вторник, 31 декабря 2013 г.

Okrasne štukature

Tradicijo okrasitev inter'karieri bolečin in profil decors izvira iz časov Antične Grčije. Vendar pa ti dekorativni elementi iz kamna (pogosto iz marmorja), ki ves čas so se vrednotijo visoko dovolj. Zato, da okrasite svoje domove vklesan padugi, napušči ali medaljoni si lahko privoščili le zelo bogati ljudje.

Ampak, začenši v 17. stoletju, za izdelavo teh decors začela uporabljati omet. Razpoložljivost in nizke stroške za material iz mavca štukature skoraj neto'capacious atribut stanovanjskih in javnih inter''erov. Brez dvoma, vzpon mavca letve se lahko imenuje Baročne dobe - v tem obdobju s'zdelo težko, oblikovanje kompozicije, ki združuje geometrijske in floralina elementov in bas-relief s parcelo in krajinskih prizorov.

Z stoletja obresti, štukature iz mavca ne ugasne - štukature okraski krasijo inter'kariero v slogu klasike, art Nouveau in art Deco. Okrasne štukature je prisotna v skoraj vseh sodobnih inter'Yeri. Smo pač ne mislim o tem, da je pena ali polistirena letve, ki zaprite spoj med steno in strop je imitacija mavca palice. Palice, imenovane mavca deli, ki jih lahko proizvajajo "vleče", s pomočjo posebnega jekla strgalo, ki je vklesan na želeni profil. Metoda za vstavljanje to je mogoče narediti ozko jedro elementi - napušči mučiteljem, teaser in baguettes.

Ko boste dobili mavca podrobnosti, ki je okrašen z okrasno sliko ali profil velikosti, so rekrutirani iz umetne komponente, ki jih litje. Iz testa, dal v silikona ali poliuretana plesni-matrix. Gips masa zgoščena, da odstranite zračne mehurčke in se izognili votline (prazni notranji omet cast). Po litje bo sušiti, so sprejeti v formi in čiščenje risalne površine.

Namestitev mavca delov se izvaja s pomočjo mavca rešitev (tradicionalne ali moderne mavca lepilne mase). To je element, mavca letve samo zaljubljen na strop ali steno. Nameščen štukature prekrita s plastjo primerja in nato pobarvane v želeno barvo. Za barvanje najpogosteje uporabljena barva na vodni osnovi. Tudi, štukature iz mavca lahko (delno ali v celoti) mora biti pokrit z gold leaf.

Izdelava in namestitev mavca štukature - proces je dolgotrajen. To zahteva dosledno spoštovanje tehnologije in znanja. Zato, tradicionalne mavca ometane uporabo najbolj pogosto v primerih, ko morate izvesti izključno štukature okraski za oblikovanje skice. V drugih primerih, to je veliko lažje in cenejše za uporabo imitacije mavca letve iz penaste plastike, polistiren ali poliuretanska pena.

Cene pena simulirani štukature lahko imenujemo "demokratično." Tudi če si začela zelo skromen, "proračun", prenovo, nakup nekaj deset metrov oblikovani deli in par vtičnice ne bo udarec za vaš proračun. Vendar izbor pena "štuka" zelo monotono. Da, in površinskih kakovost teh izdelkov, je precej nizka. Še neizkušen pregledovalnik videti na pene "okras", bodo spoznali, da to ni pravi štuka in poceni imitacij.

Če želite, da vaš inter'jer videti zelo elegantno in privlačno, je bolje izbrati okrasne letve iz ekspandiranega polistirena ali poliuretanska pena. Privlači, najprej širok spekter decors, modeli, za katere je služil kot najboljše vzorce klasične mavca letve. Vse, tudi najbolj zapleten vzorec, ki je navedena na površini ekspandiranega polistirena ali poliuretansko peno, je jasno, easy-to-read line. Površina izdelki obdelan s posebno spojina, ki izboljša oprijem gradiva barve. Zato, površina polistirena letve pred barvanjem ni mogoče ravnati premaz.

Mnogi potrošniki, je videti na svetlobo, skoraj bestežinski stekla decors, verjamem, da prilepite element na steno ali strop ne bo posebno delo. Seveda, ki delajo s temi elementi so nekoliko lažje, kot namestitev litih delov iz mavca, vendar, kljub temu, da je zahteva posebnih orodij in znanja, tehnologij. Ena od težav z namestitvijo letve, pena deli je prirezki v vogalih. Da je prepad med obema stranema je bil minimalen, je treba zelo jasno, da vzdržijo kota prirezki - 45 stopinj. Za to postavko je določen v posebno napravo (stuslo), ki omogoča trdno pritrditi, da izrežete del.

Če polistirena letve pravilno sestavljen in pobarvan, nato ga je mogoče razlikovati za oči iz naravnega mavca letve lahko samo specialist. Cena polimer "štuka" ni preveč drugačna od litih izdelkov iz naravnega mavca. Stroške cornice, odvisno od njegove višine in profil lahko razlikujejo v 10-45 $. Ampak, vgradnja in zaključna poliuretan decors so cenejši kot v primeru sadra.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика