суббота, 28 декабря 2013 г.

Kako, da se prepreči zamrzovanje in kondenzata na plastični posodi? 2008-10-13 16:35:53

Gradnja in rekonstrukcija.

Kako, da se prepreči zamrzovanje in kondenzata na plastični posodi?
2008-10-13 16:35:53

Po zelo hladno januarja dan, mnogi se soočajo s problemom, zamrzovanje in kondenza na plastičnih Oken. Poskusimo razumeti, zakaj se to zgodi.

Plastična Okna sami ne prispevajo k nastajanju kondenzata v vaše stanovanje. V resnici, nova Okna, spreminjanje pogojev za prezračevanje, prenos toplote in mikroklima v vašem stanovanju, zahtevajo spremembe starih metod.

Zakaj se to dogaja? Zrak vedno vsebuje določeno količino vodne pare. Na višjo vsebnost vlage nastala megla (vodne pare), ki se zbirajo v obliki vode na hladne površine, kot so okna ali kotu sobe (kondenzacije vode, kondenzata).

Če je zrak, ki je nasičena z vodno paro, njena relativna vlažnost 100%. Relativna vlažnost označuje stopnjo nasičenosti zraka pare pri določeni temperaturi. Najbolj pozitivna oseba, ki meni, pri relativni vlažnosti od 40%do 50%.

Kondenzacija je odvisno od temperature v različnih delih prostora. Če nasičene vodne pare je okno površine, kjer je relativno nizko temperaturo, se v njem nabira vlaga in vodna para spremeni v majhne kapljice. Da bi rešili to težavo pogosto zračenje. Ker hladnejši zrak, ko je bilo vroče v sobi, lahko bi veliko vlage. Bolj vlago, ki se nabira v prostoru, bolj pogosto je treba vetrič. Hladnejšega zunanjega zraka, prej se konča postopek prezračevanje. Toplota skoraj preživel, ker zrak nabira le malo toplino, glavni toplote v zaprtih prostorih kopičijo steno.

Vendar, hlajenje stene pa je potrebno preprečiti, zato, prezračevanje mora biti od 5 do 10 min ali namestiti prezračevalni ventil, ki bo avtomatizacijo tega postopka.

Vzroki, ki vodijo do večje vodne pare v zraku v stanovanju:

Kuhinja: vodna para je nastala pri pripravi hrane, instrumentation'vre perilo.
Kopalnica: kopalnica za čiščenje, pranje in suho perilo, ki tudi vodi do nastanka pare.
Spalnica: od površine človeškega telesa v času spanja izhlapi od 0. 5 na 1 liter vode.

V vseh teh primerih je potrebna za prezračevanje predpostavka, da v obdobjih visoke vlažnosti in desno, ki po. Tudi vzrok za povečano vlažnost v apartmajih, lahko:

  1. popravilo apartmaji z uporabo mokre postopke, kot so omet, pleskanje sten vode razpršene barve, whitewashing od zgornje meje, Ozadje visi, in drugi;
  2. različne spremembe v prostorih, ki jih rezidenti, ne glede na oblikovanje standardov, kršitev (demontaža, prekrito kanalov) obstoječi prezračevalni sistem, rušenje notranje predelne stene;
  3. pogosto zamenjavo radiatorjev na sodobnih (uvoz), ki jih rezidenti brez ustrezne termo-tehnične izračune, ki vodi do pomanjkanja toplote in mrazu v stanovanjskem področju;
  4. radiatorji imajo zelo pomembno funkcijo, brez ogrevanja okno odpiranje. Namestitev široko okenske police nad radiator vodi do težav konvekcija toplega zraka iz hladilnika, in tako prispevali k večji vsebnosti vlage;
  5. v moderni apartmaji zavese in zavese pogosto se nanašajo na polico, in s tem preprečujejo dostop do toplega zraka do okna odpiranje;
  6. namestitev na okenske police lonce z rastlinami, vzdrževanje akvarijev niso zaprta, motno steklo, ki preprečuje izhlapevanje vode;
  7. puščanje pipe v kuhinji in v kopalnici.

Potrebujete pam'ne pozabite, da je kakovostno in trajno delo za zaklepanje mehanizem plastičnih Oken pa je odvisno od kakovosti njihovega delovanja. V trenutku, ko kritje kratnih ročaj mora biti nujno v vodoravni položaj z listi z eno odprtino v navpičnem položaju, ko vrata z dvojno odpiranje, z mehanizem za blokiranje je v nevtralni položaj.

Bi rad poudariti še enkrat, da plastičnih Oken ne prispevajo k nastajanju kondenzata v stanovanju. V resnici, nova Okna, spreminjanje pogojev za prezračevanje, prenos toplote in mikroklima v vašem stanovanju, zahtevajo spremembe na stare načine izkoriščanja prostora. Smo skušali razložiti, da Vas je vzrok za morebitno nejasnost in upam, da ti nasveti Vam bo pomagal, da se zagotovi optimalne pogoje bivanja v stanovanju.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика