среда, 23 октября 2013 г.

Kopeli v tujini, Vzhodni

Moda za vse Vzhodne Evrope s'pojavil pred več desetletji. Ona je prišel v naše Palestino, dobro, Rusi zdaj in šel v Turčijo, kot državo, in v Državi vzhajajočega sonca že ni redke goste. V izgnanstvu, vendar si prizadevamo, da bi našli in si izposodi nekaj, kar že poznajo, kot so kopel...

Ko besedno zvezo "turške kopeli" je bil za nas eksotične, in beseda "Hamam" ni bila zaznana, ki jih je ruska ušesa. Zdaj samo leni, da pošljete preostanek svojega čudovito pol v Hamam, da bi normalizirati njeno kožo in zdravje. Poleg tega - tam so Screwball, ki organizirajo te boors v svoje hiše, da to ni bil toliko moda, veliko težav za vaše zdravje'I. Pravijo, finska savna za mene zelo vroča in suha, in ruski parni povzroča hiter srčni utrip, vendar turško parno kopel - večina od tega: tu je sto odstotno vlažnost, da ne trpijo za suho kožo in sluznico, in temperatura je razmeroma nizko, tako da bolniki srca službe tudi ni prepovedano za pare.

Skratka, trendi, ki so vzrok ali pa vam omogoča, da veste zdravo'I in turško kopel, so počasi, a zanesljivo povečala število svojih navijačev v naši Severni državi. In potem, morda, je smiselno, da povem, kako je ta kopel s'pojavil. Vse se je začel že v antičnih časih, ko so Rimljani izumil svoje kopeli - javno kopališče, ki so obiskali in patriciji in plebeians. Jasno je, da na Jugu je podnebje je veliko lepše m', da mokre pare, ki spodbuja sprostitev in razstrupljanje. Te pare, Rimljani prejeli, polivanje tople vode segreva Kam'Jan tla. Enako načelo se uporablja v klasični turška kopel, ki ne gorijo, ne vodi do izgube zavesti, in samo sproščujoče, ki omogoča smartstuff v njegov užitek. Kombinacija visoko vlažnost in nizke temperature vplivajo na naše telo m'ti, ki prispevajo kljub temu učinkovito segrevanje in predelave. Na kratko, obstaja nekaj, da boj. Edino vprašanje je, "kako"? To je, kako opremiti na svojo državo hiša je tako nenavadno, da je užitek?

V razvoju turška kopel hiša ni treba izmisliti kaj, za preizkus ali jama v literaturi je najti tam, know-how. Bolje je, da se obrnite na specializirano podjetje, ki vam bo pomagal, da tako Hammam, ki vam ustreza in na zdravje načrt, in denar odhodki.

Recimo na enkrat - turška kopel zahteva precej prostora. Začne se z garderobo temperatura, ki mora biti 30-35 stopinj. Tukaj priprava počasni postopki, ki uživajo turško parno kopel. Naslednji je Osrednji del sobi, kjer je temperatura je malo višji, in če bi ostajal malo dlje, segrevanje do potrebne standard. Nato lahko izkaže, da gredo v posebnih nišah, temperature, v katerem dosledno višja od 70 do 100 stopinj. Ogreva, se znajdete v hladnem prostoru, kjer se malo ohladi, po kateri bo izšla v rekreacija dvorani. Konča kopel postopek, kot je bilo pričakovano, pralni in sklene z vami masažo na ogrevano Kam'lesenih ležalnikov.

Če govorimo o klasični različici, turške kopeli, to je tri bazene s toplo, hladno in hladno vodo.

In če dodamo, da so vsi zgoraj, ti trije bazeni, se izkaže, da Hamam bo dobra polovica koči (če ne vse). To je območje za posamezne turške kopeli, bi bilo treba razdeliti vnaprej in v večji meri kot, recimo, za napravo savne. Čeprav, seveda, nihče ne naredi tri bazene in p'pet niše in drago je, in pogosto nima smisla. Po navadi stroški bolj skromno projektov, turško parno kopel, v celoti ohranja glavne prednosti: nizki temperaturi in vlažnih pare. Medtem ko gradnjo kopeli te vrste, ki jih je treba upoštevati nekatere funkcije, na primer, da bi stropa v sobi, v obliki kupole, tako da kapljic kondenza, ki je v tem primeru neizogibne, ki teče navzdol stene na tla, in ne kaplja na glavo. Je treba zagotoviti ogrevanje tal - to je mogoče storiti z uporabo cevi s topli zrak, ki po marmornih tleh. Čeprav je, seveda, najbolj pomembna stvar je, da zagotovi kakovostno parov.

Da bi parov je "mleko" in ni zapisovanje lahko uporabite vgrajeni v steno velik lonec z vodo. Vendar pa je to tehniko preteklosti, sodobne opreme za turške kopeli je parni generator, ki bo oblikoval "turški" par v kateri koli količini. Ta se izračuna na podlagi obsega sobi in intenzivnosti dela v prihodnosti savne. Oziroma, in je določena s kapaciteto generator pare, ki se lahko razlikujejo od 3 do 14 kilovatov. Parni generator je v ločenem prostoru v bližini sobi in ki ga upravlja senzor enota. Lahko pre-set potrebne pare temperatura, vlažnost, čas delovanja generator pare in tako na parni Generator je opremljen s samodejnim čiščenjem enoto, ki preprečuje, da bi lestvici, in črpalka za vbrizgavanje aromatičnih esenc. Ker je zmogljivost te opreme ni majhen, je treba zanesljiv električne napeljave v prostorih.

Kaj pa, če je območje v vaši državi hišo ali Finance ne dovoli, da poskrbi nad Hamam? Kompromis je mogoče. Mini-turška kopel-tip je majhen (110 x 110 cm), parne kabine, izdelani iz visokokakovostnega akrila - nemoteno, toplo in popolnoma neškodljiv material. V tej sobi, seveda, prinašajo vodo, električno energijo in povezovanje low-power generator pare. Torej, ne boste mogli premakniti z nišami, postopoma dosežejo želeno stopnjo, ne boste potopite se v treh različnih bazenih, vendar pa to zadevo? Glavna stvar v turško kopel - posebnih parov in ustrezno temperaturo, kar omogoča tudi bolni ljudje varno tak postopek. Vendar električno energijo, plinom in temperature v mini-cab je na voljo. Da te vrste turških mini sobi tudi v majhnem kopalnica ali savna.

V senci Sakura

V tej senci že dva in pol tisoč let, Japonski uživajte svoje nacionalne Bani ofuro, ki po mnenju nekaterih znanstvenikov, antike, z'pojavil dolgo pred našo dobo. Pravzaprav, ofuro je samo en del tradicionalne kopeli postopek, ki se imenuje "ofuro". Postopek je razdeljen na več faz, ki so zelo pomembni, in mimo njih, to je nemogoče, saj je nemogoče izključiti loki in vljuden nasmeh v čaj slovesnosti. In preden boste dobili, da ofuro, Amaterski se sprostite v Japonščini, morajo iti skozi pripravljalne faze.

Torej, boš, da se pridružijo Japonsko tradicijo. V tem primeru, ritual se začne z dejstvom, da boste sleči in dal v "furako" - drevesa'Jan sod je segreta na 35 stopinj vode (to je praktično temperatura človeškega telesa). Voda mora doseči le do ravni srca, tako da njegovo delo ni kršena v nobeni obliki. Ko ste presadili v naslednje sod, vodo, v kateri skoraj 50 stopinj. Tukaj je spet, ne potrebujete, da se povsem potopite se le na ravni srca. Tako je postopno habituation, da temperaturi, in na tretji, boste lahko varno neposredno ofuro. In sicer - da se potopite v drevesa'leseni škatli z ogreti 50-70 stopinj žagovina. Najbolj zdravilni šteje, cedre in apna. Drevesa'vsako polje je narejen iz bor ali macesen in ima avtomatski električni grelni sistem, ki omogoča, da brez težav prilagodite temperaturo žagovina in je dokaz napredka (pred našim ŠTETJEM, seveda, ofuro gorivo drugače). Poleg tega ofuro lahko dodate različnih aromatskih in eterična olja, ki še dodatno poveča terapevtski učinek.

Zakaj vprašaj tako nerodno? Stvar je v tem, da v času vašega bivanja v ofuro (ki je, med ogrevano žagovina) intenzivno potenje, in glavo in srce izkušnje intenzivno toplote. Poleg tega se gibljejo v žagovina, boste dobili učinek masaža stimulira perifernih receptorjev. Vse telo je sproščeno, ogrevano, kar zagotovo prispeva k obnavljanje in sklenitev škodljivih snovi iz telesa.

Po žagovina Japonski pade na majhne morju prodniki, segreto do 40-50 stopinj. Prodniki stopnjuje masažni učinek in ima ugodne učinke na kožo. In šele potem se lahko osvežujoča prha, daj na toplo, kopalni plašč in piti zeleni čaj ali vseh zelišč'kamen infuzijo.

Skratka, da bi doma ofuro je primeren: za zdravje'I je koristno za proračun ni tako destruktivno. Ruske potrošnikov, če želijo, da kupite komplet za zgoraj zdravljenja. Dostavo set vključuje dva sodih "furako"polje "ofuro" s sistemom ogrevanja žagovina in kontrolno enoto, greti posteljo z majhnimi kamni in morska sol. Naprava ima moderno obliko in se prilega v vsak inter'jer. Brez dodatnih pribor tukaj ni potrebno, vseh ogrevalnih naprav, že vgrajen design, in, razen, da periodično zamenjavo žagovina lahko povzroči malo težav.

Mikhail SKVORTSOV

Vir: Gradbeništvo države hiš - www. zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика