprtine. V krajih vmesnik starih in novih slik pride, "hladno mostovi", ker ni bila pravilno napolnjen s praznino in niso bile opravljene z tesnjenje.
- Pomembne spremembe v videzu fasade je bila nesprejemljiva.
Če ne določajo posebne pogoje, ima kupec pravico, da nadaljuje iz dejstva, da je zamenjava operacijskega sistema Windows ne bo povzročil nobenih, v primeru večjih sprememb pri oblikovanju in razsvetljavo. Z drugimi besedami, začetek obnovitvenih del brez čisto nekaterih sporazumov, izvajalec postavijo na veliko osebnega tveganja. Praviloma pogodba mora biti priložen podroben risbe ali vzorca, ki označuje morebitne spremembe Exter'jer.


3. Zamenjava oken bloki z dreves'lesene platnice v stavbah, zgodovinske in arhitekturne vrednosti, kot tudi Zobov'obvezuje, računati s svoje značilnosti. Morebitne nadgradnje sistema Windows v hiše, se šteje, pam'spomeniki, ne seveda, da se primerja s potrebami navadnih stanovanjskih in upravne stavbe. Vendar pa raziskave kažejo, da povpraševanje za taka dela, zlasti v novih Članicah Nemčiji, je precej velik.
Veliko bolj pomembno, kot dejansko količino dela, ki ima edinstvene zgradbe te vrste, kar pomeni, zahteve glede na njihov namen in arhitekturno projektiranje. Pogosto, skupaj z običajnimi standardi integritete, toplotne in zvočne izolacije, upoštevati zahteve za vlom in bullet odpornost nameščen operacijski sistem Windows.
Na žalost, vsakdanje praktične izkušnje kažejo, da resne napake so bile narejene v zagotavljanje ti o'predmeti zadostno zaščito pred dežjem in povezavo z načrtovanjem stavb. Izražena pogosto pritožb, ki zaradi preveč stroge zahteve na delu organov o varstvu pam'spomenikov arhitekture je bilo nemogoče, da bi našli najboljšo tehnično rešitev, kot pravilo, se ne razreši izvajalca iz odgovornost za malomarno v odnosu do vrednosti pam'spomenik, deluje.
4. Naslednji primer iz prakse bo osredotočiti na dokončanje zamenjave Oken v hiši pol-šumovit gradbeništvu (za okna in obliki par je prikazano na Sliki. 3). Glede na razpisne pogoje, nova okna enot je bilo, da so drevesa'leseni skupaj zajema. Kmalu po zaključku popravila med obratovanjem stavb poškodovanih je bilo Windows in sosednjih okvir konstrukcij. Vlažiti lesa, čeprav ga je poklical delno uničenje, ki zahtevajo nujno ukrepanje. Pregled je pokazal, da:
- Meteorne vode v velikih količinah v polje skozi gube.
- Zasteklitev je bil izveden brez ustrezne tesnost.
- S'edinost z okvirjem struktura ni bila dovolj gosto. Potem ko je bil vlažnost, so bili dani dodatne zunanje tesnila. Vendar te oznake, kot tudi zunanje obloge okvirja struktura, nastala ovira za sklenitev nakopičene vlage. Drevesa'leseni deli okna polje in Fachwerk že začel propad.
Po mnenju strokovnjakov, za obnovitev sistema Windows zaradi temeljnih pomanjkljivosti modela je nemogoče. V kombinaciji z okvirjem strukturo, ki prav tako potrebujejo velike spremembe. Tako smo lahko samo iti o re zamenjava Oken. Koncept gradnje in povezav so predstavljeni v Sliki. 4.
5. Vgradnja novih oken bloki z plastične prevleke med stanovanjske stavbe in streha-terasa je velika naloga za vse deluje.
Ko gre za nove gradnje, projekt mora zagotoviti možnost uporabe regulatornih mehanizmov (norm DIN 18195/Pravila strešnih del).
Pri izvajanju podobnih gradbenih del v že obstoječih stavbah imajo pogosto težave.


Razmisli na primer popolno prenovo prostorov z namestitvijo novih plastičnih bloki okna in vrata. Na strehi terase so bile v celoti nadomesti tlaki in tesnila. Po končanem delu s'izkazalo se je, da v sobah, prodre voda.
V naslednjih nekaj letih ostalo na strokovno znanje in prizadevanja za odpravo napak. Zatesnitev terase je bil popolnoma prenovili. Žeblji, vijaki odstraniti, in profili so napolnjeni s smolo.
P'sodelovanje prizadevanja za odpravljanje puščanja do uspeha ni led, in zdaj vprašanje odgovornosti in potrebnih ukrepov končno odpravili na sodišču. Inšpekcijski pregledi so debeline tesnilni sloj, ki je urejeno z normo DIN 18195 in kakovosti delovanja montažna dela. V teh pregledov s'našel:
- Pohod popravila veliko okno enote, ki so bili sprejeti, razen, in pred tem, so bili obraschalis zunaj. To potrjuje možnost penetracije v les vlago.
Profile nižje PBE'ASCI je bilo namočeno z vodo. Kovinski deli močno zarjavele.
- Voda nenadzorovano v dno s'vezivnega design skozi staro izvrtane luknje, in od tam je lahko, da se znotraj in dol - pod apartma.
- Profilov, vključno s'vijaki in vijaki, se je izkazalo, da ni mogoče popraviti. Ker, ko poskuša, da bi izboljšali stanje, od časa do časa, da bi nekatere nove luknje in stara več ali manj tesno zacharopoulos, se je izkazalo, da je težko narediti nedvoumne sklepe o načine prejema in odstranjevanje vlage. Vendar pa je jasno, da so ukrepi, da se zagotovi tesnjenje in odstranitev vlage je od samega začetka se misli z bolj previdno. Spontano vrtanje lukenj v kritičnih področjih spodnji elementi seznanjanje led popolno izgubo nadzora nad fizikalnimi procesi.
V oceni pomembne učinke je težko utemeljiti, ki jih oblikovalec opazovati ponuja DIN debelino izolacijske plasti, v 15 cm, namesto posamično izračun nadzorovanih hidroizolacijo in pretok vlage. Sistem dehumidification izrazito fotoaparat plastični profili zahteva dokaj visoko tlemi strukture, da bi zagotovili potrebno konstruktivno prekrivajo pečat in krovstvo listov.
VIR: Vitrina

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика