среда, 23 октября 2013 г.

Kmečka bazen: udobno zadovoljstvo

Open-air bazen, ki se nahaja zraven državi, hiša je sanje in zgodba. Notranji bazen je manj lepe, ne prispevajo k okras mesta, vendar ima veliko prednost - priložnost za celoletno delovanje. Da in vzdrževanje bazena, zaščitena pred vplivi naravnega okolja, je veliko lažje.

Take trditve so preveč površno. Zasebni bazen - to je lepo, in prestižen, ampak ni tako preprosto. Vsak hydrotechnical konstrukcij, ali bazenu ali leži pod milim nebom, ima svoj čar in svoje kompleksnosti.

Notranji bazen v letoviško si zasluži, da odražajo na ureditev podrobnosti, resno in vnaprej. Vnaprej - to pomeni, da je najbolje že v fazi načrtovanja hiše. Potem imate tri možnosti: bazen kot del glavnega hiša, bazen, kot nadaljevanje hiše in se nahaja v ločeni zgradbi. Vendar pa je vmesno rešitev: bazen, ki se nahaja pod odprto nebo, je mogoče opremiti prozoren rezervoar paviljon, plastične mase segmentov, ki lahko skupaj in narazen, odvisno od vremena. Segment premazov obdelajo s posebno tehnologijo, tako da se kapljice dežja zunaj in kondenzata, izdelani znotraj, ne ostanejo na površini. Takšnih paviljonov ne samo zaščititi pred dežjem, ampak tudi iz snega in zelo naprej kopalne sezone. Kupolo bazena je lahko vzdrži velike snežne obremenitve, tudi v naših zemljepisnih širinah. Vendar pa ta vrsta kopeli pustimo si ta članek, ker drsna paviljoni so zelo drage in so še vedno kos blaga.

Ne skimp na projektu

Kar različico bazen se odločite, da vseh fazah njegove gradnje, je treba jemati resno. Jasno je, da za uresničitev svojih sanj v življenje vas bo pritegnila specializirano podjetje, ampak najbolj potrebujejo vsaj v Splošnih pogojih razumeti, kaj in kako procesov, no, vsaj za oblikovanje nalog za strokovnjake.

Pam'ne pozabite, da z aktivno delovanje zaprtih bazenih naredi vse inženiring sistemov: obdelava vode in čiščenje, ogrevanje in napajanje, prezračevanje in klimatizacijo, ravnanje z odpadki. Torej, vse inženiring vidike bi morali biti izdelan v fazi projektiranja bazena. Poleg tega, posebna oprema za udobno plavanje ni poceni, pogosto računovodske za polovico skupna vrednost vseh gradbenih. Tako, stroški, ki morajo biti vključeni tudi v oceniti vnaprej, skupaj z zasnovo skledo. Če želite shraniti na projekt ni: ki so plačali $ 70 & ndash280 tisoč rubljev, vas bodo brez neželenih in nepredvidenih stroškov.

Najprej morate določiti tip bazena v smislu vode. To lahko skimmer, ali prekoračitev. Izgradnja bazena v zasebni dom je najbolj pogosto uporablja skimmer tip: voda zapusti filtrirni sistem z posnemalci naprave, skozi katero se vzpenja proti vrhu, najbolj onesnažene plasti vode v bazenu. Priporočljivo je, da se priključite skimmer z dnu možganov, da bi očiščena ne samo zgornji plasti vode in na dnu. Območje ogledalo površinske vode, ki se obdelujejo v eno skimmer, ne več kot 25 m 2, tako glede na velikost bazen je lahko ena ali več. V skimmer tip bazena, nivo vode je na 12-15 cm pod ramo. Po filtraciji, ogrevanje in dezinfekcija pitne vode nazaj v bazen skozi stene zalivi, ki se nahaja praviloma pred skimmer. Tako je pretok vode, ki prihaja iz ene stene na drugo. Praznjenje bazena je izdelana po dnu možganov zaradi gravitacije ali črpalka za filtracijo enot.

Gradnjo bazenov z overflow (overflow bazen), je bolj zapleten in dolgotrajen proces, vendar tudi dražji. V Paralimni bazenu voda je s porivanjem, zato je bolj vizualno privlačne in učinkovite variante izvedbe bazena. Zgornja plast vode, stalno in enakomerno tokovi čez rob bazena v overflow pladenj in vstopi holding tank. Očiščena voda se dovaja nazaj v bazen s spodaj zalivi. So enakomerno v celotnem porečju območje za boljše mešanje vode.

Določite vrsto bazenom in s pogledom na skledo, se pogovorite s strokovnjaki zahtevane funkcije: veliko ravneh, bo vaš bazen, kako kompleksno obdelavo vode sistem, ki bo potrebna za prezračevanje in odvajanje, ki so želena temperatura vode, koliko in kaj morate namestiti svetlobna telesa, končno, potrebujete jet, whirlpool, zanimivosti in drugih užitkov. In šele, ko vse podrobnosti z'jasno, podjetje, specializirano v bazenu, se lahko začne načrtovanje.

Polno Skodelico delo

Bazen (kapaciteta, ki je napolnjena z vodo) lahko iz različnih materialov. Najcenejša oblika - okvir (ekipe) bazeni. Če želite namestiti ta bazen je veliko lažje, kot v mirovanju. Običajna velikost teh kopeli je od 3 do 10 m, obliko sklede so lahko različne (okrogle, ovalne, v obliki osem). Podlaga za okvir bazen je betonsko minimalno debelino (cca 150 mm) ali samo trdega Zapakirane pesek. Osnovni elementi iz modularnih bazeni - okvir iz pocinkanega jekla in notranjega (tesnjenje) "naselitve" PVC folije. Tehnologija je preprosta in v aranžma, se spominja napolnjenega z vodo plastično vrečko, ki se nahaja v vedro.

Naslednji cena - PP bazen. Se lahko nahajajo na spletnem mestu zunanji bazeni precejšnjo velikost in majhna, so nameščeni v pritličjih stavb, kopeli in savne. Pritrjevanje je izdelan na že obstoječe betonske podlage (150-250 mm debeline), s površina mora biti gladka in horizontalno. Na tej podlagi fit material podloga (geotextiles) in toplotno izolacijo. Polipropilen pride v o'predmet v veliki zvitkih, rez v obliki (okrogle, ovalne, pravokotnik) in kuharji s pomočjo iztiskanje. Stranske stene so zgrajene rebra. V polipropilena skledo narežemo elemente vode, klimatizacijo in razsvetljavo. Velik plus te vrste bazen je, da to ni potrebno tesnjenje.

Drugo vrsto - modularna (ali izguba) bazeni so zbrani na področju posamezne plošče. Plošče so izdelana iz korozijsko odpornih materialov: iz nerjavečega jekla, plastike, lepljena duralumin, impregniran les. Pritrdite jih skupaj s sredstvi, vijaki, lepilom, grad'povezavo, in nato tesnjenje spojev. Stene dobili močan in vzdržljiv, in obliko sklede je lahko tako enostavno, pravokotne in kompleksna.

Akril bazeni so lahko opremljeni s spodaj zaključka, zgrajena mine rob za slepe, kot tudi različne stopnišča.

Ena modularne bazeni tudi akril bazeni, ki so izdelani na proizvodnjo končnih kosov. Akril bazeni iz poliestra, ojačane s steklenih vlaken materiala, ki zaradi svoje visoke trdnosti in prožnosti za dolga leta uporablja v ladjedelništvu. V primeru, vgrajena hipotekarnih posojil za vse tehnične podrobnosti, vendar zaradi nizke teže plastike je lahko prevažajo. Akril bazeni v standardni različici lahko opremljeni z dnu izpust, zgrajena mine rob za slepe, kot tudi različne stopnišča. Akril bazen ohranja svojo obliko, neobčutljiv na vročino in mraz, ne absorbira umazanijo, ne zbledi na soncu, nima drsnih površin, visoko trdnost.

Minus modularni bazenih, ki so omejene na določene dimenzije: bodisi majhno pisavo ali srednje velika kopalke velikosti 6 x 3 metrov, ali modulov, 4, 5 x 2, 5 metrov.

In končno, najdražja oblika bazena - konkretno, ali monolitno. Tako velikem bazeni, zamudno, ampak tudi zelo zanesljivi. Armiranega betona skledo se vlije monolith, in stene in dno sklede za moč iz armature. Pripravite se za kaj vaše spletne strani bodo v procesu večjih rudarskih in gradbenih del. So začeli z izkopavanjem jarek, ki je oblikovan tako, ponavlja oblike prihodnosti bazen. To je lahko kvadratne, pravokotne, okrogle, ovalne ali v obliki osmih, in bolj zapleteno obliko, več časa bo potrebno za dela na terenu. Potem concreting skledo na določeno tehnologijo. Na Splošno, ta tehnologija je, kot sledi. V stisnjena prod daje izolacija (običajno ekstrudiranega polistirena), dajo v spodnji vrstici ventil. Na tej stopnji, inženiring, komunikacije, so iz: infinity bazen služi curki, bazen, skimmer, tipa dnu možganov. Vrh postavlja drugega očesa okrepitev, in vse pripravljeno del, ki je napolnjena hidravlični betona. Nadaljnji pribor na robovih ukrivljen navzgor proti površini,'jo povezal s stene, nato izpostavljena in opaž za okrepljeno stene, z uporabo Stiropora opaž ostanejo tehnološki okno za vode naprava sistemov in razsvetljave. Po konkretnih je otrdele, opažev se odstrani, pena odstrani, in v nastali okno vstavi vgrajeni deli sistema čiščenja vode in izvedla potrebne opreme.

Kot konkretne ni absolutna ovira za vodo, skleda monolitno bazena je treba skrbno hidro izolirana. Bolj primeren za ta prodira hidroizolacijo: v tem primeru pore betona, ki je napolnjena netopne povezave, in to je popolnoma nepremočljiv.

Ne pozabite, in še ena, precej eksotičnih bazeni, coffered. Caisson je tesen varjene kovinske ali plastične posode z zapletene oblike. Kompleksnih gradbenih del, v primeru padca tlaka porečja bo še težje. Prvič, na dno jame je iz betonsko, na katerih dal caisson. Prostor med stenami jamo in Pokal tudi izpolnite s betona. Ta oblika zanesljiv, vendar je precej drag.

Plošče pod vodo

Končna bazen je narejen na zadnje, ko so obdelani vsi drugi prostori. Pred začetkom procesa Pokal betonski bazen, priporočamo preverjanje svojih hermiticity. Za ta bazen je v celoti napolnjen z vodo in levo v ta obrazec za teden, po kateri je voda odteče skozi dnu možganov Skodelico suhih, njegova površina je temeljito očistiti, da se zagotovi dober oprijem (adhezijo) spenjanje, lepljenje, obrezovanje strukturo. Betonski bazen zahteva zelo previdni, mavca, letalo sklede mora biti popoln gladko, in vse elemente, ki je končna prilepili strogo vzporedno in pravokotno. Tako delo bi bilo vol

Mozaik, ki omogoča, da se visoko kakovosten premaz kompleksnih in ukrivljene površine bazena.
Almaty ne samo pisalniki, gradbeniki, strokovnjaki, specializirano za zaključna bazeni.

Kot dodelavo materialov z uporabo naravnega kamna, keramičnih ploščic, keramike, mozaika, smalt, PVC folije. Ploščice so iz hitrejši mozaik, ker se sooča večji poleg tega, posebno, non-slip ploščice se lahko določena dnu bazena. Mozaik, ki omogoča, da se visoko kakovosten premaz kompleksnih in ukrivljene površine. V smalt določajo različne plošče, vključno z odraža učinek. Vsi ti materiali so praktično nič absorpcije vode, ohranja multi-tone tlak vode in visoko temperaturne razlike, imajo visoko odpornost proti obrabi, UV žarkom, kloru in drugih agresivnih kemikalij, zmrzlinsko odporna.

PVC folije, ki se imenujejo tudi film, hidroizolacijska membrana, najbolj demokratična (v vrednosti) vrsta kritja bazen. Kot strešnik, film je grobo, z anti-slip učinek. Poleg tega, danes pa je impregniran s posebno antibakterijsko spojine, ki zavirajo rast mikroorganizmov. Poleg običajnih PVC folije izdeluje prilagodljivo, multi-layer, visoke trdnosti okrepljeno posebni tekstilni kabel). Zadnja možnost je stroškovno najbolj učinkovit, saj omogoča, da zmanjša o'prostornina hidroizolacijska dela pri namestitvi bazen. Barve film, za razliko od paleta smalt in keramične ploščice, manj raznolika, vendar se iz leta v leto'odtenki novo. Torej, pred kratkim, barva film je bil omejen z različnimi odtenki modre, zdaj naprodaj so črna, bela, turkizna tla, tam je tudi polimernih pokrivna, da se loči od mozaik plošče.

Voda: priprava, čiščenje, pridobivanje

Za nič ne moti počitek in ne poškodujejo vaše zdravje's, potrebujejo ustrezno pripravo vode za kopanje. In, seveda, to podpirajo kakovost do par. Čiščenje vode sistem bo v celoti končal tehničnih prostorov, predelanih in na voljo s komunikacijo (hladna voda, električni kabli, kanalizacije izhodni tok-povratni vod iz kotla). Ko skimmer tip bazena povprečna o'obseg oprema za dokaj majhne sobe (1, 5-2 m 2). Tukaj so filtri, črpalke, toplotni izmenjevalnik ali grelec, samodejno doziranje postaje (če obstaja).

Na podlagi sistema čiščenja vode - pesek za filter, ki je velik tank kremenčev pesek. Tukaj je prva faza vode, mehanske filtracije, da brez suspendiranih delcev. Filter zahteva redno pranje v avtomatski ali ročni način. Poleg tega, za normalno delovanje pesek filter je potrebno coagulant (aluminijev sulfat), tj. snov, ki se pomeša pred filter in oblike v zgornjo plast peska gel plast, ki zamud onesnaževanja microparticles. Brez coagulant pesek ne deluje. Glede na znamko coagulant, obstaja več načinov njene uporabe, on ali dodane vode, ali odmeri pred črpalko, ali je določena na črpalko, ali je dal v skimmer.

Za nič ne moti počitek in ne poškodujejo vaše zdravje's, potrebujejo ustrezno pripravo vode za kopanje.

Da bi preprečili nadaljnje onesnaževanje zraka, čiste vode, naj redno. Ta proces je v bistvu, v upravljanje dve osnovni parametri vode: pH stopnjo razkuževanja. Optimalno delovanje filtra oprema in čistilni sistemi, sredstvo za uravnavanje kislosti ravni - 6, 8-7, 6 enot. Določa kislost v avtomatskem načinu delovanja, samodejno doziranje.

Kemična obdelava vode, ki je proizvedena z uporabo treh vrst aktivnih oksidacijskih sredstev: klor, aktivni kisik (vodikov peroksid) in aktivne broma. Plus klora, njegova nizka cena, minus - specifičen vonj. Dostojanstvo ozonske namestitev, sasargeblo vode, brez vključevanja kemije, je pomanjkanje vonj in trajnost. Pomanjkanje takšnega objekta, - visoki stroški, ki pa se obrestuje v procesu delovanja (ni treba kupiti kemikalij).

Brom, kot je razkuževanje pomeni, da se je začel uporabljati pred kratkim, in njene lastnosti so še vedno malo znanega.

Kemijsko čiščenje vode se izvaja na dva načina, ročnega in samodejnega. Ročno reagenti so dodali ali v plovec ali float float-razpršilnik. Samodejno čiščenje postaje mešalna. Drug način je dodajanje soli v vodi chlorinator, preprosto povedano, tablete soli. Raztopljena sol raztopi pod določenimi pogoji, na podlagi dejanskih sol in klor.

Druga pomembna točka v sistema čiščenja vode in odtok vode donave, ki je včasih spregledajo. Ker je voda v bazenu je običajno čistiti s klorom in klorirano vodo ubija koristne bakterije najdemo v septic tank in ni razgradnje proces tehnične vode in umazanih ostankov, za izpust vode iz bazena je treba zagotoviti ločeno pod tlakom kanalizacije. To je ponavadi v kleti pustite o odprtine skozi katere voda iz bazena je prikazana skozi cev v posebej izkopali pod zemljo dobro.

"Pod zajema"

Če je bazen se nahaja na ulici, največjo pozornost je treba nameniti sistem ogrevanja in izolacija vseh njenih sestavnih delov: slab Temelj, stene, ogledala vode. Najvišji stroški energije pojavijo med začetno ogrevanje bazena, še posebej v zimskem času. Če moč je primarna oprema za ogrevanje, vzdrževanje hišo, ni dovolj, lahko namestite dodatne dizelskih ali plinskih kotlov. Včasih nadaljuje, kot sledi. Vsi potrošniki hiša izklop za en teden (na primer, v poletnih mesecih v fazi gradnje hiše), v tem času pa je bazen in vodo, ki je segreta na potrebno temperaturo, po katerem električne energije ponovno preusmerjen na potrebe koči. Ker so toplotne izgube skozi ogledalo vode dovolj velika, je priporočljivo, da se toplo-up obdobje za kritje površinske vode, posebno prevleko. S pravilno izolacijo vseh komponent bazen in zaprte vode toplotne izgube bo minimalen.

Da preprečite izhlapevanje in izgubo toplote iz vodne površine, obstajajo različne vrste premazov. Najbolj ugodni ceni mehurček film in letvice, polipropilen ali polikarbonata. Možnosti namestitve boben navijalec za prevleke so tudi drugačni. V površini izvedbo boben ima videz velik lesene klopi, lase v podvodni uspešnosti ne vidijo oči: ko kliknete nadzor skriva pod vodo.

Potrebe po "zaviti" v površinske vode film je edina razlika ulica notranji bazen tukaj, so tisti, ki so nameščeni v notranjosti hiše. V slednjem ogledalo vode za kritje ni potrebno, saj ni dodatne izolacije in bazen samo, če je pravilno izdelana. V tem primeru, če bazen je vgrajen v tla, pod njeno dno in zunanji strani stene dajo izolacijo.

Načine, kako ohraniti želeno temperaturo vode nekaj. To lahko nenehno prizadeva, kotel, če se voda segreva v izmenjevalnik toplote. V poletnih mesecih, ko je kotel oprema je običajno počiva, včasih uporabljajo instant električni grelniki vode. Moč grelca je izračunana na podlagi prostornina posode: za normalno delovanje mora biti okoli 0, 25 kilovatov na kubični meter. Na drugih naprav in opreme za filtriranje, zagotavljanje vode promet in svetlosti za srednjem porečju moči le 1 kW.

Udobje in "ekscesov"

Zaščito iz zraka na prostem bazen v ulici uspešnosti z uporabo različnih materialov. To je navadno kovinski in gradnje ali lesenih opažnih. Plavanje "v sozvočju z naravo", ki je, steklene stene, opozoriti. Velike površine zasteklitev zahteva močan prezračevalni sistem ali razpoložljivosti dehumidifiers. Da vzdržuje prijetno temperaturo v prostorih bazen lahko uporabite seznanjeni radiatorji, infra onesnaževalce. Na noge bazen je bila udobna, to je mogoče opremiti sistem, topla tla. Razsvetljava notranji bazen mislil tudi nad previdno. Skupna kapaciteta svetilke morajo izpolnjevati obsega hodnik, svetilke morajo biti neprepustna.

Za udobje basin management je mogoče kupiti blok avtomatsko pranje filtra, doziranje postaj (to določa kakovost vode in vključuje eno ali drugo črpalko, ki dodaja reagenti v bazenu), kot tudi sistem "pameten bazen". Ne, ne moreš kupiti vse te drage naprave, ampak preprosto podpisati pogodbo za vzdrževanje bazena s specializirano podjetje. Stroški vzdrževanja je približno 30 tisoč rubljev na mesec. Za ta denar bomo redno spremljanje fizikalnih in kemičnih parametrov vode za izpiranje filtra, sesanje tal, da spremenite osvetlitev, itd.

Drugi konstruktivni elementi porečja lahko pripišemo prijetno ekscesov. Na trgu so zdaj veliko. Na primer, proti-tok, ki omogoča, kot so bivanje v enem mestu, da plavati, premagovanje upora pretoka. Ali "geyser": je divja, in se potopite v ta divjina je zelo lepo. Lahko dogovorite za vodnjak ali slap, opremiti vroče namestitev, namestite neto za igranje vodo, odbojka, da poskrbi barve, glasbe, itd., in tako naprej. Če je le dovolj denarja in fantazije.

Galina Sergeeva
Avtor hvala za pomoč pri pripravi materiala družba "Dominika"

PRO ' NASVET

Alexey Panfilov, Direktor podjetja "Daguio Neva

Armiranega betona bazen je daleč najbolj zanesljiv design. Upoštevajte, da izkopavalna dela in deluje na podlagi akril skledo se ne razlikuje od usposabljanje za konkretne skledo. Za povečanje zanesljivosti konkretne skledo dnu plošče in stene bazena mora Bay skupaj, da bi se izognili t.i. hladno sklepov, ki se lahko kasneje pojavijo razpoke skledo. V zadnjih letih vedno večja uporaba pri gradnji bazenov najde tehnologije uporabo ki je ni mogoče plastično ohišje, ki omogoča, da se prepreči nastanek "hladno sklepov" in bistveno zmanjšuje porabo betona in gradnjo skledo.

Uporaba PVC folije ne samo demokratična, ampak tudi najbolj praktičen tip notranjosti bazena. Poleg zmanjšanja stroškov za hidroizolacijo in zmanjšanje stroškov poslovanja: manj porabe kemikalij v primerjavi z ploščic in mozaikov; za Odpravljanje težav, ni treba, da odteče in posuši Pokal (film prilepljen pod vodo). Za zunanji bazeni z našimi spremembe temperature film je preprosto nenadomestljiva.

Poleg peščene filtre, za več desetletij, uporaba membrane in kartuše filtri, ki so veliko bolj udobno in varčno delovanje in med namestitvijo.

Kot je za kemikalije, varnejši klora, ki se uporablja za čiščenje vode nad tri sto let, še nič prišel. Vse druge tehnologije redno dodajanje klora, vendar pa omogoča občutno zmanjšati obseg njegove uporabe.

Denis Kurasov, specialist inženiring sistemov družbe "Rosstroy"

Znano je, da zaradi vlage je korozije, plesni, glive in, končno, uničenje gradbenih konstrukcij. Poleg tega, za človeka z visoko vlažnostjo neprijetne in lahko vplivajo na zdravje. Zato na območjih s posebnimi mikroklimo, kot so bazeni, zahteva namestitev posebne sisteme za odvajanje in filtriranjem zraka. Ustvarjanje in vzdrževanje plavalnem bazenu je potrebna temperatura in vlažnost pogojev, ni enostavno, in da skrbi za svojo odločitev je potrebno v fazi načrtovanja. Kot pravilo, naprava za prezračevanje, da dehumidify zraka v prostoru bazeni so nezadostna in da je zato nižja vlažnost uporabo posebne naprave, sušilniki. Načelo njihovega delovanja, temelji na ohranjanje minimalne temperaturne razlike med zrakom in vodo v bazen območja, ki preprečuje kondenzacijo in tudi za ustvarjanje udobno pogoji za ljudi, ki se zadržujejo v zaprtih prostorih. Poleg tega dehumidification sistemov in filtriranjem zraka omogočajo, da vsebujejo območjih s posebnimi mikroklimo v dobrem stanju.

Vir: www. zdspb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика