среда, 23 октября 2013 г.

ABC lastnik: z izgradnjo hiše

Za mnoge zdaj gradnjo državi hiša postane vreden alternativa za nakup mesto apartma. In če to ni polno koči, in normalnega "podeželska hiša z vsemi udobja, je lahko cenejši in bolj zanimiva možnost.

Ne bomo razmislite o možnosti, s polno avtorja arhitekture in oblikovanja projekta, doma področju 500 kvadratnih m, značilne hiše, brez možnosti. Govori o tem, kaj morate vedeti, če ste doma sami (seveda, najem delavcev, vendar ne "predajo" resno podjetje). Ne bomo upoštevali in dreves'lesene hiše različnih velikosti in konfiguracije. Smo zainteresirani v celoti, vsaj dva nadstropja pozimi stanovanje s štedilnik ali kamin, neodvisno ogrevanje (lastno kotel-hiša), po možnosti s savno.

Od spočetja do rojstva

Normalno, dobro zgrajena cikel gradnje države hiš, zanimivo, 9 mesecev. To je brez upoštevanja časa za pripravo in odobritev vseh dovoljenj. Ki lahko dodate še en 3-6 mesecev, odvisno od lokalnih oblasti in kdo se ukvarja z izvedbo dokumenti: professional, ki je specializirano za to področje, lahko prihranite čas, vendar brez denarja.

Torej, vse dokumente, ki jih imate na strani, nadaljujte za pripravo strani - kopati Temelje jarku. Naj bi začeli konec aprila, na mesec "izkopavanju" se mora končati. 2-3 mesecih, je polje. To lahko opeke, inovational s katerimi se sooča, opečnih zidov, trdna, itd. itd., Zunanji strani lahko ometane in poslikane, lahko naredimo obverse opečnatih zidov, ki lahko dajo tiru - obstaja veliko alternativ.

V naslednji fazi je streha. Ta postopek je kratek, vendar strehe je treba izbrati zelo skrbno, tako da streha ne pušča. Variante strehe - veliko: od njega železa listi ploščice in m', ki strehe. M'kakšno streho smiselno, da uporabite, ko konfiguracijo strehi zapletenih in težko je verjeti, nič drugega. Ampak pred namestitvijo streho, so zahteve zelo visoke: mora biti popolnoma usklajena, sicer uhajanje je neizogibno.

Ko so stene in streha, dal Windows, združenih komunikacij, se začne notranje opreme. Po priključitvi na zunanjo komunikacijo je crimp prvi zrak, nato vročo vodo. Hiša mora biti suhe, preden obdelava se začne, vsaj, da se posuši pravilno notranji omet neizogibno, v vsakem design, vendar dreves'lesena. Običajno sušenje je na začetku jeseni, v oktobru začeli svojo lastno notranjo končno obdelavo, montažo sanitarne tehnike, itd Pred Novim letom gradnjo naj bi v idealnem primeru je treba izpolniti, naselje in Božič lahko praznujemo ob istem času.

Koliko metrov imeti

To je ključno vprašanje, seveda, je treba rešiti pred začetkom projektiranja. Merila za ocenjevanje dve: sedmi del'th in cene na vprašanje. Drugič, smo podrobno ne šteje, ker se je cena hiše precej razlikuje, odvisno od zahtevnosti oblikovanja, materialov, obdelav, stroškov, razpoložljivosti ali odsotnost glavnega in številnih drugih dejavnikov. Opozarjamo, da zaradi naraščajočih stroškov gradbenega materiala je v tej sezoni stroški gradnje, vključno s stroški dela, ki so na splošno šteje odstotek cene materiala, se je skoraj podvojilo. V povprečju gradnjo enostavnih hiše (razen dreves'leseni) stane približno $ 1500 v kvadratni prostor (to je brez stroškov dokumentacija in komunikacija). Tako računajo, koliko si lahko privoščite.



Če je finančno omejevalnik ni potrebna in lahko vodi potrebe sedem'in drugič, da je veliko lažje. Ena persica newfangled koči vasi, ko je dejal: "veš, 300 kvadratnih metrov, v sedmih'Yu, je dovolj, več je nepotrebno". Vendar pa se v praksi, sedem'Yu lahko dovolj in 150-170 kvadratnih M. Na tem področju v treh stopnjah (dveh etažah in kleti) z lahkoto prilegajo 3 spalnice, garderoba, pisarna, dnevna soba, jedilnica s kuhinjo, gost spalnica, hodnik, savna in kotel. Če to ni dovolj, potem, seveda, bi morali razmišljati o povečanju prostor v hiši. Ampak teoretično bi to moralo biti dovolj za normalno sedem'Yu z dveh otrok in babica (ali stalno prebivališče medicinska sestra).

Kabine odstotne

Določa lastno gradnjo, je treba razumeti, ali ste pripravljeni za upravljanje gradbeniki, za nakup materialov in vedno imejte v mislih, vse podrobnosti. Denar, ki ga je tako, seveda, shraniti, in zdaj je čas... Čas bo preživel kar precej. Kakovost delovodja dobro, ker razume, materiali in tehnologije, verjetno bolje kot vi. Plus je popusti pri dobaviteljih, če dolgo delal na tem trgu. Takšne kvalitativne delovodja je (če je komplementa) od $ 3000 na mesec, ali plačila za svoje storitve, se šteje kot 50% stroškov dela. Stroški dela se izračuna na dva načina: bodisi v% stroški materiala (navadno od 50 do 100%), ali seznam del, za vsako specifično "kihanje" gradbeniki so pristojbine. Če gradbeniki na plače, delavec prejme v mesecu od $ 600, master $ 1,000.

To vse: stroški materiala, dela in organizacijskih storitev, vodilni komunikacije - je, da razmišljajo in izračunati vnaprej, pred začetkom procesa, dajanje določen kot "negotovost", ki neizogibno nastane v vsaki popravila in gradbeništvo. Ocena bolje usklajevati z delovodja in zlasti strokovnjaki, ki bo povezal zunanje komunikacije. V nasprotnem primeru gradnje lahko za posledico veliko več denarja, kot ste pričakovali.

Besedilo: Rita Tsvetkova | Foto: A002

Vir: Lastnik

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика